Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
James Arthur
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
David Garrett

Agenda de concerte și evenimente muzicale

Vezi evenimentele pe următoarele luni listate în pagini dedicate: concerte ianuarie 2020, concerte februarie 2020, concerte martie 2020. Selecțiile InfoMusic: concertele rock | cele mai importante concerte | concertele din week-end

Caută un concert:

Festivalul "Namaste India"

Festivalul "Namaste India" la Cinema Dacia (Cluj-Napoca)

Raportează erori Data: marți, 28 mai 2019Ora de incepere: 19:00 Loc:
Cinema Dacia (Cluj-Napoca),
Cluj-Napoca 124219

Cea de-a unsprezecea ediție a festivalului "Namaste India" are loc la Cinema Dacia din Cluj-Napoca pe 28 mai 2019, de la ora 19:00.

Bilete Festivalul "Namaste India" la Cluj-Napoca

  • Categoria I - 60 lei
  • Categoria II - 45 lei

"Namaste India" 2019 va prezenta graţia şi frumuseţea dansului clasic din Kerala, tărâmul mirodeniilor, într-un spectacol extraordinar, cu muzică live, prezentat de una din cele mai de seamă artiste ale acestui stil, Dr. Neena Prasad. În deschidere, muzica liniștitoare și melodioasă a flautului din bambus, într-un recital prezentat de doi tineri artiști extrem de talentați, Bhaskar Das și Amit Mishra.

ARTIŞTI:

  • Bhaskar Das - bansuri
  • Amit Mishra - tabla
  • Dr. Neena Prasad - dans clasic Mohiniyattam
  • Madhavan Nampoothiri Cheerakattu Parameswaran -  voce
  • Satheesan Paliyam Parambil Madhavan - mridangam
  • Shyam Kalyan Madhusoodanan - vioară

Cu toate că s-a pregătit de mică într-o varietate de stiluri de dans clasic specifice sudului Indiei, precum Bharatanatyam, Kuchipudi sau Kathakali, Neena Prasad recunoaşte că prima ei dragoste este stilul de dans Mohiniyattam, dansul specific al Keralei.

Kerala este un stat sud-indian cunoscut pentru melanjul de culturi şi forme artistice, pentru stilurile noi create pe baza tradiției urmate îndeaproape. Mohiniyattam este un stil de dans care a preluat nu doar ritmul lent al stilului de viață din sud, dar şi grația și frumusețea specifice acestor locuri. Numele său provine de la termenul Mohini, un avatar feminin al zeului Vishnu, care își folosește calitățile pentru a aservi binele.

Activitatea sa de cercetător al dansului Mohiniyattam este una prodigioasă, având peste 20 de articole publicate sau prezentate la diverse conferințe și seminarii din India. De asemenea, este coordonatoare a unor festivaluri specifice Keralei, precum Onam sau Nishagandi şi este membru executiv al organizației non-guvernamentale Sthree Padana Kendram, care se axează pe promovarea drepturilor femeii în sudul Indiei.

În prezent, Neena Prasad predă în două centre de dans, înfiinţate chiar de ea: Bharatanjali în Trivandrum şi Sougandhika Center for Mohiniyattam în Chennai.

CLOSE
CLOSE