Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

PRO FM are un DJ nou cu inteligenţă artificială

După ce una dintre televiziunile de sport din România a primit primul prezentator AI, acum e rândul să vedem şi primul DJ Radio AI din România. Postul de radio PRO FM a anunţat lasnarea primului DJ cu inteligenţa artificială de la noi.

Publicat

pe

DJ radio AI PRO FM
DJ radio AI PRO FM │ FOTO: PRO FM

Numele său este simbolic, "Alexandru Ionescu" (A.I.) şi îl vom putea auzi în fiecare duminică de la ora 12:00 în cadrul emisiunii Trending Hits. Colegii săi DJ Liza Sabău şi Ionuţ Bodonea au declarat că "le place noul coleg" şi că "nu se implică în problemele de birou obişnuite, nu fură mâncarea din frigider şi nu face comentarii deplasate".

Primii DJ de radio cu AI erau disponibili în State încă din 2023, în Portland spre exemplu. Există şi servicii "la cheie" de genul, precum AI Radio Host. Poţi crea un AI acolo, care va spune glume, date meteo, va rula un playlist şi va discuta despre chestiunile momentului. În Malaezia exista Aina Sabrina, un DJ AI creat prin colaborarea dintre Fly FM şi Calpis, o un brand de băuturi din Japonia.

Iată ce a declarat Manuel Dinculescu, director de programe PRO FM despre noul DJ cu AI:

Noul nostru coleg se numeşte Alexandru Ionescu (A. I.) şi de duminică s-a alăturat celei mai tinere echipe de radio, echipa PRO FM. Va avea emisiune proprie şi suntem convinşi că ascultătorii PRO FM se vor îndrăgosti iremediabil de vocea lui. Proiectul Alexandru Ionescu înseamnă, înainte de orice, o muncă de echipă şi le mulţumim şi pe această cale tuturor colegilor implicaţi.

Începând din decembrie 2023 postul TV Sport.ro, tot din trustrul PRO are un prezentator virtual numit E-MIL, creat cu ajutorul inteligenţei artificiale. El prezintă de luni până vineri Pastila de Sport, oferind cele mai proaspete informaţii din sport, într-un format nou.

Pro FM este un post de radio din România care difuzează muzică, știri și emisiuni de divertisment. A fost lansat în anul 1993 și este unul dintre cele mai populare posturi de radio din țară. Pro FM face parte din grupul media Media Pro și oferă un mix variat de hituri actuale, emisiuni de dimineață și după-amiază, talk-show-uri și concursuri. De-a lungul anilor, Pro FM a devenit cunoscut pentru playlist-ul său dinamic și pentru personalitățile radio care atrag un public larg și divers.

Trending