Urmărește-ne în Social Media

jazz

Songs Without Borders - Lucian Ban, Sarah Murcia, Mat Maneri

Poster eveniment Songs Without Borders - Lucian Ban, Sarah Murcia, Mat Maneri

Pianistul româno-american de jazz Lucian Ban îi invită pe contrabasista franceză Sarah Murcia și pe violistul american Mat Maneri să susțină împreună cu el un concert original, inspirat din muzica populară românească, jazz și muzica de cameră europeană. Evenimentul are loc la Institutul Francez, Sala Elvire Popesco, pe 17 mai. 

Bilete concert Songs Without Borders - Lucian Ban, Sarah Murcia, Mat Maneri

  • Acces General - 60 lei

Songs Without Borders reunește trei muzicieni renumiți din trei culturi diferite - americană, română și franceză. Împreună cu Jazz Updates din Timișoara și Chamber Jazz de la Universitatea Transilvania din Brașov, proiectele prezintă în premieră un nou trio în fața publicului românesc, a studenților la muzică și a pasionaților de jazz contemporan.

Muzica jazz pune accentul pe improvizație și valorile fundamentale ale democrației având capacitatea unică de a reimagina surse muzicale diverse într-un nou context, creând, așa cum s-a dovedit de peste un secol, un limbaj universal îndrăgit de muzicieni și public din întreaga lume.

Lucian Ban și Mat Maneri sunt renumiți la nivel internațional pentru felul în care îmbină folkul transilvănean și improvizația, muzica clasică europeană a secolului XX cu jazz-ul și pentru stilul modern în care abordează jazzul cameral. Cei doi au cântat împreună în 2009, în cadrul octetului Enesco Re-Imagined, creat pentru a celebra și a re-imagina cu mijloacele jazzului modern muzica celui mai mare compozitor român, George Enescu.

Anul acesta, Lucian Ban și Mat Maneri vor lansa un nou album, "Oedipe Redux", o abordare radicală a operei lui Oedip a lui George Enescu.

Sarah Murcia este considerată una dintre cele mai importante contrabasiste și compozitoare de jazz contemporan din Franța, o muziciană care a lucrat cu o serie impresionantă de artiști de jazz precum Steve Coleman, Louis Sclavis, Magic Malik, Benoît Delbecq, Jen Shyu, Samuel Ber, Taylor Ho Bynum, Olivier Py, Benjamin Moussay și mulți alții.

Sarah Murcia s-a dedicat pianului și violoncelului, înainte să devină interesată de contrabas, pe care l-a studiat împreună cu Manuel și Patricio Villaroel, dar și cu François Jenny-Clark. Timp de 10 ani a colaborat cu Magic Malik Orchestra și Las Ondas Marteles. De-a lungul timpului, a cântat în mai multe formule, alături de Franck Vaillant, Gilles Coronado, Olivier Py, Kamilya Jubran, Régis Huby, Guillaume Roy, Atsushi Sakaï, Benoit Delbecq, François Thuillier. Din 2020 este implicată în numeroase proiecte artistice și educaționale la Scène Nationale de Chambéry / Espace Malraux.

Eveniment adaugat de . Ultima actualizare: 11 mai 2023. Ref #153719

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează, indică linkuri de achiziție sau atunci când este menționat, integrează formulare externe de comandă. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.