Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Serbarile Bistritei Medievale 2014 la Centrul Istoric Bistrița

Raportează erori Data: vineri, 27 iunie 2014- duminică, 29 iunie 2014Ora de incepere: 00:00 Loc:
Centrul Istoric Bistrița,
Bistriţa-Năsăud 70813

A opta editie a Serbarilor Bistritei Medievale se vor desfasura in perioada 27 – 29 iunie in perimetrul Pietonalului din Centrul Istoric al orasului, cu un Targ al mesterilor specific acestui eveniment, cu spectacole de animatie stradala cu cavaleri si domnite, dar si cu concerte de muzica medievala.

Animatia cavalereasca va fi asigurata de Ordinul Cavalerilor Lup (cu „barlogul“ in Targu-Mures), condus de Marele Lup Liviu Pancu,  nimeni altul decat regizorul serbarilor medievale din cetatea Sighisoarei. O noutate a festivalului va fi „Curtea comediantilor“, coordonata de Mihai Todor, regizor si menestrel deopotriva, liderul trupei Truverii, care va propune publicului bistritean spectacole cu teatru medieval, dansuri medievale si renascentiste, jonglerie cu poiuri, muzica, scenografie, laborator de poezie medievala.  Animatia stradala va fi innobilata de gratia si frumusetea domnitelor din trupa de dansuri medievala NOSA, iar pe parcursul zilelor de sambata si duminica va fi aleasa si Domnita Bistritei, caci nici o cetate nu este puternica fara domnite frumoase! Acest lucru il vor demonstra si fetele de la trupa de animatie cu foc SiriuS, in reprezentatiile lor nocturne de vineri si sambata.

Cei mai vajnici arcasi din Transilvania se vor intrece in cursul zilei de sambata, 28 iunie, in curtea Complexului Muzeal Judetean Bistrita-Nasaud, pentru a castiga trofeul „Arcasul tinutului Nösnerland”.

Concertele de muzica medievala vor fi sustinute de trupele Lupus Dacus si Truverii, iar concertul de final va apartine menestrelilor veacului XXI, muzicienii de la Nightlosers. Acestia isi vor lansa cel mai recent album intr-un scenariu medieval, in care se vor afla fata in fata cu Judele Cetatii Bistrita si nu le va fi deloc usor.

Trupa de stegari Artgotiga (Sibiu), Eroii veacurilor apuse (Brasov), formatia de dansuri sasesti Regenbogen a Forumului German Bistrita, teatrul de papusi „Alexandru Misiuga”, trupa de copii „Comenius Team” de la Palatul Copiilor Bistrita si baladistul irlandez Pat O’Mahoney vor fi protagonistii altor specacole atragatoare din programul acestei editii a festivalului medieval.

Serbarile Bistritei medievale 2014 sunt organizate de Asociatia Culturala Bistrita Medievala si Centrul Cultural Municipal Bistrita, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Bistrita si al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, prin Complexul Muzeal Judetean.

Calendar concerte

<< feb. 2020 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează, indică linkuri de achiziție sau atunci când este menționat, integrează formulare externe de comandă. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
CLOSE
CLOSE