Urmărește-ne în Social Media

rock

ARTmania Festival 2024

Poster eveniment ARTmania Festival 2024

Cea de-a 17-a ediție ARTmania Festival va avea loc în perioada 26-28 iulie 2024 în Piața Mare din Sibiu. Korn, Igorrr, Spiritbox, Borknagar, Monuments, Satyricon, The Flower Kings, Alpha Q, Awake the Demons și TAINE fac parte din programul celei de-a 17-a ediții a festivalului.

Awake The Demons și Alpha Q sunt trupele câștigătoare ale evenimentului "CLOSING 2023 - Evenimentul de Închidere ARTmania Festival 2023," parte a proiectului "Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural," care a avut loc pe 19 octombrie 2023 în Club Quantic.

Bilete ARTmania Festival 2024

 • Abonament - 450 lei (+taxe) - sold out - sold out
 • Bilet de o zi (day of choice) - 333 lei (+taxe) - sold out
 • Abonament 2 zile (26-27 iulie) - 650 lei (+taxe)
 • Bilet pentru 26 iulie - 350 lei (+taxe)
 • Bilet pentru 27 iulie - 600 lei (+taxe)

Info acces copii și persoane cu nevoi speciale:

Din motive legate de limitările fizice impuse de Piața Mare, principalul loc de desfășurare a festivalului ARTmania, limitările legale, nivelul ridicat de prezență în zilele festivalului și măsurile de siguranță publică, pentru ediția din acest an trebuie să actualizăm procedura de admitere pentru:

 • Copiii mai mici de 12 ani: părinții care ar dori să participe la ediția din acest an cu copii mai mici de 12 ani trebuie să îi preînscrie într-un formular dedicat, până pe 15 iulie 2024.
 • Copiii cu vârste cuprinse între 12 - 16 ani vor urma aceeași procedură aplicată în edițiile trecute – completează declarația de acord parental disponibilă și urmează pașii menționați.
 • Participanții cu vârste cuprinse între 16 - 18 ani vor urma aceeași procedură aplicată în edițiile trecute – completează declarația de acord parental disponibilă și urmează pașii menționați.

Din motive de prezență ridicată și din motive legate de nivelurile mari de concerte live ar putea crea efecte negative asupra auzului lor, participanții sunt puternic încurajați să vină la eveniment neînsoțiți de copiii mai mici de 12 ani. Cei care vor veni cu copii mai mici de 12 ani, trebuie ținuți sub supravegherea permanentă a părintelui/tutorelui legal.

Program pe zile ARTmania 2024

Vineri, 26 iulie

Main Stage

 • 19:00 - 20:00 - The Flower Kings
 • 20:45 - 21:55 - Igorrr
 • 22:40 - 23:55 - Satyricon

Voice of People

 • 20:05- 20:40 - Alpha Q
 • 22:00 - 22:35 - Lavina

Sâmbătă, 27 iulie

Main Stage

 • 19:00 - 20:00 - Borknagar
 • 20:50 - 22:50 - Spiritbox
 • 22.25 - 23:55 - Korn

Voice of People

 • 17:25 - 17:55 - Awake The Demons
 • 20:00 - 20:45 - Taine

Duminică, 28 iulie

Duminică, în cea de-a treia zi de festival, show-urile din festival se vor muta în curțile muzeelor din zona centrală a cetății sibiene, locuri mai intime și potrivite pentru spectacolele programate pentru ultima zi a ediției din acest an. Acesta este primul pas în reintroducerea scenelor pe care în trecut au concertat nume emblematice precum: Peter Hammill, Deine Lakaien, 65days of static, Tides of Nebula sau Hauschka.

Mai multe detalii despre evenimentele speciale programate duminică și noi formații ce vor completa line-up-ul de pe Scena Mare vor fi anunțate în curând.

Legendă a scenei metal internaționale, ce are la activ 14 albume de studio și un palmares impresionant de premii, Korn se va reîntâlni cu fanii din România, la festivalul ARTmania, pe 27 iulie, în cadrul unui show care promite să fie cu totul special!

Show-ul Korn din cadrul festivalului face parte din turneul european de promovare a celui mai recent album, "Requiem", trupa alegând ARTmania pentru concertul pe care îl vor susține la aproape zece ani de la ultima întâlnire cu publicul din România.

Spiritbox (CA), tânăra senzație metal a zilelor noastre, va concerta la ARTmania pentru prima dată în România. Cu un nume inspirat de dispozitivul prin care se crede că se poate vorbi cu cei trecuți în cealaltă lume, Spiritbox este formația care a strâns 66 de milioane de stream-uri înainte de a-și lansa albumul de debut, crescând acest număr la 300 de milioane după lansarea primului LP, "Eternal Blue” (2017), material care a ajuns pe locul 1 în topurile rock și hard rock din SUA și Canada, urcând pe locul #13 pe Billboard 200.

O adevărată legendă a black metalului, formația norvegiană Satyricon va aduce un sunet puternic și intens pe scena Artmania Festival 2024. Cu o carieră ce se întinde pe trei decenii, trupa a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea și popularizarea black metalului norvegian. Fondată în 1991, formația este condusă de figuri-cheie precum Satyr și Frost și se remarcă prin sunete de chitară distorsionate, blast-beat-uri puternice și versuri învăluite în teme ca natura, mitologia nordică, nihilismul și ocultismul.

The Flower Kings, condusă de talentatul chitarist și compozitor Roine Stolt, este o trupă de rock progresiv cu o carieră bogată. Formația se remarcă prin sensibilitatea melodică, versurile complexe și diversitatea influențelor muzicale, care variază de la elemente de rock'n'roll până la note clasice și acorduri de jazz.

Monuments este o trupă britanică de metal progresiv cu o carieră de peste o decadă, cunoscută pentru abilitățile tehnice impresionante ale membrilor săi și pentru compozițiile lor complexe. Cu un sound distinctiv bazat pe riff-uri de chitară complexe, ritmuri de tobe tehnice și vocale impresionante, Monuments și-a câștigat un loc solid în lumea muzicii metal progressive.

Formația norvegiană Borknagar, cunoscută pentru abordarea sa muzicală complexă și exploratoare, se alătură line-up-ului Artmania Festival 2024. Albumul "True North" aduce o perspectivă proaspătă asupra black metalului progresiv, marcând un capitol nou în evoluția trupei. Cu influențe variate și explorarea temelor diverse, Borknagar se pregătește să cucerească inimile publicului.

Cu o carieră de peste două decenii, Taine se remarcă pe scena de underground românească cu un sound puternic și inovator. Recent, trupa a lansat albumul "Chaos and Contemplation," un material ce reflectă creșterea și evoluția lor ca artiști.

Eveniment adaugat de . Ultima actualizare: 17 iulie 2024. Ref #156601

Disclaimer:
Redacția InfoMusic.ro face propria selecție de concerte și alte evenimente pentru a le include în această agendă. Dacă achiziționați bilete folosind linkurile externe din caseta evenimentului, InfoMusic ar putea câștiga un comision de afiliat, fără ca acesta să influențeze prețul plătit pe platforma recomandată. Linkurile de afiliere nu influențează conținutul editorial. Recenzăm în mod independent evenimentele la care participăm prin reprezentanți, accesul lor putând fi realizat pe baza unor acreditări de presă acordate de organizatori.

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează și indică linkuri de achiziție externe. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.