Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Cătălin Rulea (Toulouse Lautrec) @InfoMusicVIDEO: Dezbatem "Șmecherul din tine" cu Cătălin Rulea la X ani de Toulouse Lautrec - Află care-i șmecheria INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
BZN / Michael BoltonCu voucherul InfoMusic, obții 45% reducere la concertele BZN și Michael Bolton Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL Lucia la InfoMusicLucia tratează un tabu al societății în piesa Catastrophe: "Mă lovesc de chestia asta foarte des" - VIDEO Un bis plin de dragoste de la Lenny Kravitz - RECENZIE CONCERT

Autumn Morning Mood la Ateneul Român

Raportează erori Data: sâmbătă, 29 septembrie 2018Ora de incepere: 11:30 Loc:
Ateneul Român,
București 27431

Autumn Morning Mood face parte din seria de concerte matinale de weekend “Morning Mood” ale Societății Muzicale la Atheneul Român și va avea loc pe 29 septembrie 2018, la Ateneul Român, începând cu ora 11:30.

Bilete Autumn Morning Mood la Ateneul Român

  • VIP - 120 lei
  • Acces General - 60 lei

*Dress code: casual elegant; celor cu ținute necorespunzătoare li se va interzice accesul în sală

**Copiii sub 7 ani nu au acces în sală. Copiii cu vârste 7 – 14 ani intră gratuit.

Program Autumn Morning Mood

• J. S. BACH - Sonata BWV 1023
• A. PART - Fratres
• E. YSAYE - Sonata No. 3 "Ballade"
• QUEEN - Bijou
• W. A. MOZART - Sonata in Mi minor K 304
• G. TARTINI - Trilul Diavolului

Pe scenă vor urca Verona Maier (orgă și clavecin) și Vlad Maistorovici (vioară).

Verona Maier începe studiul pianului la vârsta de șase ani, absolventă la clasă de pian a profesoarelor Ioana Minei și Ana Pittiș de la Universitatea de Muzică din București, continuând cu o bursa cursurile de pian ale Academiei de Vară de la Nisa. Este doctor în muzică și, din 1990, cadru didactic la Universitatea Națională de Muzică București, fiind în prezent profesor de muzică de camera și prorector al instituției.

Verona Maier desfășoară o bogată activitate artistică, materializată în recitaluri, concerte și cursuri în România, Italia, Elveția, Franța, Ungaria, Germania, Austria, Spania, Portugalia, Grecia, Danemarca, Polonia, Suedia, Marea Britanie, Cehia, Slovacia, Norvegia, Israel, Iran, Macedonia. A fost invitată, ca membru sau președinte, în jurii de concursuri muzicale cu participare națională și internațională.

De la muzica medievală la cea contemporană și improvizație, de la claviatura pianului la cele ale clavecinului și orgii sau la unele dintre instrumentele de percuție, Verona Maier „migrează” cu ușurință și mobilitate prin teritorii diverse ale muzicii. În același sens se înscriu și preocupările sale pentru experimentele în care muzica se alătură teatrului, literaturii sau filmului. Acestui fel de a exista al Veronei Maier i se datorează, cu siguranță, decizia de a i se acorda în 2004, de către Președinția României, medalia Meritul Cultural – clasa I.

Nonconformistul violonist-compozitor-dirijor Vlad Maistorovici are o activitate internațională ca solist și muzician de cameră, cu un repertoriu care se întinde de la Bach la Turnage, prin Enescu și Freddie Mercury. Compozițiile sale sunt interpretate de orchestre și artiști de talie mondială.

Laureat al concursurilor internaționale, a concertat pe mari scene ale lumii, cum ar fi Wigmore Hall Londra, Purcell Room, Queen Elisabeth Hall, Cadogan Hall, The Sage Gateshead, Salle Flagey Bruxelles, Kulturhaus Helferei Zurich, Sala Mare a Conservatorului din Sankt Petersburg, Merkin Hall New York, Ateneul Roman, în compania unor prestigioase orchestre ca European Union Chamber Orchestra, Lausanne Chamber Orchestra, South Bank Sinfonia, Sinfonia Cymru Cardiff, Orchestra de Cameră Radio București, Orchestra Simfonică București. Este invitat al festivalurilor internaționale, cum ar fi Verbier Festival, St. Prex Festival, Newbury Spring Festival, Spoleto Festival, Enescu Festival, Festivalul SoNoRo.

Credincios interpret al moștenirii marilor compozitori ai trecutului, violonistul nu se oprește la a interpreta repertoriul tradițional de muzică clasică. Ca membru fondator al Mercury Quartet din Londra a generat comenzi de noi lucrări ale celor mai talentați compozitori ai generației, ca Mark Simpson, Steven Daverson, Charlotte Bray, Edmund Finnis, Laurent Durupt, Diana Rotaru, dar și ale maeștrilor consacrați ca Mark Anthony Turnage, Jonathan Cole și Dan Dediu.

Calendar concerte

<< mai 2019 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Raportează o problemă legată de eveniment

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
CLOSE
CLOSE