Urmărește-ne în Social Media

TOATE MATERIALELE DESPRE

Imagine Dragons

Imagine Dragons cântau în Provo Utah (SUA) încă din 2008. Albumul de debut al trupei, ”Night Visions”, a apărut însă pe piață mult mai târziu, în septembrie 2012. Piesa care a spart gheața și a propulsat trupa în fruntea clasamentelor a fost „It’s time”, melodie inclusă pe coloana sonoră a filmului ”The Perks of Being a Wallflower”. Au urmat apoi și alte hituri, precum ”Radioactive” și ”Demons”. Cel de-al doilea album al formației indie rock se numește „Smoke + Mirrors” și include single-urile ”I Bet My Life” și ”Gold”. Discul se îndepărtează ca sound de materialul de debut, vocalistul Dan Reynolds indicând influențe rock mai accentuate.

Imagine Dragons are în palmares un premiu Grammy pentru Best Rock Performance, primit în 2014 pentru piesa ”Radioactive”, 5 premii Billboard și un World Music Award.

Cu 40 de milioane de albume și 50 de milioane de melodii vândute la nivel global, precum și 60 de miliarde de stream-uri combinate, Imagine Dragons a fost cea mai bine vândută trupă rock din anii 2010, chiar dacă erau ocupați să reinventeze genul. Cele mai importante 3 melodii rock din Billboard ale deceniul aparțineau formației - „Believer", „Thunder" și „Radioactive".

EVOLVE, discul din 2017, a câștigat o nominalizare la GRAMMY pentru cel mai bun album vocal vocal și a lansat trei hituri radio alternative nr. 1: „Believer", „Thunder", nominalizat la GRAMMY, și „Whatever It Takes".

Cel de-al patrulea album al trupei, ORIGINS (2018), a debutat în topurile Billboard's Alternative Albums și Top Rock Albums și single-ul „Natural" a petrecut nouă săptămâni pe locul 1 la radio-urile alternative.

Vezi toată descrierea artistului