Urmărește-ne în Social Media

clasica, latino, jazz

Silvia Pérez Cruz

Poster eveniment Silvia Pérez Cruz

Pe 5 martie, cântăreața spaniolă Silvia Pérez Cruz va veni să umple sala Cinema Pro cu povești în versuri, într-un concert solo. Criticii spanioli au numit-o în anii trecuți cea mai bună artistă solo a anului, după ce îndrăznise să surprindă prin interpretarea versurilor lui Federico García Lorca, Edith Piaf sau Caetano Veloso, dar și a altora, în engleză sau germană. Concertul de la București al artistei face parte din seria de evenimente Jazz Night Out.

Bilete concert Silvia Pérez Cruz la Cinema Pro

  • Categoria 1 - 170 lei
  • Categoria 2 - 150 lei
  • Categoria 3 - 120 lei

Concertul va începe la ora 20:00.  Accesul publicului se face cu începere de la ora 19:30.

Silvia Pérez Cruz a cântat dintotdeauna. Nu avea cum altfel, cu un tată galician în largul lui în lumea chitarelor și a cântecelor habanere, care alături de mama ei compunea și avea concerte într-un bar local. În adolescență, Silvia cochetase cu saxofonul, bossanova și grupuri jazz sau de cor, mai târziu cu pianul, experimente care i-au adus rulaj pe mici scene europene. Silvia a primit două premii de film Goya - echivalentul spaniol al unui Oscar, pentru cele mai bune soundtrack-uri și a experimentat cu jazz, flamenco, fado și muzică clasică, încercând să se regăsească într-o formă de artă care nu se vede, dar care nu se epuizează niciodată, ca aerul.

După ce a absolvit secția jazz a Școlii Superioare de Muzică din Catalonia, au urmat câțiva ani de proiecte artistice. Pérez Cruz experimentase încă din facultate cu înființarea unui cvartet împreună cu alte trei colege cu care a adus un aer nou și mult mai accesibil flamencoului, apoi a devenit și zumzetul scenelor spaniole, colaborând pe albumele altor artiști precum basistul Javier Colina, căruia versurile cubane clasice i s-au părut o mănușă potrivită pentru Pérez Cruz. Cântăreața știa că Javier le-a selectat datorită poveștilor pe care le spun versurile, doar o rugase să nu studieze melodiile, ci să le asculte; să le lase să-i țină companie atât cât vor vrea să stea cu ea. Poveștile despre dragoste și lupte stăteau în centrul alegerii de a le înregistra.

După multe treceri prin poveștile altora, a venit momentul să le spună pe cele proprii, în primul album solo - "11 de Novembre". Chitaristul și producătorul Raul Fernandez Miró, care a însoțit-o pe noul ei drum, spune că Pérez Cruz are o viziune completă asupra muzicii.

Silvia Pérez Cruz cântă în patru limbi ale peninsulei Iberice, dar și în franceză, germană și engleză, așa că își roagă publicul s-o însoțească într-o călătorie muzicală dincolo de granițe geografice sau chiar temporale. Din repertoriul ei fac parte cântece folk catalane, un lied din anii 1800 sau clasicul "Hymne a l'Amour", al lui Edith Piaf, stil diversificat încă de la primele albume. Nu oricine ar fi reușit să aducă varietatea asta sub aceeași umbrelă, însă poveștile puse cap la cap de ea crează o poveste mai mare, universală.

Eveniment adaugat de . Ultima actualizare: 11 februarie 2020. Ref #131143

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează, indică linkuri de achiziție sau atunci când este menționat, integrează formulare externe de comandă. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.