Urmărește-ne în Social Media

rock

ARTmania Festival 2018

Poster eveniment ARTmania Festival 2018

Vezi poze de la acest eveniment

Cea de-a 13-a ediție ARTmania Festival va avea loc în perioada 27 - 28 iulie 2018 în Piața Mare din Sibiu. Mogwai, Steven Wilson, Leprous, ROME, Zeal & Ardor şi Distorted Harmony sunt primii artişti confirmaţi la cea de-a 13-a ediţie a festivalului ARTmania.

Bilete ARTmania Festival 2018

 • Abonament (acces 4 persoane)- 699 lei

Program ARTmania festival 2018

Vineri, 27 iulie

 • Rome - 19:00-19:40
 • Arcane Roots - 20:00-20:50
 • Haken - 21:15-22:15
 • Mogwai - 22:45-00:00

Sâmbătă, 28 iulie

 • Distorted Harmony - 19:00-19:40
 • Zeal & Ardor - 20:00-20:50
 • Leprous - 21:15-22:15
 • Steven Wilson - 22:45-00:00

Reguli de acces:

 • Accesul publicului în perimetrul festivalului va fi posibil, pe 27 și 28 iulie 2018, în intervalul orar 18:00 – 00:00. Maratonul concertelor din Piața Mare va începe în fiecare zi de la ora 19:00.
 • Pentru a intra în spațiul special amenajat pentru festival, publicul trebuie să prezinte în momentul accesului pe porțile festivalului un bilet, un abonament sau o invitație valabilă ce poate fi folosită de o singură persoană, o singură dată. Acestea vor fi preschimbate în brățară de acces în momentul intrării în zona de festival și permit intrarea doar în zona de concerte şi la evenimentele conexe ARTmania Festival.
 • Biletele/abonamentele/invitațiile se pot preschimba în brățări și la centrul de informare a festivalului, ce va fi deschis pe toată durata evenimentului. Info Point-ul ARTmania Festival, va fi amplasat vis-a-vis de Muzeul Național Brukenthal, Piața Mare, Sibiu și va funcționa în fiecare zi de festival, între orele 12:00 – 00:00 (27-28 iulie 2018).
 • Purtarea brățării este obligatorie pe toată durata festivalului, iar aceasta va fi verificată, atât la intrarea în festival, cât și în interiorul acestuia.
 • Participanții la ARTmania Festival sunt obligați să se supună controlului corporal sumar și să permită controlul bagajelor.
 • Participanții trebuie să dețină asupra lor un act de identitate valid pentru a face dovada vârstei legale.
 • Accesul tinerilor participanți cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani se realizează în baza unui bilet valid și este permis doar dacă sunt însoțiți de o persoană adultă cu un bilet/abonament valid.
 • Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit dacă sunt însoțiți de un adult cu un bilet valid și cu o copie a unui act doveditor a vârstei copilului.
 • Este recomandată purtarea căștilor de protecție sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani.
 • Organizatorii nu încurajează prezența copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care este interzis accesul cu cărucioare pentru copii. Excepție fac doar cărucioarele pentru persoane cu dizabilități.
 • Este permis accesul cu aparate de fotografiat de orice fel, inclusiv DSLR profesional. Va rămâne interzis accesul cu orice fel de trepiede, blitz-uri detașabile, aparate de filmat și alte accesorii, în special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare în incinta festivalului sau lăsarea lor în grija altor persoane rămâne în răspunderea exclusivă a proprietarului.
 • Fotografierea este permisă numai fără blitz şi fără a deranja bunul mers al evenimentului sau spectatorii prezenţi la festival.

Este interzis accesul cu:

 • mâncare, băutură, animale de companie, obiecte contondente, arme, obiecte/materiale ce pot fi considerate periculoase, recipiente din sticlă, metal, plastic, sticle, artificii, bannere susținute de bețe, scaune, arme, lanțuri, obiecte periculoase, steaguri sau bannere prinse pe bete, lampioane chinezești, substanțe interzise prin lege.

Transport

 • Cu avionul
  Aeroportul Internațional Sibiu este situat la 5 km de oraș în direcția vest, cu acces direct la șoseaua E81. Pe aeroportul din Sibiu operează companiile aeriene: Tarom, Carpatair, Austrian Airlines, Blue Air și Lufthansa.
 • Cu trenul
 • Cu mașina
  Prin Sibiu trec drumurile europene E68 (Arad – Sibiu – Brașov) și E 81 (Cluj – Sibiu – Piteşti – Bucureşti).

