Urmărește-ne în Social Media

jazz

Al Di Meola

Poster eveniment Al Di Meola

UPDATE: Concertul Al Di Meola a fost amânat pentru toamnă. Data exactă a evenimentului va fi în curând comunicată de organizator.

Al Di Meola, legendarul chitarist, revine în București cu un concert ce va avea loc la Sala Palatului pe 5 mai 2020, de la ora 20:00. Odată cu lansarea noului său album, "Across the Universe", al doilea tribut adus formației The Beatles, Di Meola vă invită să-l însoțiți într-o călătorie muzicală și personală, o evoluție de la primele acorduri printre corzi până la creațiile sale multi premiate de astăzi. Concertul face parte din seria Jazz Night Out, organizată de Twin Arts.

Bilete concert Al Di Meola la Sala Palatului

  • VIP - 290 lei
  • Categoria 1 - 220 lei
  • Categoria 2 - 180 lei
  • Categoria 3 - 150 lei
  • Categoria 4 - 120 lei

Încă de la opt ani, Di Meola s-a împrietenit cu chitara și s-a îndrăgostit repede de toate compozițiile marca The Beatles. Ba mai mult, a creditat trupa engleză ca fiind motivul principal pentru care a vrut să învețe să îmbine corzile sub degete. În paralel cu obsesia lui crescendo, profesorul care l-a format din copilărie a insistat să-l expună pe Di Meola la jazzul unor artiști pe-atunci consacrați precum Tal Farlow sau Kenny Burrell, la teorie și note, transformându-l într-un muzician desăvârșit încă de la o vârstă fragedă. Împreună au lansat și un ghid al corzilor și arpegiilor, o poartă deschisă către lumea în care a crescut Di Meola.

Primii ani au conturat drumul artistului într-o îmbinare blândă de pop, rock și jazz. Urmau să-și facă loc în interpretările lui și influențele latine, pe care le colecționase din toate explorările citadine, în căutarea ritmurilor de salsa, față de care simțea o reală atracție, fără să înțeleagă de ce. Cum fuziunile și experimentele muzicale au devenit parte din el, următorul pas firesc a fost popasul la renumitul Colegiu Muzical din Boston, Berklee.

RECOMANDARE: Poze concert Al Di Meola la Sala Palatului pe 27 noiembrie 2018

E greu să vorbești despre soundul Di Meola fără să pomenești controlul incredibil pe care-l are în ciupitul alternativ al corzilor, de semnătura percuției cu care iese adesea în evidență prin palmarea corzilor înalte, devenind unul dintre tații acestei tehnici. În timp ce și-a angrenat corzile în tactici eclectice, compozitorul a înregistrat, printre altele, 13 albume solo și cinci colecții de albume live între 1990 și 2012.

Doi ani mai târziu, a lansat "All Your Life", primul album tribut dedicat The Beatles, înregistrat în faimosul studio londonez Abbey Road, unde melodiile au fost înregistrate și în original. Așteptați-vă la aranjamente clasice, acustice ale melodiilor precum "Eleanor Rigby", "And I love her" sau "Penny Lane". Albumul bifează fanii lui Al, fanii The Beatles și ai corzilor latine și flamenco, rămânând, în același timp, fidel venei acustice care l-a hrănit de-o viață pe Di Meola.

În 2020, Al Di Meola ajunge la București cu al doilea tribut pentru formația care i-a influențat cariera, "Across the Universe". De data asta, compozitorul s-a întors în studioul lui din New Jersey, locul în care și-a petrecut adolescența ascultându-i pe The Beatles. E ocazia artistului să se-ntoarcă în timp și să pună un stop-cadru la toate momentele definitorii din viața lui ca om, chitarist, compozitor; să dea o circularitate creațiilor care l-au entuziasmat la început de carieră.

Eveniment adaugat de . Ultima actualizare: 13 aprilie 2020. Ref #130725

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează, indică linkuri de achiziție sau atunci când este menționat, integrează formulare externe de comandă. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.