Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia Cum ar arăta un concert Bike-InConcertele Bike-In ar putea fi o variantă mai bună în reluarea activității concertistice, spun experții INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Balul Vienez 2014 la Palatul Parlamentului

Raportează erori Data: sâmbătă, 8 martie 2014Ora de incepere: 18:30 Loc:
Palatul Parlamentului,
București 62164
IMPORTANT: Măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 au blocat desfășurarea evenimentelor începând din martie 2020. Majoritatea concertelor au fost amânate, iar agenda noastră a fost actualizată. Sunt însă și cazuri în care noile date nu au putut fi încă stabilite sau nu au fost comunicate public. Festivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat recent ministrul Culturii.

Cea de-a 9-a ediție a Balului Vienez va avea loc pe 8 martie 2014 la Palatul Parlamentului. Recepția începe de la ora 18:30. Balul Vienez este un eveniment caritabil, beneficiarii fiind Misiunea SOS Satele Copiilor Romania și United Way Romania - fundație românească, afiliată la United Way Worldwide, ce își propune să aducă îmbunătățiri calității vieții persoanelor care trăiesc în România, prin încurajarea sponsorizărilor de la companii, a donațiilor din partea persoanelor individuale și a voluntariatului.

În fiecare an, între 11 noiembrie și începutul lui martie, Viena, dar și alte capitale ale lumii, trăiesc splendoarea tradiționalului sezon al balurilor. Printre cele mai celebre astfel de evenimente se numără magnificul Opernball (Balul Operei), ce se desfășoară la Opera de Stat din Viena (Staatsoper), Ball der Wiener Philharmoniker (Balul Filarmonicii Vieneze) - un eveniment de o eleganță desăvarșită găzduit de clădirea Musikverein, dar și cele trei baluri ce au loc în cadrul grandiosului Palat Imperial Hofburg: Kaiserball (Balul Imperial) de la 31 decembrie a fiecărui an, Juristenball (Balul Juriştilor) – renumit drept evenimentul înaltei societăţi și Gala der Wiener Wirtschaft (Gala Industriei Vieneze). În același timp, s-a întemeiat și o tradiție a Balurilor Vieneze clasice organizate în afara graniţelor Austriei, precum evenimentul de la New York, Washington, Moscova, Londra, Melbourne şi, desigur, rafinatul Bal Vienez anual de la Bucureşti.

Prețuri bilete individuale Balul Vienez 2014

Preţul biletului pentru Balul Vienez este de 800 lei +TVA. Cuprinde receptia, toate băuturile la bar, cina festiva şi o seară grandioasă, de un rafinament desavîrșit.

Program Balul Vienez 2014

06:30 p.m. Welcome Cocktail Reception
07:15 p.m. Entrance and seating in “Unirii” Ballroom
07:30 p.m. Arrival of Guests of Honour Gala Dinner begins with “The Overture” /Accompanied by the Schönbrunner Schlossorchester
08:00 p.m. Gala Dinner first course / Along with dinner Music performed by the Schönbrunner Schlossorchester
08:30 p.m. Address of Welcome by Mr. Igael Porecki, General Manager of JW Marriott Bucharest Grand Hotel, followed by opening speeches of His Excellency the Austrian Ambassador and Guests of Honour
09:05 p.m. Gala Dinner main course
09:15 p.m. Presentation of United Way Romania and SOS Satele Copiilor Romania
09:30 p.m. Ballet Performance by the children of the extraordinary “Bucharest State Opera Ballet school”
10:00 p.m. Gala Dinner: Symphony of Sweet Temptations
10:30 p.m. Defilée of 80 debutants to salute the audience and the guests of Honour, accompanied by the Schönbrunner Schlossorchester, including a Viennese Waltz Show performed by the award winning Dance School “Pas in Doi”
10:50 p.m. “Alles Walzer” announced by our Dance Master Mr. Martin Grund from Vienna
11:45 p.m. Dance Master will invite the guests to the “Quadrille”
12:00 a.m. Midnight Show / Operetta Show / The opera singers will be followed by a fabulous synchronic dance demonstration of 6 pairs from the dance school “Pas in Doi”
12:45 a.m. Live entertainment
01:30 a.m. Schönbrunner Schlossorchester - Dance Music
02:00 a.m. Live entertainment
02:40 a.m. Schönbrunner Schlossorchester - Dance Music
03:00 a.m. DJ until 04:00 a.m.
Black or White Tie & Evening Dress