Mogwai este o trupă ce a luat naștere în 1995 și este formată din Dominic Aitchison (bass), Stuart Braithwaite (chitară), Martin Bulloch (tobe) și Barry Burns (chitară/clape/flaut). Muzica sa se axează pe compoziţii instrumentale, fără contribuţii vocale, ceea ce le-a atras multiple colaborări pentru coloane sonore. Influenţele citate de muzicieni sunt Sonic Youth, Pixies, The Cure sau Fugazi.

Steven Wilson, adus în premieră în România de ARTmania Festival, este un nume care nu mai are nevoie de prezentări. Fondator al binecunoscutei trupe "Porcupine Tree" și a altor proiecte de succes, artistul englez este unul dintre cele mai cunoscute şi prolifice nume ale scenei muzicale internaţionale - un adevărat icon care îşi lasă, prin creaţiile sale, amprenta asupra unor genuri variate, precum progresiv, psihedelic şi nu numai.

Leprous, revin într-un eveniment ARTmania după șapte ani de absență. Trupa este noua senzație a metalului progresiv norvegian. Este o formație vizionară, care nu se teme să experimenteze sau să surprindă și care sfidează orice încercare de încadrare în tipare. Într-o lume în care genul "progressive" oferă publicului atâtea opțiuni, este nevoie de mult curaj și de multă personalitate pentru a reuși să mai întorci privirile oamenilor către tine. Iar Leprous este una din aceste trupe. De-a lungul carierei lor, Leprous a cântat alături de unele dintre cele mai cunoscute nume ale scenei muzicale internaționale, precum: Amorphis, Therion sau Opeth.

ROME va urca pentru prima dată pe scena ARTmania Festival, fiind considerată una dintre cele mai importante trupe ale genului de neofolk și martial industrial. Înființat în 2005 de luxemburghezul Jerome Reuter, acest proiect muzical a devenit cunoscut drept „arhitect al melancoliei”, o temă centrală a compozițiilor ROME.

Zeal & Ardor, în premieră în România, este un proiect de “avant-garde metal” fondat în 2014 de muzicianul elvețian Manuel Gagneux (cunoscut și datorită „Birdmask”, un proiect de „chamber pop” în care a fost implicat). Zeal & Ardor are deja la activ un album, „Devil is Fine”, iar muzica sa reprezintă locul de întâlnire al unor genuri muzicale foarte variate: un mix de „avant-garde metal”, cu influențe spirituale și ritmuri tribale, adâncite de profunzimile black metal și de schimbări surprinzătoare imprimate de abordările rock-ului experimental.

Distorted Harmony, în premieră în România, este una dintre cele mai cunoscute trupe de "progressive metal" din Israel, care s-a făcut remarcată prin abordarea modernă pe care a imprimat-o metalului clasic progresiv. Fondată în 2010 în Tel Aviv, de Yoav Efron (producător și clape) și Yogev Gabay (tobe), trupa are deja la activ două albume de studio, „Utopia” (2012) și „Chain Reaction” (2014), lucrează la cel de-al treilea material și a urcat pe scenele unora dintre cele mai cunoscute festivaluri europene sau americane, precum: „ProgPower Europe” (2016), „Haunted Sky Festival” sau „ProgPower USA” (2017).

Ediția din 2018 a festivalului ARTmania îi va aduce pe scena din Piața Mare a cetății medievale a Sibiului pe unii dintre cei mai cunoscuți artiști ai momentului.

ARTmania Festival este o platforma dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock, ce s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane.

Festivalul ARTmania reunește artiști din toate colțurile lumii, promovând schimbul intercultural într-unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Europa de Est - Sibiu. Cu sprijinul partenerilor săi, platforma culturală ARTmania oferă iubitorilor de artă un program cultural variat ce include concerte, expoziții, workshop-uri și alte evenimente dedicate artelor frumoase. Ediția din 2017 i-a adus pe scenă pe Lacuna Coil, Riverside, Tarja Turunen, You Me at Six, Devin Townsend Project, Beyond The Black.

Publicitate


Eveniment adaugat de . Ultima actualizare: 30 iulie 2018. Ref #103972

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează, indică linkuri de achiziție sau atunci când este menționat, integrează formulare externe de comandă. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.