Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Adi Bărar, chitaristul și fondatorul trupei Cargo, în videoclipul ”Nu mă lăsa să-mi fie dor”A murit Adi Bărar, chitaristul și fondatorul trupei Cargo. Muzicianul a avut COVID-19 Raluka & Ana Baniciu - Connect-R și Alex Velea la "Te cunosc de undeva!"Raluka și Ana Baniciu au marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva!" Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu Timea Csaszar la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Timea Csaszar le-a dat peste nas colegilor care au râs de vocea ei Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021)

David Gilmour

Următoarele evenimente cu David Gilmour

Nu sunt concerte indexate pentru aceasta perioadă.

Știri despre David Gilmour

David Gilmour / Roger Waters

Împăcare între David Gilmour şi Roger Waters? O postare pe Instagram pare să indice o atitudine împăciuitoare

Una dintre marile dispute din rock la ora actuală este cea a lui David Gilmour cu Roger Waters. Încă de când Roger a părăsit trupa au început animozităţile, care continuă şi în ziua de azi şi au culminat în primăvara acestui an când Waters a deplâns faptul că Gilmour a confiscat numele "Pink Floyd" în social media. Acum se pare că există semne de împăcare între cei doi.

Videoclip David Gilmour Romany Gilmour Yes I Have Ghosts

David Gilmour with Romany Gilmour - Yes, I Have Ghosts

David Gilmour a lansat prima sa piesa după 5 ani, "Yes, I Have Ghosts" la finalul acestei săptămâni, iar acum ne oferă şi un videoclip oficial 4K pentru aceasta creaţie. Fostul chitarist Pink Floyd nu este singur pe acesta piesă, ci face armonie cu fiica sa, Romany Gilmour. Urmăreşte videoclipul cu atmosferă de vacanţă în Grecia în articol.

David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)

Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO

David Gilmour este vizitat de trecut atunci când nopțile-i devin albe, după cum ni se destăinuie în versurile noii sale piese, "Yes, I Have Ghosts". Prima compoziție a chitaristului după o pauză de cinci ani este înregistrată în colaborare cu fiica sa, Romany Gilmour.

David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)

David Gilmour va lansa prima piesă nouă solo după 5 ani, inclusă într-un audiobook

David Gilmour, chitaristul Pink Floyd e gata să lanseze muzică nouă, de această dată o piesă solo. Aceasta se numeşte "Yes, I Have Ghosts" şi va sosi în curând, ca parte a unui audiobook. Au trecut 5 ani de când artistul a lansat albumul solo "Rattle That Lock", iar noul track este binevenit. Avem detalii în articol.

David Gilmour / Roger Waters

Roger Waters îl atacă pe David Gilmour: "Crede că el e Pink Floyd și că eu sunt irelevant"

Roger Waters și-a exprimat fără rezerve nemulțumirea față de modul în care funcționează site-ul oficial al trupei Pink Floyd. Într-un video publicat pe canalul său de Twitter, acesta îl acuză pe David Gilmour de faptul că a pus stăpânire pe conținutul publicat pe acea platformă, sugerându-i într-o remarcă sarcastică să schimbe numele site-ului în Spinal Tap.

David Gilmour, Live at Pompeii

"David Gilmour - Live At Pompeii" se va transmite online integral (Link live stream)

Filmul "David Gilmour - Live At Pompeii" va fi transmis integral pe YouTube. Premiera online a emblematicei producții regizate de Gavin Elder va avea loc pe 8 mai, ca parte a YouTube Film Festival.

David Gilmour și familia sa

Urmărește-l pe David Gilmour cântând piese de la Leonard Cohen împreună cu familia sa - VIDEO

Nu se întâmplă des ca David Gilmour să realizeze cover-uri după alte melodii, însă la ocazii speciale se pot întâmpla și excepții. Cu prilejul unei lansări de carte a soției sale, Gilmour a interpretat două melodii de la Leonard Cohen, fiind acompaniat și de fiica sa, Romany.

Pink Floyd High Hopes coperta

Pink Floyd a lansat o melodie nemaiauzită până acum: "High Hopes", cu versuri, solo diferite

Pink Floyd rămâne o trupă reper în istoria muzicii şi are o arhivă bogată de demo-uri şi piese încă neauzite de public. Din acea arhivă a ieşit o variantă piesei "High Hopes" pe care fanii trupei nu au mai auzit-o. Include un solo diferit şi versuri modificate. O puteţi asculta în cadrul articolului.

