Urmărește-ne în Social Media

Muzică & Dans

Mirela Zeța și Flavia Mihășan fac parte din distribuția musicalului "Chicago"

Mirela Zeța și Flavia Mihășan fac parte din distribuția musicalului "Chicago", unul dintre cele mai longevive spectacole de pe Broadway, care ajunge la București pe 6 și 7 aprilie.

Publicat

pe

Musicalul "Chicago" la București
Musicalul "Chicago" la București │ FOTO: Chicago Musical

Cele două au fost selectate în urma unui casting la care au participat peste 400 de artiști. Actrița Mirela Zeța va interpreta unul dintre rolurile principale - Velma Kelly, o cântăreață și dansatoare de vodevil care este acuzată de uciderea surorii și soțului ei.

Regizorul George Costin a ales-o pentru acest rol pe Mirela Zeța, luând în calcul experiența pe care cei doi au acumulat-o împreună, timp de 14 ani, când au lucrat, în calitate de colegi, în piese precum "Cântăreața Cheală" și "Lecția" de Eugen Ionesco, la Teatrul de Comedie sau în spectacole precum "Hamlet" de W. Shakespeare, "Titanic Vals" de Tudor Mușatescu, la Teatrul Metropolis, toate fiind în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză.

"Deosebit de interesante sunt tușele unui astfel de personaj centrat doar pe sine, fără scrupule care ar face orice să rămână în centrul atenției. Este impresionant încă de la început îndemnul lui Velma de a ne face <<praf>> împreună într-un loc plin de lume și agitat. Musicalul, ca gen, este o uriașă provocare pentru orice actor care nu a gustat din bucuria de a cânta și a dansa și a juca un astfel de spectacol complex. Matematica unui moment, rigoarea și măsura lui trebuie gândită și adaptată spațiului, astfel încât toate ingredientele să se amestece echilibrat și să bucure spectatorul. Cred că publicul spectator este curios cu privire la acest gen de expresie scenică, iar numele spectacolului CHICAGO este intrat deja în istoria musicalului. Noi facem o variantă originală a acestui spectacol în care ne punem toată imaginația, știința, credința la încercare pentru a bine dispune un număr cât mai mare de spectatori", a declarat actrița Mirela Zeța.

Flavia Mihășan a creat o parte din coregrafia musicalului "Chicago"

Flavia Mihășan s-a alăturat cu bucurie distribuției musicalului "Chicago". Alături de Cristina Danu, Flavia Mihășan semnează o parte din coregrafia spectacolului. Mai mult, ea este și membră a trupei de dansatori a musicalului.

"Așteptam un proiect ca acesta de foarte mult timp. Pentru mine, <<Chicago>> este bucurie pură. De la textul în sine, repetițiile unde lucrăm mult și colegii de scenă, până la faptul că personal, explorez atât de mult din ce mi-am dorit. Este o experiență în sine și abia aștept emoțiile pe care le voi simți în timpul spectacolului pentru că pe lângă coregrafierea anumitor momente, voi și dansa. Spectacolul asta ar trebui văzut de toată lumea. Cumva, tot ce se va întâmplă pe scenă este atât de actual și se sincronizează aproape perfect cu ceea ce trăim cu toții zilnic. Am avut șansă să am multe experiențe notabile în entertainment, însă cu siguranță <<Chicago>> le depășește pe toate", a declarat Flavia Mihășan.

Deși publicul o cunoaște de la Matinalul Neața cu Răzvan și Dani, Flavia Mihășan a fost balerină la Opera Națională din București. De asemenea, nu este la prima experiență de musical. A interpretat-o pe Lisa în musicalul celebru "Mamma Mia!". Ea a făcut parte din echipa de dansatori a emisiunilor X Factor, Te cunosc de undeva, Next Star.

Premiat la nivel internațional cu 6 premii Tony, 2 premii Olivier, un premiu Grammy, cu peste 11.000 de reprezentații în 36 de țări, Musicalul "Chicago" va fi pus în scenă la Circului Metropolitan București de regizorul George Costin, pe 6 și 7 aprilie 2024.

Trending