Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

The Dillinger Escape Plan vine la Rockstadt Extreme Fest 2024; My Dying Bride se retrage

Pe 10 aprilie 2024 organizatorii Rockstadt Extreme Fest 2024 ne-au dat "una caldă şi două reci". Am aflat că vine în România The Dillinger Escape Plan, dar s-au retras din lineup Whitechapel şi My Dying Bride. Detalii aveţi mai jos.

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2024
Poster Rockstadt Extreme Fest 2024 │ FOTO: Rockstadt

The Dillinger Escape Plan are puţine apariţii în Europa în acest an, deci suntem printre norocoşi. În plus, sărbătoreşte 25 de ani de la lansarea albumului "Calculating Infinity" şi va include în set piese de pe acel disc, plus hituri. Aceasta este o trupă americană de mathcore, metalcore și experimentală formată în New Jersey în 1997. Au fost cunoscuți pentru abordarea lor muzicală extrem de energică și non-conformistă, care a combinat elemente de hardcore, metal progresiv, jazz și noise rock.

Muzica lor a fost caracterizată de structuri complicate, schimbări de ritm rapide, riff-uri disonante și vocaluri intense. Cu toate că au trecut prin mai multe schimbări de componență de-a lungul carierei lor, membrii fondatori, inclusiv vocalistul Greg Puciato și chitaristul Ben Weinman, au fost prezenți în cea mai mare parte a activității trupei.

Albumul lor de debut, "Calculating Infinity" (1999), a fost foarte apreciat pentru inovația și intensitatea sa. Au continuat să lanseze mai multe albume de succes, cum ar fi "Miss Machine" (2004), "Ire Works" (2007) și "One of Us Is the Killer" (2013). De-a lungul carierei lor, au fost renumiți pentru prestațiile lor live extrem de intense și imprevizibile.

În 2017, Dillinger Escape Plan și-au anunțat retragerea din activitate, urmând să își încheie cariera cu un turneu de adio intitulat "Dissociation Tour". Au avut ultimul lor concert în decembrie 2017. De-a lungul existenței lor, Dillinger Escape Plan au fost adesea considerați una dintre cele mai inovatoare și influente trupe din genul lor. Iată-i acum la Rockstadt Extreme Fest 2024. 

Cat despre veştile proaste, iată ce spun organizatorii:

"În mod regretabil, Whitechapel sunt nevoiți să anuleze apariția din acest an din cauza problemelor logistice neașteptate. În ceea ce privește My Dying Bride, ceea ce ați citit online este adevărat, ei au anulat toate spectacolele pentru 2024 fără a oferi o explicație corespunzătoare și fără o comunicare adecvată de ceva timp acum. Desigur, vom încerca să reprogramăm pentru 2025. Înlocuitorii vor fi anunțați, împreună cu întregul line-up și programul zilnic care vor fi gata mai târziu în acest lună!"

Trending