Codul vestimentar la Balul Vienez

Pentru participarea la un Bal Vienez, este important să cunoaşteţi codul vestimentar necesar.

White Tie

Cele mai elegante Baluri Vieneze sunt evenimentele White Tie, în cadrul cărora conduitele vestimentare sunt urmatoarele:

 • Ținuta domnilor: frac negru, pantaloni negri, pantofi negri din piele lăcuiţi, papion alb, vestă albă şi cămaşă albă cu guler papillon.
 • Material: Materialul tradiţional pentru papion, vestă şi cămaşă albă este pichetul, o ţesătură texturată, a carei urzeală fină evocă eleganța diamantului. 
 • Accesorii: Este recomandat ca domnul să poarte mănuşi albe, iar în buzunarul superior stâng al fracului - o batistă albă de buzunar împăturită. 
 • Medaliile diplomatice sau militare adaugă prestanță ținutei, reprezantand o afirmare a statutului social al celui care le poartă.
 • Tinuta doamnelor: rochie de seară lungă până la podea. 
 • Este recomandat ca rochia să fie cât mai fluidă în partea de jos, pentru a permite mișcarea liberă (o rochie strâmtă poate îngreuna dansul). Este important să vă alegeți stilul în care vă veți simți confortabil. De aceea, în selecția unei rochii de seară e indicat să incepeți prin a încerca o suită de pași de dans, dar și să verificați confortul rochiei atunci când vă așezați.
 • Rochiile scurte de cocktail nu sunt permise.
 • Conform tradiţiei, rochiile albe sunt purtate exclusiv de către debutantele la bal.
 • Codul aceleiași tradiții oferă opțiunea ca doamnele care nu doresc să fie recunoscute să poată purta măşti, având astfel privilegiul de a invita bărbaţii la vals.
 • Accesorii: Sunt recomandate bijuteriile elegante si, eventual, mănușile de seară. Mănuşile lungi, precum cele de operă, sunt considerate un element de rafinament. 

Black Tie

 • Acesta este codul vestimentar uzual al unui Bal Vienez, iar regulile sale sunt următoarele:
 • Ținuta domnilor: smoching negru, pantaloni negri, pantofi negri, papion negru şi o cămaşă albă papillon.
 • Dacă deţineţi o Uniformă de Gală oficială, se obişnuieşte purtarea acesteia atât în cadrul unui eveniment Black Tie, cât și al unuia White Tie.
 • Ținuta doamnelor: aceeaşi ca și în cazul unui eveniment White Tie 
 • Pantofii reprezintă componenta cea mai importantă a ţinutei dumneavoastră în cadrul unui Bal Vienez. 
 • Pantofii domnilor trebuie să fie negri, simpli şi bine lustruiţi.
 • Este indicat ca doamnele să evite tocurile foarte înalte.

Intrucât este important ca pantofii dumneavoastră de dans să fie confortabili, veţi dori să vă asiguraţi că i-aţi purtat în prealabil, pentru a evita orice potenţial discomfort.
Materialul recomandat pentru talpa pantofilor este pielea şi nu cauciucul, deoarece ușurează executarea întoarcerilor rapide solicitate de Valsul Vienez.
Se obişnuieşte folosirea unei perechi separate de pantofi – exclusiv pentru momentele de dans.

Calendar concerte

<< mai 2020 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează, indică linkuri de achiziție sau atunci când este menționat, integrează formulare externe de comandă. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
CLOSE
CLOSE