Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia Cum ar arăta un concert Bike-InConcertele Bike-In ar putea fi o variantă mai bună în reluarea activității concertistice, spun experții INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Jazz in the Park 2017 la Parcul Central Cluj

Raportează erori Data: luni, 26 iunie 2017- duminică, 2 iulie 2017Ora de incepere: 20:00 Loc:
Parcul Central Cluj,
Cluj-Napoca 70863
IMPORTANT: Măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 a blocat desfășurarea evenimentelor începând din martie 2020. Majoritatea concertelor au fost amânate, iar agenda noastră a fost actualizată. Sunt însă și cazuri în care noile date nu au putut fi încă stabilite sau nu au fost comunicate public. Festivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat recent ministrul Culturii.

Cea de-a cincea ediție Jazz in the Park se va desfășura în Cluj-Napoca, în perioada 26 iunie-2 iulie 2017. Vor avea loc concerte pe bilete cu mari artiști de jazz la Opera Maghiară, concerte cu intrare liberă în Parcul Central, pe scena principală de pe malul Someșului va avea loc Concursul Internațional Jazz in the Park, iar străzile din centrul orașului vor fi animate de sute de reprezentații artistice.

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra va deschide festivalul Jazz in the Park, în 26 iunie, la Opera Maghiară. Grupul vine pentru prima dată în România și e format din artiști din toate colțurile Europei: Serbia, Ucraina, Franța, Spania, Italia și Grecia. Ei se prezintă ca niște ”nomazi” ai muzicii. În 2013 au publicat primul lor album pe care l-au produs singuri, fără ajutorul niciunei case de discuri.

Marți, 27 iunie, tot la Opera Maghiară va susține un concert Dhafer Youssef. Compozitorul avangardist jazz și world music, Dhafer Youssef, este unul dintre principalii ambasadori ai muzicii jazz cu influență arabă din lume. A fost premiat la BBC World Music Awards în 2003 și în 2006 și a vândut peste 50.000 de albume în toată lumea. El a urcat pe scenele a numeroase festivaluri de jazz din lume și a colaborat cu artiști precum Paolo Fresu, Omar Sosa sau Tigran Hamasyan.

Pe 28 iunie, regina muzicii latine din Peru, Susana Baca, va concerta la Opera Maghiară. Apreciată cu distincția Latin Grammy pentru albumul anului în 2011, muzica ei foarte poetică și spirituală o ridică pe un piedestal incontestabil la nivel artistic, iar în plus, Susana Baca, se remarcă și printr-o poziție principală în revitalizarea culturii şi muzicii afro-peruviene.

Concertele ce vor avea loc la Opera Maghiară din Cluj-Napoca se realizează pe bază de bilet.

Bilete Concerte Opera Maghiară

  • Abonament (Categoria I - 270 lei / Categoria II - 220 lei)
  • Categoria I - 110 lei
  • Categoria II - 90 lei

Concertele din Parcul Central au acces liber, iar pe scenă vor urca C.A.L.I. Quartet, Sebastian Spanache Trio, Coma, Viva Vox Choir, JazzyBIT , Mammal Hands, Hidden Orchestra, Tatran, Gauthier Toux Trio, Niogi, Big Band Gaio, Koszika & The HotShots, Butterflies in My Stomach, evenimentul fiind încheiat de show-ul celor de la Vintage Trouble.

Festivalul va avea o scenă de electro-jazz pe care vor concerta nume cunoscute ale genului. Jojo Mayer, unul dintre cei mai buni bateriști din lume, vine cu trupa sa, Nerve, celebră pentru modul în care combină jazz-ul cu drum&bass, muzică electronică, rock, jungle și alte stiluri.

O altă premieră locală va fi reprezentată de formația Skalpel din Polonia. Cu stilul ei original de hip-hop și jazz, Skalpel readuce la viață spiritul jazz-ului prin refolosirea unor mostre din anii '60 și '70 în piesele actuale. Tot pe scena de electro-jazz va concerta și trupa sZempöl Offchestra care combină teatrul, muzica, poveștile într-un mix ce conține trompetă, vioară, tobe și bass.

Brum, un trio experimental electro și Alex Calancea Band, o fuziune de groove-uri drum&bass și pasaje clasice împletite cu folclorul urban, vor urca și ei pe scena festivalului, iar pianistul Bogdan Vaida va susține un recital la miezul nopții în Parcul Central.

Și în acest an se va desfășura competiția destinată amatorilor. Festivalul va dedica trei zile exclusiv Concursului Internațional de Jazz in the Park, ce va avea loc pe scena principală de pe malul Someșului. Concursul este adresat grupurilor de jazz, indiferent de nivelul de experiență, instrumentul la care interpretează, vârstă sau naționalitatea, scopul fiind promovarea artiștilor care abordează acest gen muzical.

De asemenea, Jazz in the Park ajunge și la Pata Rât cu o scenă lângă groapa de gunoi a Clujului. Scena din cel mai inedit loc al festivalului va găzdui reprezentații ale celebrului percuționist Dario Rossi care produce muzică din diferite obiecte reciclate: tigăi, oale, țevi sau farfurii. Tot la Pata Rât va concerta Taraful de Caliu, grup care aduce împreună legende ale muzicii lăutărești. Muzicienii din Clejani vin la Jazz in the Park după ce au cântat peste tot în lume, în metropole precum Tokyo, Singapore, Paris, Los Angeles, Istanbul sau Londra.

Pe această scenă vor mai urca Hot Club, formația de jazz manouche ce a câștigat Concursul Internațional Jazz in the Park 2015 și o trupă surpriză care va fi dezvăluită în curând.

Vezi mai multe știri și materiale despre ComaDhafer YoussefJazzyBITSusana BacaViva Vox Choir

Calendar concerte

<< mai 2020 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează, indică linkuri de achiziție sau atunci când este menționat, integrează formulare externe de comandă. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
CLOSE
CLOSE