Urmărește-ne în Social Media

pop, world music

Callatis Fest 2015

Afiș Callatis Fest 2015

Callatis Fest 2015 celebrează, între 11 și 16 august, 18 ani de la înființare printr-un super show de 6 seri în Portul Turistic Mangalia: Callatis 18 ani – Callatis New Stars, Diaspora Talent Show, Dor de Callatis, Gala Premiilor Callatis, Triluri de zestre și Fusion Arts Day.

Începând de marți, 11 august, și până duminică, 16 august, binecunoscuta scenă plutitoare va găzdui artiști în plină ascensiune, dar și nume deja consacrate printre care Mihai Trăistariu, Tudor Turcu, Viorica și Ioniță împreună cu Taraful din Clejani, Giulia, Roxana Nemeș, Baroq, Station 4, Alyanna, Adora, Adriana Gavrilă, Soup Trip, Millenium, prezentări de modă marca FashionTV România și multe alte surprize.

Program Callatis Fest 2015

Prima seară a festivalului, “Callatis 18 ani – Callatis New Stars”, va reuni începând cu ora 21.00, artiști câștigători ai unor concursuri muzicale și promovați de casele de discuri: Giulia, Roxana Nemeș, Baroq (Alex Baroq), câștigătorul “Sibiu Jazz Festival” la 16 ani, Bianca, Station 4, Kate, Francesca, Gio, Dominique, Alyanna, Bianca Constantinescu, Adora, Karina, Diana Antonica și Sabrina Diacov. Seara se va încheia cu un recital Mihai Trăistariu și o prezentare de modă a FashionTV România.

Miercuri, 12 august, începând tot cu ora 21.00, cea de-a doua seară a festivalului intitulată “Diaspora Talent Show” prezintă români talentați de peste hotare, acoperind astfel o vastă arie geografică: Irlanda, Germania, Italia, Suedia, Turcia. După ce va fi aleasă “Miss Mangalia”, atmosfera se va transforma într-una orientală, printr-un recital semnat Gazi Demirel.

Dor de Callatis”, cea de-a treia seară de festival, este o seară dedicată muzicii populare, care aduce publicului iubitor de folclor patru ansambluri și douăzeci de soliști tineri și consacrați din toate regiunile folclorice ale României. Momentul special al serii va fi reprezentat de prezentarea ii-ilor românești într-o prezentare de modă specială a FashionTV România.

Vineri, 14 august, ora 21.00, Gala Premiilor Callatis are drept prilej recunoașterea valorilor din diferitele domenii ale vieții cultural-artistice, dar și sociale. Astfel printre laureații care vor urca pe scena plutitoare în cea de-a patra seară a festivalului pentru a-și primi omagiile, se numără: actorul Mitică Popescu, Tică Darie – antreprenoriat social (Roșia Montană), Adrian Sonka – astronomie, Stela Popescu, Andrei Roșu – enduro, locul 6 mondial, cei trei moți salvatori de vieți – responsabilitate socială, Corul de copii al Mangaliei și alții.

Pe scenă va urca și Tudor Turcu, câștigătorul X-Factor România 2012.

Una din surprizele serii este binecunoscutul Amedeo Bolohoi (Quatz) care vine special în România alături de trupa sa din Olanda pentru Callatis Fest 2015. Recitalul serii este asigurat de trupa Millenium, iar FashionTV România va desfăta publicul cu o colecție inedită de rochii de seară.

Triluri de zestre” vor răsuna în portul turistic Mangalia sâmbătă 15 august, începând cu ora 21.00, dintre acestea evidențiindu-se ansamblul folcloric “Zestrea Branului” și melodia Fecioarei Maria – “Ruga”, în interpretarea lui Dragos Bădoi. Petrecerea se va încheia tot în stil românesc cu recitalul susținut de Viorica și Ioniță alături de Taraful din Clejani.

Ultima seară a Callatis Fest 2015, Fusion Arts Day, aduce o îmbinare perfectă între operă și pop, latino și folclor autentic, modă și dans. Jhonny Alexandru, fiul Nicolei și al compozitorului Mihai Alexandru, îi va aduce un omagiu regretatului bariton Florin Dumitru Petre prin interpretarea unor arii celebre. Pe scenă vor mai urca Adriana Gavrilă, Trupa Seven Eleven, Grupul Vouă, Oliver Popa și Olga Bălan. SoupTrip va susține un recital aparte, o fuziune între elemente vizuale si muzicale din folclorul mai multor popoare.

Callatis Fest 2015 va fi prezentat de actorii: Miruna Ionescu și Alexandru Bogdan și de binecunoscutul cuplu de prezentatori tv Oana Turcu și Cristian Brancu.

Publicitate

Eveniment adaugat de . Ultima actualizare: 26 mai 2021. Ref #81932

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează, indică linkuri de achiziție sau atunci când este menționat, integrează formulare externe de comandă. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.