Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Serialul "Shogun" este acum disponibil pe Disney+

După o aşteptare destul de lungă, iată că avem o nouă super producţie cu tematică medievală de vizionat. E vorba despre "Shogun" o mini serie disponibilă pe Disney+ şi care este o adaptare a celebrului roman al lui James Clavell.

Publicat

pe

Shogun poster Disney+ 2024
Shogun poster Disney+ 2024 │ FOTO: Disney+

James Clavell publica "Shogun" în 1975, iar în anii '80 am primit o ecranizare cu Richard Chamberlain în rol principal. Ea a fost foarte bine primit de public şi a primit un Emmy şi un Glob de Aur, dar şi un premiu Peabody. Pe 27 februarie 2024 a sosit şi remake-ul său, cu nume mari în distribuţie, cel puţin din rândul actorilor japonezi.

Toată lumea a stat cu sufletul la gură pentru a afla cine îl joacă pe Blackthorne, cel mai important personaj din roman. Ei bine, în noua versiune e vorba despre Cosmo Jarvis, actor american în vârstă de 34 de ani şi pe care îl ştim din producţii ca "Lady Macbeth", "Calm With Horses" şi "Persuasion". În ianuarie 2023 era anunţat că parte a proiectuli "Alto Knights", alături de Robert De Niro.

Revenind totuşi la "Shogun"-ul de la Disney+, pe Yoshii Toranaga îl joacă Hiroyuki Sanada, pe care îl ştim din "Sunshine", drept excelentul căpitan Kaneda, dar şi din "47 Ronin" sau "The Wolverine". A apărut recent şi în "Bullet Train" şi "John Wick 4". O avem şi pe Anna Sawai în rolul lui Toda Mariko, iar ca un "comic relief" apare Nestor Carbonell, ca un amuzant, intrigant navigator Vasco Rodrigues.

Povestea este cea cunoscută: acţiunea se petrece pe la 1600, iar o corabie olandezo-britanică naufragiază în Japonia. Acolo se duceau lupte între lideri locali, ţintind să stăpânească tot teritoriul japonez. John Blackthorne este navigatorul de pe acea corabie naufragiată, care intră rapid în graţiile lui Toranaga, un daimyo puternic, cu rivali politici foarte periculoşi.

Povestea este inspirată din istoria lui William Adams, printre puţinii samurai albi cunoscuţi în istorie, care a activat în oastea lui Tokugawa Ieyashu, primul shogun din Japonia. Religia joacă un rol foarte important în serial, cu animozităţi evidente între catolici şi protestanţi, dar şi între portughezi şi englezi, care erau în război.

Apoi este ciocnirea de culturi şi tradiţii, de la înclinatul capului la băile frecvente şi evident diferenţele lingvistice. Toate acestea constituie o poveste fascinantă, iar privitorii au remarcat deja o atmosferă a la "Game of Thrones", ceea ce e de bine. Sunt multe intrigi politice, dar şi momente întunecate sau care îţi pot întoarce stomacul pe dos. E poate cel mai matur serial pe care Disney+ îl găzduieşte pe platformă.

Trending