Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Delia concert Cum Era drive in Romexpo 2020INFO CONCERT:
Delia - concert Drive In
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

OperFado la Opera Națională Română Iași

Raportează erori Data: miercuri, 23 aprilie 2014Ora de incepere: 18:30 Loc: Organizator: Opera Națională Română Iași
ANUNȚ IMPORTANT: Starea de urgență declanșată în România din cauza pandemiei Covid-19 afectează desfășurarea evenimentelor culturale cel puțin până pe 15 mai 2020. Majoritatea concertelor au fost amânate, iar agenda noastră a fost actualizată. Sunt însă și cazuri în care noile date nu au putut fi încă stabilite sau nu au fost comunicate public.

Opera Națională Română Iași anunță, miercuri, 23 aprilie 2014, premiera mondială OPERFADO, concert ce va avea loc în Sala Mare a Teatrului Național Iași, începând cu ora 18.30, sub bagheta maestrului Gabriel Bebeșelea. Spectacolul va aduce împreună arii de operă și de musical, precum și cântece fado. Invitați speciali vor fi:

  • soprana Elena Moșuc, belcantistă renumită pe marile scene internaționale
  • Gonçalo Salgueiro (Lisabona, Portugalia)
  • orchestra și corul Operei Naționale Române Iași
  • chitariștii Guilherme Banza (chitară portugheză), Rogerio Ferreira (chitară clasică) și Frederico Gato (chitară bas).

Biletele pentru acest spectacol s-au epuizat, dar se pun la dispoziție 30 de bilete fără loc la prețul de 40 de lei biletul.

Concertul se va transmite online pe www.operaiasi.ro. Anul acesta, Opera ieșeană a fost prima operă națională care a transmis pe internet, gratuit, o parte dintre cele mai importante reprezentații.

Aștept cu nerăbdare ca, pe o scenă românească (mai ales în orașul meu natal), să cânt fado (în premieră), dar și arii de operă și musical împreună cu Gonçalo Salgueiro, un tânăr artist liric portughez de mare valoare și de o mare sensibilitate. Fado si musical-ul i-au adus foarte mari succese naționale și internaționale, iar dăruirea și profunzimea cântului său au cucerit fanii din întreaga lume. Vom fi extrem de fericiți să împărtășim cu publicul ieșean o experiență solistică inedită, aptă să contribuie semnificativ la îmbogățirea noastră sufletească și la continua perfecționare ca oameni și artiști.”( Elena Moșuc )

Aclamat pentru versatilitatea talentului său, pentru eleganța prezenței lui scenice și pentru vibrația emoțională a cântului său pasionat, Gonçalo Salgueiro a devenit un star fado în Portugalia și a realizat trei albume muzicale de gen: No Tempo das Cerejas / În anotimpul cireșelor (CD, 2002); Segue a Minha Voz / Urmează-mi glasul (2006; CD reeditat în 2012); Gonçalo Salgueiro (CD și DVD, 2009/2010). Pentru cântecele pe care le-a înregistrat, Gonçalo Salgueiro a reluat teme mai vechi de fado, a creat altele noi, pentru care a scris și versuri emoționante, remarcându-se ca un veritabil deschizător de drumuri în muzică și ca un poet rasat, sensibil.

Fado este o muzică descrisă ca fiind „cântecul popular urban al Portugaliei”. Exprimă singurătatea, melancolia, dorul, chiar și o viziune fatalistă asupra sorții. Gen muzical interpretativ si melodic, fado se presupune ca a apărut in Lisabona la începutului secolului al XIX-lea. Astăzi este o marca a limbii și culturii portugheze, adaugată în 2011 la Patrimoniul Cultural UNESCO.

De asemenea, în seara spectacolului vor putea fi achiziționate, din foaierul teatrului, CD-urile artiștilor cu autografe.

Vezi mai multe știri și materiale despre Elena MoșucGonçalo Salgueiro

Calendar concerte

<< mai 2020 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează, indică linkuri de achiziție sau atunci când este menționat, integrează formulare externe de comandă. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
CLOSE
CLOSE