Urmărește-ne în Social Media

rock

ARTmania Festival 2023

Poster eveniment ARTmania Festival 2023

Cea de-a 16-a ediție ARTmania Festival are loc în perioada 28-30 iulie 2023 în Piața Mare din Sibiu. Evenimentul va aduce trei zile pline de concerte, evenimente alternative, colaborări inedite și trupe de neratat, unele venind pentru prima dată în țara noastră.

Bilete ARTmania Festival 2023

  • Abonament - 476,78 lei
  • Bilet pe zi - 243,69 lei
  • Abonament de două zile - 370,83 lei
  • Abonament de student - 30,83 lei

Lineup ARTmania Festival 2023

Porcupine Tree, Wardruna, Emperor, Samael, TesseracT, Pain of Salvation, Haken, Port Noir, Vulture Industries Emperor, RoadkillSoda, Asemic, Koikoi.

Bazele Porcupine Tree au fost puse de Steven Wilson în 1987. Alături de el, în formula actuală a formației, se află claviaturistul Richard Barbieri, care a făcut parte din grupul new wave Japan, și bateristul Gavin Harrison, care mai colaborează cu The Pinneaple Thief, dar și cu trupa King Crimson.

Cu fiecare lansare, Porcupine Tree a explorat noi idei muzicale, trecând de la rock psihedelic pastoral și peisaje sonore electronice ambientale la pop experimental și metal propulsiv. Albume ca "Fear of a Blank Planet", nominalizat la GRAMMY în 2007, și "The Incident", din 2009, au arătat că Porcupine Tree a îmbinat fără efort genuri distincte pentru a crea un univers muzical revoluționar care este propriu grupului.

Grupul norvegian neo-dark folk Wardruna, care a avut anul acesta un turneu sold out în Europa, va urca pe scena festivalului după patru ani de la primul show susținut la ARTmania, când și-a prezentat albumul "Skald” (2018). În 2023, muzicienii vor aduce și cele mai recente compoziții, incluse pe al cincilea album, "Kvitravn", apărut la începutul anului 2021.

Grupul britanic progressive rock Haken va reveni la ARTmania Festival după cinci ani de la prima prezență pe scena festivalului. În prezent, trupa se pregătește de lansarea celui de-al șaptelea album, "Fauna", în 2023, pe care este inclus single-ul "Nightingale", apărut anul acesta.

Emperor, unul dintre pionierii symphonic black metal-ului și nume iconic al scenei internaționale, alege ARTmania Festival pentru a susține primul show în România. Iar SAMAEL, pionier al genului industrial black metal, se alătură, împreună cu Pain Of Salvation, line-up-ului festivalului.

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment, este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, când pe scena festivalului au urcat o serie de trupe importante, de la Steven Wilson, Serj Tankian și Devin Townsend, la Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre mulți alții.

Eveniment adaugat de . Ultima actualizare: 25 iulie 2023. Ref #150296

Disclaimer:
Redacția InfoMusic.ro face propria selecție de concerte și alte evenimente pentru a le include în această agendă. Dacă achiziționați bilete folosind linkurile externe din caseta evenimentului, InfoMusic ar putea câștiga un comision de afiliat, fără ca acesta să influențeze prețul plătit pe platforma recomandată. Linkurile de afiliere nu influențează conținutul editorial. Recenzăm în mod independent evenimentele la care participăm prin reprezentanți, accesul lor putând fi realizat pe baza unor acreditări de presă acordate de organizatori.

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează și indică linkuri de achiziție externe. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.