Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia Cum ar arăta un concert Bike-InConcertele Bike-In ar putea fi o variantă mai bună în reluarea activității concertistice, spun experții INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Remember Florian Pittis 2014 la Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR)

Raportează erori Data: duminică, 27 aprilie 2014Ora de incepere: 17:00 Loc:
IMPORTANT: Măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 au blocat desfășurarea evenimentelor începând din martie 2020. Majoritatea concertelor au fost amânate, iar agenda noastră a fost actualizată. Sunt însă și cazuri în care noile date nu au putut fi încă stabilite sau nu au fost comunicate public. Festivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat recent ministrul Culturii.

Primăria Sectorului 3 organizează pe 27 aprilie un concert în memoria lui Florian Pittiș. Va fi vorba de a doua ediție a unui eveniment inițiat în 2013. Concertul va avea loc pe Insula Pensionarilor din parcul „Alexandru Ioan Cuza”. Accesul publicului este gratuit.

"Moțul" va fi sărbătorit de cei care i-au fost colegi și prieteni:  Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici, Teo Boar, Nicu Alifantis & Zan, Byron, Ducu Bertzi, Mihai Neniță, Constantin Neculae, Mircea Vintilă & Brambura – invitat special Alexandra Ușurelu, Raul Kusak & Claudiu Purcarin, Jonathan David, Ovidiu Scridon & Silvan Stâncel, Alina Manole.

Publicul este așteptat să ia parte la o seară de muzică și poezie, dedicată celui care a fost unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți ai muzicii folk.

Florian Pittis este un simbol al muzicii folk românești. Implicat, de-a lungul carierei și în activități artistice conexe muzicii, "Moțul" a tradus, a regizat piese de teatru și a realizat emisiuni culturale. În 1998 a devenit directorul Canalului Tineret al Radiodifuziunii Române, avansând apoi pe funcția de redactor-șef al postului Radio 3net. În 1992, pune bazele formației Pasărea Colibri, alături de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Vladi Cnejevici. În această formulă, trupa concertează până în 2001, lansând 4 albume.

Florian Pittis primește în 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor din partea Președintelui României , "în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului". Doi ani mai târziu, artistul este diagnosticat cu cancer de prostată. Problemele de sănătate se înrăutățesc în anul următor, cauzându-i moartea pe 5 august 2007. 

Florian Pittiș - "Toți suntem puțin luați..."

Vezi mai multe știri și materiale despre Florian Pittiș "Moțu"Mircea BaniciuMircea Vintilă

Calendar concerte

<< mai 2020 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează, indică linkuri de achiziție sau atunci când este menționat, integrează formulare externe de comandă. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
CLOSE
CLOSE