Urmărește-ne în Social Media

rock

SoundArt Festival 2019

Poster eveniment SoundArt Festival 2019

SoundArt Festival, evenimentul dedicat stilurilor progressive și stoner rock/metal, revine cu cea de-a treia ediție în perioada 8-10 martie 2019 în Club Quantic.

Primele trupe care și-au confirmat prezența sunt Riverside, Sunnata, Perihelion și Weedpecker. Planet of Zeus, Viper Soup Complex și Purple Caravan intră în line-up cu al doilea val de confirmări. Lista nu se încheie aici.

Un nou set de confirmări pentru cea de-a treia ediție SoundArt Festival din Quantic Club: Lesoir, Gorilla Pulp, Mihai Barbu Project și Zammorian.

Bilete SoundArt Festival 2019 în Club Quantic

  • Abonament - 150 lei
  • Ziua 1 - 35 lei (trupe confirmate: Perihelion, Purple Caravan, Gorilla Pulp, Zammorian)
  • Ziua 2 - 55 lei (trupe confirmate: Planet of Zeus, Sunnata, Weedpecker)
  • Ziua 3 - 70 lei (trupe confirmate: Riverside, Lesoir, Viper Soup Complex, Mihai Barbu Project)

Riverside a fost înființată în 2001, în Varșovia, și are șapte materiale discografice la activ. Cel mai recent album al trupei, "Wasteland" a fost lansat pe 28 septembrie 2018. Asemănată deseori cu Pink Floyd sau Dream Theater, Riverside este una din cele mai bine cotate trupe de progressive rock din Europa.

Odată cu lansarea primului material discografic, "Out of Myself" (2003), succesul pe care l-a avut în Polonia a adus formației un contract cu casa de discuri americana Laser Edge, precum și o colaborare cu pictorul Travis Smith (Dewin Townsend, Anathema). Începând cu cel de-al doilea album de studio, "Voices in My Head", Riverside și-a început cariera în adevăratul sens al cuvântului, concertând în întreaga lume și înregistrând vânzări masive, iar "Rapid Eye Movement" (2007), al treilea album de studio, a adus trupei o colaborare cu Dream Theater pentru segmentul european de turneu al legendarei trupe. În 2016, chitaristul Piotr Grudziski a decedat în urma unui stop cardiac, iar compilația "Eye of the Soundscape", devine ultimul material înregistrat în formula clasica Riverside. Cel mai recent album de studio al trupei, "Wasteland", surprinde publicul cu un nou val de emoții puternice și acorduri de chitară.

Descrisă de presa de profil ca fiind ritual heavy music, direcția muzicală a polonezilor de la Sunnata îmbină elemente de stoner/ sludge cu progressive și grunge. Trupa s-a format în 2013 și de atunci a lansat trei albume. Cel mai recent material de studio a fost lansat în 2018 și se numește "Outlands". Cunoscută drept o trupă foarte expresivă în mediu live, Sunnata a cântat la Tallinn Music Week, Desertfest Berlin, Dome of Rock și a împărțit scena cu Mastodon, Uncle Acid and the Deadbeats, The Sword și Kylesa.

Maestră a stonerului psihedelic îmbinat cu influențe grunge, Weedpecker și-a început călătoria muzicală în 2013 când frații Dobry au decis să experimenteze cu un sunet bazat pe riffuri grele. Dacă primul material Weedpecker se înscria în zona clasică a stonerului, noul album din 2018 prezintă o trupă mult mai interesată de zona psihedelică și progresivă printr-o abordare de jam în care fiecare piesă este imprevizibilă.

Planet of Zeus poate fi considerată cea mai renumită trupă grecească din zona stoner/southern. Cu patru albume la activ și un live lansat în 2018, trupa înființată în anul 2000 a urcat pe scenă de-a lungul timpului alături de Black Sabbath, Clutch, Ozzy Osbourne, Grand Magus, Truckfighters, Pentagram. Au apărut și la emisiunea radio a lui Bruce Dickinson de la Iron Maiden.

Perihelion a luat naștere în anul 2014 și a devenit în scurt timp unul dintre cele mai originale proiecte post-metal din Ungaria. Având rădăcinile deja formate în grupul Neokhrome (2001-2014), formația Perihelion a lansat sub semnătura sa doua EP-uri și trei albume full-lenght: "Nap fele nez" (2016, EP), "Perihelion" (2014), "Zeng" (2015), "Hold" (EP 2016) și "Orveny" (2017), livrând cu fiecare în parte aceeași atmosfera haotică, magică și grandioasă care o caracterizează.

Eveniment adaugat de . Ultima actualizare: 30 ianuarie 2019. Ref #118403

Disclaimer:
Redacția InfoMusic.ro face propria selecție de concerte și alte evenimente pentru a le include în această agendă. Dacă achiziționați bilete folosind linkurile externe din caseta evenimentului, InfoMusic ar putea câștiga un comision de afiliat, fără ca acesta să influențeze prețul plătit pe platforma recomandată. Linkurile de afiliere nu influențează conținutul editorial. Recenzăm în mod independent evenimentele la care participăm prin reprezentanți, accesul lor putând fi realizat pe baza unor acreditări de presă acordate de organizatori.

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează și indică linkuri de achiziție externe. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.