Urmărește-ne în Social Media
Akcent feat. Ronnie Bassroller - Everytime (Turn My Life Around) Akcent feat. Ronnie Bassroller - Everytime (Turn My Life Around)

TOATE MATERIALELE DESPRE

Akcent

Trupa Akcent a fost fondată în 1999 de către Adrian Sînă și Ramona Barta. Ulterior s-a transformat într-o formație de băieți, iar artistului i s-au alăturat și Marius Nedelcu, Mihai Gruia și Sorin Brotnei.

În prezent, în grupul muzical a rămas doar Adrian Sînă.

Trupa a devenit cunoscută odată cu single-ul "Ți-am Promis", lansat în 2001, extras de pe albumul de debut - "În Culori", ce a fost certificat cu discul de platină în mai puțin de o luna de la lansare.

O serie de hit-uri locale lansate la scurt timp după au propulsat trupa Akcent pe piața internațională odată cu lansarea single-ului "Kylie", versiunea în limba engleză a piesei "Dragoste de închiriat". "Kylie" a ajuns pe prima poziție în multe topuri din Europa, în țări precum Olanda și Franța, în timp ce următoarele lansări, "That’s My Name", "Stay With Me" și "My Passion" i-au consolidat proiectului succesul internațional.

Videoclipurile lui Adrian Sînă au adunat peste un miliard de vizualizări, în timp ce mai multe piese au fost lansate fie ca single, fie incluse în diferite compilații ale unor case de discuri internaționale, printre care și Warner Music Group, Universal Music Group și Ministry of Sound.

Grație succesului unor hiturilor precum "Kamelia" (Akcent), "Liar" (Sandra N) "Sărutări Criminale" (Maxim) sau "Noi Simțim La Fel" ( Lidia Bubble feat Adrian Sînă), anul 2014 îi aduce lui Adrian Sînă trofeul pentru "Cel mai bun compozitor al anului"  în cadrul premiilor Radio România.

Anul 2018 a venit cu o schimbarea în direcția muzicală a proiectului Akcent și cu un nou EP pe care se regăsesc single-uri ca  "Stole My Heart", "My Lady" și "Deep In Your Eyes", ce au acumulat deja zeci de milioane de vizualizări.

“Rita”, cea mai recentă lansare Akcent, pregătește terenul pentru #Akcent20, începutul anului 2019 însemnând celebrarea a 20 de ani de activitate a trupei.

Vezi toată descrierea artistului