Urmărește-ne în Social Media

rock, folk

ARTmania Festival 2019

Poster eveniment ARTmania Festival 2019

Cea de-a 14-a ediție ARTmania Festival va avea loc în perioada 26 - 27 iulie 2019, în Piața Mare a cetății medievale a Sibiului. Dream Theater, Opeth și Alcest sunt primii headlineri anunțați. Madrugada, Wardruna și Myrkur fac parte din primul val de confirmări.

Architecs, binecunoscuta trupă britanică de metalcore, este noul nume confirmat la ARTmania Festival 2019. Opeth revine pe scena festivalului la 10 ani de la primul concert susținut în premieră în România, tot la ARTmania. Madrugada se reunește la 10 ani de despărțire și concertează în premieră în țara noastră, la fel ca și Wardruna. Amalie Bruun revine cu un concert special Myrkur, parte din turneul ei acustic.

Înființată în 2000 de Neige (Stéphane Paut), Alcest a început ca un proiect solo de black metal, dar a ajuns să fondeze un nou subgen muzical, numit „blackgaze”, ce îmbină elemente ale muzicii black metal şi sheogaze într-un sound cu adevărat unic.

Architecs a fost fondat în 2004, în Brighton (Marea Britanie), de gemenii Dan și Tom Searle și are în palmares titlul de "Best British Live Band", melodiile lor fiind descrise drept "imnuri impresionant și complex meșteșugite" de cunoscuta publicație britanica The Guardian.

FJØRT și MÖBIUS sunt cele două noi nume care completează line-up-ul ARTmania Festival 2019.

Programul pe zile al concertelor de la ARTmania Festival 2019:

Vineri, 26 iulie 2019 (Ziua 1) 

 • 19:00 - 19:30: Fjørt (DE)
 • 19:50 - 20:50: Wardruna (NO)
 • 21:15 - 22:15: Architects (UK)
 • 22:45 - 00:00: Dream Theater (SUA)

Sâmbătă, 27 iulie 2019 (Ziua 2)

 • 19:00 - 19:40: Möbius (SK)
 • 20:00 - 20:50: Alcest (FR)
 • 21:15 - 22:15: Madrugada (NO)
 • 22:45 - 00:00: Opeth (SE)
Program pe zile și ore ARTmania 2019

Program pe zile și ore ARTmania 2019

Bilete ARTmania Festival 2019

 • Abonament - 360 de lei
 • Bilet pe zi - 260 de lei

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment („entertainment”), este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock. De-a lungul edițiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Însă, ARTmania Festival nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componenta de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

RECOMANDĂRI DE LA EDIȚIA 2018:

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, când pe scena festivalului au urcat o serie de trupe importante, de la Steven Wilson, Serj Tankian și Devin Townsend, la Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre mulți alții.

Eveniment adaugat de . Ultima actualizare: 29 iulie 2019. Ref #118113

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează, indică linkuri de achiziție sau atunci când este menționat, integrează formulare externe de comandă. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.