Urmărește-ne în Social Media

world music, rock

Dubioza Kolektiv

Poster eveniment Dubioza Kolektiv

Dubioza Kolektiv va concerta din nou în Silver Church pe data de 27 martie. "Senzația Bosniei" vine cu un concept de petrecere în totalitate balkan, ce se bucură din ce în ce de mai mult succes în Europa.

Show-ul reprezintă totodată a doua ediţie de pre-party B’ESTFEST Summer Camp 2013 dintr-o lungă serie de evenimente care-şi propun să pregăteasca publicul român pentru ediţia din acest an a festivalului ce va avea loc în weekend-ul 5-7 iulie, în cadrul B’ESTFEST Park din Tunari.

Dubioza Kolektiv este o formaţie cunoscută pentru abordarea mai multor genuri în acelaşi timp - hip-hop, amestecat cu reggae, dubstep, rock şi folclor. În același timp, trupa duce o luptă pentru a schimba societatea din ţara natală. Chiar dacă lumea din "Vest" a început să îi asculte relativ recent, grupul şi-a câştigat statutul de una dintre cele mai bune şi populare formații live din Europa de Est, iar odată cu lansarea noului album "Wild Wild East" în vara lui 2011, recunoaşterea lor internaţională nu are decât un singur drum, cel ascendent.

Membrii trupei au niște povești de viață incredibile, motiv pentru care Dubioza Kolektiv este cu adevărat inedită. Încă din adolescenţă, au fost supuşi realităţii unui război. Activitatea lor zilnică era să care mii de litri de apă pe distanţe lungi având mereu teama că un glonte sau un obuz le-ar putea curma vieţile. Atâta timp cât electricitatea mergea, în timpul liber pe care abia şi-l găseau, ei au creat muzică în adăposturi, prin acest mod învăţând să cânte la diferite instrumente şi ce e mai important, cum să reziste negativismului creat de război, alcătuind aşadar o formaţie ce ia muzica în serios.

dubioza-kolektiv-concert-2012_0746

Dubioza Kolektiv în concert în Silver Church, 25/26 ianuarie 2012

Vezi impresiile, galeria foto și filmările de la concertul din Silver Church

Iniţial, conceptul muzicii lor a venit din nevoia de a exprima printr-o voce schimbările societăţii şi de a arata lumii întregi că există o viaţă normală în Balcani indiferent de stereotipurile create de media. În acest sens, multe din versurile celor de la Dubioza Kolektiv se învârt în jurul următoarelor concepte: pace, toleranţă, înţelegere, adăugate unor critici puternice aduse injustiţiei şi naţionalismului. Dar ceea ce le dă putere acestor versuri este faptul că ele vin dintr-o experienţă directă. Dubioza Kolektiv este cunoscută în Bosnia pentru faptul că practică ceea ce cântă. Astfel, membrii formației au susţinut înainte de alegerile generale din 2006 un concert menit să sprijine mişcarea "Dosta", înregistrând şi o piesă specială pentru acest eveniment. Lansarea celui de-al patrulea lor album, "Firma Ilegal" s-a făcut cu un mare concert chiar în faţa Parlamentului din Bosnia, fiind o declarație puternică împotriva corupţiei din guvern. În 2010 trupa a convins tineretul să meargă la alegeri, prin organizarea mai multor concerte în principalele oraşe ale Bosniei. A fost un succes de necontestat, cu săli pline, mii de tineri înscriindu-se la vot. În afara Balcanilor, grupul a fost nominalizat pentru "Cel mai bun album independent al anului 2011" şi a fost recunoscut de BBC şi Time Magazine drept vocea muzicală a Bosniei. Iar acum, cu o casă de discuri internaţională alături şi luni întregi ataşate unui nou turneu, drumul nu poate fi decât ascendent.

În deschiderea evenimentului "Balkan Party" v-a cânta Madame Hooligan, o formaţie americano-română (Radu Almăşan - voce, Andrei Cebotari - percuţie şi David Ballon - chitară electrică) ce cântă rock alternativ cu influenţe est-europene. Până acum au un singur album la activ, lansat în anul 2008, numit "AntiHeroes". Warm-up-ul din deschiderea evenimentului va fi asigurat de Colentina Sound System (DJ UNDOO & Zodiak).

Dubioza Kolektiv în concert la București 25.01.2012

Bookings

Comentarii

Eveniment adaugat de . Ultima actualizare: 28 ianuarie 2013. Ref #47883

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează, indică linkuri de achiziție sau atunci când este menționat, integrează formulare externe de comandă. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.