Chitarele lui David Gilmour s-au vândut cu 21,5 milioane de dolari, o sumă record ce a fost donată

Cele 126 de chitare scoase la licitație de David Gilmour s-au vândut cu nu mai puțin de 21,5 milioane de dolari. Uriașa sumă a fost deja donată ONG-ului ClientEarth, ce luptă pentru protejarea planetei de efectele devastatoare ale încălzirii globale.

Robert Plant / David Gilmour

David Gilmour și Robert Plant și-au făcut podcasturi

Fanii Led Zeppelin și Pink Floyd îi vor putea asculta într-un nou format pe Robert Plant și David Gilmour, legendarii muzicieni anunțând că vor păși în populara lume a podcasturilor. Plant va realiza un show intitulat "Digging Deep", iar Gilmour ne va povesti despre chitarele lui.

David Gilmour / Roger Waters

Nick Mason e de părere că Roger Waters nu îl respectă pe David Gilmour

Unul dintre motivele pentru care Pink Floyd s-a destrămat este că Roger Waters nu îl respectă pe David Gilmour. Așa crede Nick Mason, toboșarul detaliind implicațiile acestui conflict în cadrul unui interviu acordat recent.

David Gilmour - Run Like Hell (Live at Pompeii 2016)

David Gilmour - Run Like Hell (Live at Pompeii 2016)

David Gilmour dezvăluie un nou fragment muzical din filmul-concert ”Live at Pompeii 2016”. În acest clip, muzicianul interpretează o piesă din repertoriul Pink Floyd - ”Run Like Hell”.

David Gilmour - One Of These Days (Live at Pompeii 2016)

David Gilmour - One Of These Days (Live at Pompeii 2016)

Înainte de premiera filmului-concert ”Live at Pompeii 2016”, programată pe 13 septembrie, David Gilmour dezvăluie un nou fragment muzical. În acest clip, muzicianul interpretează o piesă din repertoriul Pink Floyd - ”One Of These Days”.

David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)

David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)

Pentru a incita curiozitatea fanilor, David Gilmour a lansat un fragment din filmul-concert "Live At Pompeii". Înregistrarea îl surprinde pe Gilmour interpretând piesa "Rattle That Lock", single ce denumeşte ultimul său album solo.

David Gilmour, Live at Pompeii

David Gilmour este "Live at Pompeii" într-un film ce surprinde concertele din 2016 - TRAILER

În iulie 2016, David Gilmour s-a întors în Pompeii, la 45 de ani de la emblematicul concert Pink Floyd. Cele două noi evenimente susţinute în fostul oraș roman au fost înregistrate şi ulterior editate de către regizorul Gavin Elder. A apărut, astfel, un nou film "Live at Pompeii", ce va fi difuzat în peste 2000 de săli de cinema din întreaga lume.

Benedict Cumberbatch & David Gilmour

David Gilmour și Benedict Cumberbatch au cântat "Comfortably Numb" la Royal Albert Hall - VIDEO

David Gilmour a oferit fanilor Pink Floyd un moment live surpriză. Cu prilejul recentului concert de la Royal Albert Hall, chitaristul l-a invitat pe scenă pe actorul britanic Benedict Cumberbatch pentru a interpreta împreună piesa "Comfortably Numb". Vocea actorului s-a potrivit neașteptat de bine pe strofele interpretate de Roger Waters, prestația sa reușind să surprindă și chiar să impresioneze publicul.

David Gilmour

David Gilmour - "One Of These Days", live pentru prima oară în 22 de ani - VIDEO

David Gilmour a interpretat live, pentru prima oară în 22 de ani, piesa "One Of These Days", din repertoriul Pink Floyd. Înregistrarea cu acest moment notabil a circulat o perioadă pe internet, fiind retrasă, însă, în baza legii drepturilor de autor. Recent, clipul a redevenit disponibil, de această dată în formă oficială, pe canalul de YouTube al lui David Gilmour.

David Gilmour, live@Jimmy Kimmel

David Gilmour, live la Jimmy Kimmel - VIDEO

David Gilmour a fost invitatul special al lui Jimmy Kimmel în cadrul emisiunii pe care comediantul o prezintă. Cu acest prilej, muzicianul a interpretat "Wish You Were Here", o piesă din repertoriul Pink Floyd, și "Rattle That Lock", de pe ultimul său album solo.

