Urmărește-ne în Social Media

clasica, jazz

Piano Battle: Thomas Enhco vs. Vadim Neselovskyi

Poster eveniment Piano Battle: Thomas Enhco vs. Vadim Neselovskyi

UPDATE: În urma intrării în vigoare a unei măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, concertul Piano Battle a fost reprogramat pentru 8 iunie. Biletele deja achiziționate își păstrează valabilitatea.

Pe 17 martie, la Cinema Elvire Popesco, doi pianiști strălucitori se vor întrece în măiestrie și improvizație. În duet la două piane, ei se vor provoca reciproc cu improvizații spectaculoase, teme din ce în ce mai sofisticate și probe de măiestrie. De asemenea, vor alege cele mai frumoase compoziții ale lor, în câteva intermezzi solo.

Bilete Piano Battle: Thomas Enhco vs. Vadim Neselovskyi - SOLD OUT

Născut la Paris în 1988, descendent al legendarei familii de muzicieni Cassadesus, Thomas Enhco a urcat la 9 ani pe scena festivalurilor de la Marciac, Vienne și Antibes alături de Didier Lockwood, tatăl său vitreg. A scos primul său album de jazz la 15 ani, avându-l în trupă pe Peter Erskine. Un an mai târziu a intrat la Conservatorul din Paris, de unde a fost exmatriculat peste doi ani, când a plecat în Japonia, unde a stat în turnee timp de patru ani și a înregistrat trei albume - unul dintre ele alături de Jack DeJohnette și John Pattitucci.

În 2013, după o perioadă de cântat prin cluburile de jazz din New York, albumul său "Fireflies" câștigă Les Victoires du Jazz 2013 pentru "Cel mai bun album". În 2014, semnează cu Universal Music și înregistrează la Verve albumul "Feather", și el nominalizat la Victoires du Jazz în 2015. În 2017 și-a făcut debutul pe scena de muzică clasică și a început să înregistreze pentru Deutsche Grammophon. În ultimii ani a avut câte 120 de de concerte anual, împărțite între cluburi de jazz și scene de filarmonici din toată lumea.

New-yorkez de loc și ucrainean de origine, Vadim Neselovskyi este cel mai tânăr student admis vreodată la Conservatorul din Odessa, la 15 ani. Și-a continuat studiile la în Statele Unite, la Berklee College of Music, perioadă în care a apărut alături de colegii săi Esperanza Spalding și Christian Scott pe un album produs de Pat Metheny. A continuat la Thelonious Monk Institute, cu bursă integrală acordată de Herbie Hancock, Wayne Shorter și Terence Blanchard. A cântat în turnee internaționale în trupele lui Herbie Hancock, Chaka Chan, Dee Dee Bridgewater și Terry Lyne Carrington. De asemenea, și a împărțit scena cu John Scofield, Terence Blanchard, Benny Golson ori Steve Coleman.

Primul său album solo a fost produs în 2013 de legendarul Fred Hersch și a primit 4 stele Downbeat. Are la activ trei albume în calitate de lider și compozitor. Formează împreună cu Arkady Shilkloper din Rusia un duet celebru, de o fantastică coeziune și armonie.

Eveniment adaugat de . Ultima actualizare: 16 martie 2020. Ref #130949

Disclaimer:
Redacția InfoMusic.ro face propria selecție de concerte și alte evenimente pentru a le include în această agendă. Dacă achiziționați bilete folosind linkurile externe din caseta evenimentului, InfoMusic ar putea câștiga un comision de afiliat, fără ca acesta să influențeze prețul plătit pe platforma recomandată. Linkurile de afiliere nu influențează conținutul editorial. Recenzăm în mod independent evenimentele la care participăm prin reprezentanți, accesul lor putând fi realizat pe baza unor acreditări de presă acordate de organizatori.

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează și indică linkuri de achiziție externe. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.