Urmărește-ne în Social Media

TOATE MATERIALELE DESPRE

Coldplay

Coldplay este o trupă britanică de rock alternativ și pop rock înființată în 1996 de Chris Martin (voce, pian) și Jonny Buckland (chitară). Ulterior, s-au alăturat trupei și Guy Berryman (bas) și Will Champion (toboșar, backing vocal).

Formația a atins succesul comercial în anul 2000, când albumul de debut ”Parachutes” a debutat pe prima poziție în topul discurilor din UK, aducând trupei și primul premiu Grammy, în categoria Best Alternative Music Album. A urmat LP-ul ”A Rush of Blood to the Head”, ce a inclus hiturile ”In My Place”, ”The Scientist” și ”Clocks”, cel de-al 3-lea disc, ”X&Y”, devenind cel mai bine vândut album din 2005, la nivel internațional. La fel de bine primit a fost și cel de-al 4-lea album, ”Viva la Vida or Death and All His Friends”, materialul aducând trupei Coldplay încă 3 premii Grammy.

În cei peste 20 de ani de carieră, Coldplay a primit 107 premii din 252 de nominalizări, inclusiv 7 premii Grammy și 9 Brit Awards. Trupa a vândut peste 100 de milioane de albume la nivel mondial, intrând în topul celor mai bine vânduți artiști ai tuturor timpurilor.

CONCERTE COLDPLAY ÎN ROMÂNIA

Coldplay nu a concertat niciodată în România, deși multe dintre turneele lor au inclus concerte în Europa. 2019 ar putea fi anul premierei.

Vezi toată descrierea artistului