David Gilmour va cânta din nou în Pompeii, la 45 de ani de la emblematicul concert Pink Floyd

David Gilmour va susține vara aceasta două show-uri în Pompeii, fostul oraș roman în care a fost filmat în urmă cu 45 de ani cel mai inedit concert Pink Floyd. Cele două evenimente au fost confirmate de ministrul italian al culturii, Dario Franceschini.

David Gilmour - In Any Tongue

David Gilmour - In Any Tongue

David Gilmour a lansat videoclipul noului single ”In Any Tongue”. Vizualul a fost realizat în colaborare cu tânărul regizor și animator Danny Madden.

David Gilmour

David Gilmour anunță noi concerte în Europa în 2016 - DATE TURNEU

După concertele sold-out din 2015, David Gilmour anunță un nou turneu în 2016. Muzicianul va susține anul acesta o nouă serie de concerte în Europa, biletele urmând a fi puse în vânzare pe 5 februarie.

David Gilmour - Faces Of Stone

David Gilmour - Faces Of Stone

David Gilmour a lansat videoclipul noului single ”Faces Of Stone”. Conform chitaristului, piesa vorbește despre sfârșitul unei vieți și începutul alteia.

David Gilmour - The Girl In The Yellow Dress

David Gilmour - The Girl In The Yellow Dress

David Gilmour a lansat un videoclip de tip animație pentru piesa ”The Girl In The Yellow Dress”. Noul single, ce are un sound jazz, a fost compus de chitarist împreună cu soția sa, Polly Samson.

David Gilmour - Today

David Gilmour - Today

David Gilmour a lansat un videoclip live pentru piesa ”Today”. Vizualul a fost filmat la The Brighton Centre din UK înaintea primului concert din cadrul turneului "Rattle That Lock 2015-16".

David Gilmour

Ascultă o nouă piesă David Gilmour de pe albumul "Rattle That Lock" - AUDIO

Înainte de lansarea albumului "Rattle That Lock", programată pentru 18 septembrie, David Gilmour incită curiozitatea și nerăbdarea fanilor lansând o nouă piesă. Melodia se numește ”Today” și este compusă din fragmente instrumentale mai vechi ale lui Gilmour.

David Gilmour

David Gilmour a realizat un cover după o baladă Beatles - AUDIO

David Gilmour a înregistrat un cover după o piesă din repertoriul The Beatles, "Here, There and Everywhere". Noua versiune a melodiei compuse de Paul McCartney conține un solo de chitară marca Gilmour.

David Gilmour - Rattle That Lock

David Gilmour - Rattle That Lock

David Gilmour a lansat un videoclip de tip animație pentru noul single ”Rattle That Lock”. Vizualul a fost realizat de Alasdair & Jock de la Trunk Animation, sub conducerea creativă a lui Aubrey Powell de la Hipgnosis, echipa de design care a colaborat cu Pink Floyd pentru albumele ”The Dark Side of the Moon”, ”Meddle”, ”Atom Heart Mother”, ”Obscured by Clouds”, ”Wish You Were Here”, ”Animals”.

AUDIO: Ascultă noua piesă David Gilmour, "Rattle That Lock", de pe albumul solo așteptat în septembrie

David Gilmour va lansa cel de-al 4-lea album solo pe 18 septembrie 2015. Discul se numește "Rattle That Lock" și conține 10 piese produse de fostul membru Pink Floyd împreună cu Phil Manzanera. În articol puteți asculta piesa ce dă titlul noului material.

David Gilmour

Turneul "de om bătrân" al lui David Gilmour începe în 2015 în Europa - LISTĂ CONCERTE

David Gilmour a anunțat datele primelor concerte programate în 2015. Turneul "de om bătrân", așa cum l-a numit muzicianul, va începe pe 12 septembrie, în Croația, momentan fiind anunțate 8 concerte. Biletele vor fi puse în vânzare mâine, 6 martie, o zi ce marchează un moment important din viața muzicianului: David Gilmour împlinește vârsta de 69 de ani.

