Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

ARTmania Festival 2017 la Piața Mare din Sibiu

Raportează erori Data: vineri, 28 iulie 2017- sâmbătă, 29 iulie 2017Ora de incepere: 00:00 Loc:
Piața Mare din Sibiu,
Sibiu 27428
Organizator: ARTmania Events

O nouă ediție a festivalului ARTmania va avea loc în perioada 28-29 iulie 2017, în Piața Mare din Sibiu.

Bilete Festival ARTmania la Sibiu

  • Abonament - 230 lei
  • Bilet pe zi - 140 lei

Lacuna Coil, Devin Townsend Project, You Me at Six și Riverside sunt primele patru trupe confirmate pentru cea de-a 12-a ediție a Festivalului ARTmania, care se întoarce cu un line-up de excepție în Piața Mare din Sibiu.

Tarja Turunen este noul nume care va urca pe scena festivalului. Soprană și pianistă finlandeză, Tarja a obținut faima internațională ca solistă a trupei Nightwish și este considerată cea mai bună voce de metal simfonic din Europa. Artista vine la Sibiu în cadrul turneului "The Shadows Show" început la finalul anului trecut pentru promovarea celor mai recente materiale, EP-ul "The Brightest Void" și albumul "The Shadows Self".

Și germanii Beyond The Black au confirmat venirea la Artmania. Eroi ai rock-ului simfonic european, Beyond The Black sunt extrem de apreciați de public, fie amator sau profesionist. Lor li se alătură Walkways, vedetele noului val de rock alternativ. Trupa din Israel a devenit cunoscută pentru felul în care îmbină părțile executate în forță cu fragmentele lirice și delicate.

Simfonic, progresiv, heavy sau clasic, cea de-a 12-a ediție a festivalului promite, pe durata a două zile, concerte cu cele mai bine cotate trupe ale momentului, favoriți ai marilor festivalurilor internaționale, un mix de stiluri și genuri, care răspunde așteptărilor celor interesați, an de an, de festivalul de la Sibiu. Festivalul ARTmania se desfășoară anul acesta sub egida “Take a Stand”, o campanie de încurajare a implicării civice și a coeziunii sociale și o declarație pentru apărarea valorilor europene. Campania este o inițiativă a Yourope, asociație la care ARTmania este afiliat, alături de 90 dintre principalele festivaluri din Europa.

Una dintre cele mai tari trupe italiene de rock, cotată cu patru stele de Allmusic și nominalizată la premiile MTV, melodici, creativi și plini de forță, Lacuna Coil mizează pe o estetică gotică, atât muzicală, cât și vizuală, dar și pe armonii care pun voci în contrast sau pe riff-uri adânci de chitară.

Devin Townsend este, cel mai probabil, unul dintre cele mai interesante proiecte de pe scena rock canadiană. Aduce în scenă mult întuneric apăsător, pe care îl crestează cu zgomote bizare și îl mătură apoi, cu valuri misterioase de rock sincretic postindustrial. Jonglează cu nenumărte stiluri, de la hard rock la metalul progresiv, ambiental sau new age, face demonstrații de virtuozitate pe care, de altfel, le-a și exemplificat pe cele patru albume de lansare a proiectului său muzical.

Englezii care au avut succes încă de la albumul de debut, You Me At Six, au un stil inconfundabil, chiar dacă unii găsesc în AND-ul lor ceva urme lăsate rock-ul american, de la Blink-182, la Incubus sau Thrice, ba chiar și influențe pop-country-rock, deși toate într-o abordare nouă, plină de forță, contemporană.

Participanții la festival se vor bucura de rock progresiv și heavy metal cu polonezii Riverside, o trupă asemănată adesea cu Pink Floyd sau Dream Theater, dar care își afirmă identitatea prin explorări experimentale duse până departe, uneori până la granița cu alte genuri, printre care și electro.

Festivalul ARTmania reunește artiști din toate colțurile lumii, promovând schimbul intercultural într-unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Europa de Est - Sibiu. Cu sprijinul partenerilor săi, platforma culturală ARTmania oferă iubitorilor de artă un program cultural variat ce include concerte, expoziții, workshop-uri și alte evenimente dedicate artelor frumoase. Ediția din 2016 i-a adus pe scenă pe Katatonia, Ihsahn, Pain of Salvation și Solstafi.

Vezi mai multe știri și materiale despre Devin Townsend ProjectLacuna CoilRiversideTarja TurunenYou Me at Six
Urmărește-ne pe

Calendar concerte

<< feb. 2019 >>
lmmjvsd
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Raportează o problemă legată de eveniment

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
CLOSE
CLOSE