Urmărește-ne în Social Media
Florence And The Machine Florence And The Machine

TOATE MATERIALELE DESPRE

Florence Welch

Florence Welch este o artistă, producătoare și compozitoare britanică. Solistă și fondatoare a trupei indie rock Florence and the Machine, aceasta a fost comparată de-a lungul anilor cu Kate Bush, Stevie Nicks, Siouxsie Sioux, PJ Harvey, Shirley Manson, Alison Goldfrapp, Tori Amos și Björk.

S-a născut în Camberwell, Londra, pe 28 august 1986. În perioada copilăriei, Florence a fost încurajată să urmeze o carieră în muzică de către bunica sa, Cybil Welch. Astfel, multe dintre piesele incluse pe albumul de debut Florence and the Machine, ”Lungs”, sunt inspirate de relația cu bunica ei.

Florence Welch a început să cânte cu Isabella Summers în 2006, spunându-și inițial Florence Robot / Isa Machine. Ulterior, numele grupului a devenit Florence and the Machine, în trupă fiind cooptați și alți muzicieni colaboratori. Sub această denumire au fost lansate patru albume: ”Lungs”, care a adus trupei un Brit Award pentru Best British Album, ”Ceremonials”, ”How Big, How Blue, How Beautiful” și ”High As Hope”.

În 2012, Florence a cântat alături de trupa Rolling Stones la O2 Arena din Londra. Prestația sa alături de Mick Jagger a fost descrisă ca fiind ”sexy” și ”electrizantă”. În același an, a înregistrat împreună cu Calvin Harris piesa "Sweet Nothing", care a debutat pe prima poziție în topul single-urilor din UK.

În iulie 2018, Florence a lansat primul ei volum de poezii, ”Useless Magic: Lyrics and Poetry”. Cartea conține 288 de pagini de poeme și ilustrații realizate de artistă. Versurile pieselor din cele patru albume de studio sunt detaliate în carte, artista făcând referire la opere din literatură sau picturi faimoase. Pentru acest volum de poezii, Florence a fost nominalizată la premiile Good Reads Choice, la categoria "Best Poetry".

Vezi toată descrierea artistului