David Gilmour - Then & Now

David Gilmour retrăiește amintiri într-un interviu acordat BBC6 Music - AUDIO

La 68 de ani, David Gilmour pare să nu-și fi pierdut nicio frântură din entuziasmul cu care și-a început cariera muzicală. Alături de Tom Robinson de la BBC6 Music, vetaranul chitarist și-a reamintit cu plăcere de perioada de început a activității sale în Pink Floyd, pe când ”muzica era mesajul”, precum și de momentele frumoase din cariera lui solo. Declarațiile unui David Gilmour meditativ și nostalgic în interviul audio din articol.

David Gilmour

David Gilmour, album solo în 2015 și un "turneu de om bătrân"

David Gilmour plănuiește lansarea unui nou album solo în 2015. Până la finalizarea înregistrărilor, veteranul estimează că vor mai trece câteva luni de lucru, după care va urma un "turneu de om bătrân".

"The Endless River" (Pink Floyd), record înainte de lansarea pe piață

"The Endless River", noul album Pink Floyd produs în memoria lui Rick Wright, a stabilit un record înainte de a fi lansat pe piață. Discul se află pe prima poziție în topul albumelor cu cele mai multe comenzi plasate în avans în 2014. "The Endless River", ce va fi lansat oficial pe 10 noiembrie, a devansat deja în topul precomenzilor discuri precum "Ghost Stories (Coldplay) și "High Hopes" (Bruce Springsteen). Topul complet poate fi consultat în articol.

David Gilmour: "The Endless River" va fi ultimul album Pink Floyd

David Gilmour și Nick Mason au vorbit despre semnificația albumului "The Endless River" în cadrul unui interviu acordat recent BBC. Discul a fost produs în memoria lui Rick Wright, fiind un tribut adus fostului clăpar al formației. Conform chitaristului David Gilmour, "The Endless River" va fi ultimul album Pink Floyd.

Pink Floyd - "The Endless River", noi detalii dezvăluite

Noi detalii legate de albumul Pink Floyd, "The Endless River", au fost recent dezvăluite. Discul, ce va fi lansat pe 10 noiembrie 2014, va include 18 compoziții produse de David Gilmour și Phil Manzanera. Tracklistul și coperta albumului sunt disponibile în articol.

David Gilmour, surprins în studioul de înregistrări - FOTO

David Gilmour lucrează la cel de-al patrulea album solo din carieră. Chiar dacă nu au fost dezvăluite încă foarte multe detalii, înregistrările noului disc decurg, se pare, foarte bine. Fostul membru Pink Floyd a fost surprins în studio, acolo unde "magia" David Gilmour ia naștere.

Ben Watt și David Gilmour - ”The Levels”

David Gilmour cântă în piesa lui Ben Watt - "The Levels" - VIDEO

Ben Watt, fost membru al duo-ului Everything but the Girl, s-a reîntors în studioul de înregistrări, pregătind lansarea celui de-al doilea album solo după o pauză de 30 de ani. Pentru a stârni curiozitatea publicului, artistul l-a cooptat pe David Gilmour. Fostul membru Pink Floyd cântă alături de Watt o versiune acustică a noii piese "The Levels".

David Gilmour lucrează la un nou album după o pauză de 7 ani

David Gilmour a început să lucreze la cel de-al patrulea album solo alături de David Crosby și Graham Nash. Noul material discografic vine după o pauză de 7 ani, ultimul disc, "On an Island", fiind lansat în 2006.

Coperta album Pink Floyd - The Wall

Apare un pachet special Pink Floyd - The Wall!

Va fi lansată o ediție specială a celebrului album Pink Floyd, ”The Wall”. Ediția va fi disponibilă începând cu data de 28 februarie și reprezintă ultima apariție din seria de... Continuare »

Pink Floyd

Pink Floyd s-a reunit! (Video)

În sfârșit, Roger Waters, David Gilmour și Nick Mason s-au aflat din nou împreună pe scenă și au interpretat celebrele piese Comfortably Numb și Outside The Wall. Pink Floyd s-a reunit... Continuare »

Nick-Mason

Bateristul de la Pink Floyd se deschide în fața publicului

La sfărșitul acestei săptămâni, în studioul de înregistrări al casei de discuri Capitol Records au fost difuzate o parte din piesele ce vor apărea pe albumele remasterizate ale trupei Pink... Continuare »

CLOSE
CLOSE