Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Morrissey la Sala Palatului

Raportează erori Data: miercuri, 14 octombrie 2015Ora de incepere: 20:00 Loc:
Sala Palatului,
București 27422
Organizator: Events

Steven Morrissey va concerta pentru prima oară în România pe 14 octombrie 2015. Concertul va avea loc la Sala Palatului din București și face parte din turneul său european, care va începe în Marea Britanie, în luna septembrie.

Steven Patrick Morrissey și-a început cariera solo în 1988, după o perioadă de 6 ani în care a fost solist al trupei The Smith. Primul său album solo, „Viva Hate”,  a debutat pe prima poziție în topurile din UK, revista NME denumindu-l drept „unul dintre cei mai influenți artiști ai tuturor timpurilor”.

Prețuri bilete pentru concertul Morrissey din București:

  • Categoria a IV-a - 120 lei
  • Categoria a III-a - 145 lei
  • Categoria a II-a - 190 lei
  • Categoria I - 220 lei
  • VIP - 260 lei

Steven Patrick Morrissey s-a născut în Davyhulme, Manchester, Marea Britanie. Prinde microbul scrisului la o vârstă foarte fragedă, și deși preferata sa e poezia, atacă toate genurile literare și la doar 20 de ani i se publică biografia lui James Dean, „James Dean nu este mort„. Influențe sale literare variază de la Oscar Wilde la Johann Wolfgang Goethe, dar se declară de asemenea un fan înrăit al muzicii pop și al marelui ecran.

David Bowie, Ray Davies și Marc Bolan se numără printre idolii săi muzicali. În 1982, începe să colaboreze cu chitaristul și compozitorul local Johnny Marr și astfel ia naștere probabil cel mai redubatibil duo componistic al anilor ‘80. Versurile spirituale și morbid-sentimentale ale lui Morrissey se potrivesc perfect cu bizarele progresii de acorduri ale lui Marr. Celor doi li se alătură curând colegii de școală ai lui Marr, Andy Rourke (bass) și Mike Joyce (tobe) și astfel ia naștere trupa The Smiths. Formația a lansat 6 albume de studio și mai multe single-uri de succes între 1983 și 1987. N-au ajuns niciodată în mainstream-ul american, dar erau foarte des difuzați de posturile de radio pentru tineret, în primul rând datorită temelor inteligente, de multe ori controversate, ale lui Morrissey. The Smiths s-au despărțit în 1987 din cauza unui conflict dintre Morrissey și Marr.

Anul următor, Morrissey se lansează într-o carieră solo, cu albumul “Viva”, un disc bine primit de fani și de critici depotrivă, care urcă până pe locul 48 în topurile americane. Parcursul său pe cont propriu înregistrează chiar o notorietate mult mai mare în SUA decat avusese vreodată trupa The Smiths. Cel mai mare triumf este albumul „Your Arsenal” (1992), nominalizat la Grammy pentru “cel mai bun album alternativ”. Morrissey s-a declarat întotdeauna fascinat de scena glam-rock a anilor ‘70, și „Your Arsenal” o dovedește din plin – discul e produs de fostul chitarist al lui David Bowie, Mick Ronson. Odată cu el începe și cel mai de durată parteneriat profesional al său, cu chitariștii Alain Whyte și Boz Boorer, care i s-au alăturat și au lucrat cu el de atunci.

Urmează două albume cu mai puțin succes comercial, “Southpaw Grammar” (1995) și „Maladjusted” (1997). Tot în 1997, Mike Joyce, fostul baterist The Smiths, îi acționează în judecată cu succes pe Morrissey și Marr pentru redevențe pentru compoziție. Turneul „Oye Esteban” (1999-2000) prinde foarte bine în America Latină, iar Morrissey revine în 2004 cu discul „You Are the Quarry”, de pe care strălucesc single-urile „The World Is Full of Crashing Bores” și „How Can Anybody Possibly Know How I Feel?”.

Jesse Tobias, fostul chitarist Red Hot Chili Peppers, i se alătură pentru câteva luni, colaborând la “Ringleader of the Tormentors” (2006), produs de un alt fost asociat al lui Bowie, Tony Visconti, iar la scurt timp de aniversarea de 50 de ani a lui Morrissey vede lumina zilei și “Years of Refusal” (2009). Morrissey rămâne un artist-cult, cu o bază de fani foarte loiali, care îl adoră. O parte dintre ei continuă să spere la o reuniune The Smiths, deși este foarte puțin probabilă –Morrissey a dezmințit în câteva ocazii această posibilitate.

Vezi mai multe știri și materiale despre Morrissey

Calendar concerte

<< ian. 2019 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Raportează o problemă legată de eveniment

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
CLOSE
CLOSE