Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

De 1 iunie, copiii au acces gratuit la expoziția "Universul lui Salvador Dali"

Cu prilejul zilei de 1 iunie, organizatorii "Universul lui Salvador Dali" au pregătit o ofertă specială pentru familiile cu copii care aleg să petreacă Ziua Copilului într-o atmosferă suprarealistă. Astfel, sâmbătă, 1 iunie 2024, micii vizitatori beneficiază de acces gratuit în expoziție, unde pot petrece câteva ore în compania excentricului artist și pot descoperi interpretările sale surprinzătoare asupra lumii.

Publicat

pe

Expoziție "Universul lui Salvador Dali"
Expoziție "Universul lui Salvador Dali" │ FOTO: ARCUB

Peste 170 de opere de artă Salvador Dali pot fi admirate, până pe 1 septembrie 2024, la ARCUB – Hanul Gabroveni, în centrul istoric al Capitalei, în cadrul expoziției "Universul lui Salvador Dali", singura expoziție din România care prezintă experimentele renumitului artist cu diverse forme de expresie artistică. În anul care marchează 120 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai influenți artiști ai secolului XX, publicul din România are ocazia unică de a explora universul creativ dalinian prin sculpturi în bronz și sticlă Daum, bijuterii, miniaturi incrustate cu pietre prețioase, ilustrații de carte și mobilier suprarealist, expuse în premieră în țara noastră.

"Universul lui Salvador Dali", unul dintre cele mai ample proiecte culturale dedicate artistului suprarealist, organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu HADRAN Events, a avut un imens succes încă de la lansare. Peste 60.000 de iubitori de artă au vizitat expoziția în cele aproape 6 luni de la deschiderea acesteia la ARCUB - Hanul Gabroveni. Dintre aceștia, sute de grupuri de copii au avut ocazia să admire operele de artă Salvador Dali, o fereastră către imaginația exuberantă a artistului, experiență interactivă și educativă deopotrivă.

Ofertă specială de 1 iunie la expoziția "Universul lui Salvador Dali"

Oferta se aplică pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani, însoțiți de un adult, și este disponibilă pentru următoarele categorii de bilete: Copii acces VR inclus (acces gratuit), Adult acces VR inclus (95 lei), Familie (2+1) (155 lei – acces VR inclus; 135 lei – fără acces VR), Familie (2+2) (155 lei – acces VR inclus; 135 lei – fără acces VR). Biletele pot fi achiziționate online, precum și de la casa de bilete ARCUB (str. Gabroveni nr. 50-53).

Reflecții și provocări daliniene: o incursiune în subconștient

Expoziția oferă vizitatorilor o experiență unică, unde imagini onirice desprinse din delirul imaginativ al lui Dali sunt transpuse în materialele preferate de artist pentru a ilustra triumful subconștientului asupra realității: aur, bronz, sticlă Daum. Imagini deformate, juxtapuneri șocante între obiecte aparent banale, inversiuni, deconstrucții ale realității transpuse în simboluri daliniene redau imensa forță creatoare a lui Dali, temele predilecte ale artei sale, dar și excentricitățile artistului și eterna dorință a acestuia de a provoca, de a rămâne pentru totdeauna în conștiința colectivă. De la ceasuri moi, furnici, elefanți cu picioare multiarticulate până la ouă, cârje, melci, sertare suprarealiste, inspirate de teoriile freudiene, îngeri și fluturi, toate aceste elemente reprezentative ale imaginarului dalinian se regăsesc în expoziția de la ARCUB și pun în discuție subiecte recurente în creația artistului spaniol: feminitatea, metamorfoza, religia, timpul, moartea, erotismul, ilustrând capacitatea artistului de a utiliza cele mai banale obiecte și de a le încărca cu un puternic conținut simbolic.

Sculpturi în bronz precum Toreador halucinogen, asociere intrigantă între linguri de argint, un saxofon, foarfece și o tobă, Manechin indonezian, o contorsionare bizară a corpului uman, Nud feminin isteric și aerodinamic, sau sculpturi realizate în sticlă Daum, precum Maternitate, bijuterii, de la pandantive la amulete sau chiar monede imprimate cu chipul muzei celebrului artist, Gala Dali, ilustrații de carte, prin care Dali a dat noi profunzimi și interpretări vizuale textelor literare, toate aceste obiecte de artă expuse la ARCUB - Hanul Gabroveni prezintă într-un limbaj unic, care provoacă și fascinează, o succesiune șocantă de imagini hipnotice desprinse din visele artistului.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Diverse miercuri, 13 decembrie 2023

Universul lui Salvador Dali

Loc
ARCUB

Trending