Urmărește-ne în Social Media

Muzică & Dans

Musicalul "Chicago" ajunge în România cu două reprezentații în luna aprilie

Musicalul "Chicago", premiat la nivel internațional cu 6 premii Tony, 2 premii Olivier, un premiu Grammy, cu peste 11.000 de reprezentații în 36 de țări, se joacă pe 6 și 7 aprilie pe scena Circului Metropolitan București. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Musicalul "Chicago" la București
Musicalul "Chicago" la București │ FOTO: Chicago Musical

George Costin aduce toată decadența și strălucirea anilor '20, într-un show bazat pe clasica poveste despre faimă, aparențe și trădare. Acțiunea se concentrează pe Roxie Hart și Velma Kelly, două criminale care încearcă să manipuleze mass-media pentru a scăpa de închisoare. Roxie Hart, o tânără dansatoare de cabaret, își ucide amantul după ce acesta o părăsește. În închisoare, Roxie le întâlnește pe Velma Kelly și Mama Morton care o îndrumă spre avocatul Billy Flynn. Acesta o va ajuta să câștige mass-media de partea ei. Între Roxie Hart și Velma Kelly se naște o rivalitate, iar cele două protagoniste luptă până la final pentru libertate și faimă.

"Am ales <<Chicago>> pentru că este o capodoperă, iar publicul din București merită să aibă acces la o asemenea lucrare care a generat în lume spectacole memorabile și au animat comunități. Spectatorii vor avea ocazia să vadă în arenă actori talentați, performanți și deosebit de curajoși, să asculte live o muzică celebră și încântătoare, să admire creații coregrafice originale și să audă o nouă traducere în limba română a unui text savuros. Vor participa la ceea ce noi, echipa CHICAGO, ne dorim să fie un omagiu adus artei teatrale și, în același timp, o ocazie de a aduce oamenii împreună", a declarat actorul și producătorul George Costin, cunoscut publicului pentru spectacolele care s-au jucat cu casa închisă ca "Amadeus", "Colivia cu nebune" și "The MF with the hat".

Coregrafia este semnată de Cristina Danu și Flavia Mihășan. Costumele sunt create de Irenne Costin. Artiștii care fac parte din distribuție au fost selectați în urma unui casting riguros, la care s-au înscris peste 400 de artiști. Numele celor aleși să dea viață faimoaselor personaje vor fi anunțate în curând. Pregătirea muzicală a artiștilor, precum și orchestra formată din 14 membri sunt coordonate de directorul muzical Andreea Csibi.

Despre Chicago

Musicalul "Chicago", lansat pe Broadway în 1975, este o adaptare a cărții scrise de Fred Ebb și Bob Fosse care, la rândul lor, au pornit de la piesa scrisă de Maurine Dallas Watkins in 1926, inspirată din fapte reale. Muzica este compusă de John Kander, iar versurile sunt scrise de Fred Ebb. Regizorul Rob Marshall l-a adaptat pentru ecran cu Renee Zellweger și Catherine Zeta-Jones în rolurile principale. Filmul este câștigător al premiului Oscar în 2002.

Spectacolul musical "Chicago" a mai fost jucat în România acum 17 ani, avându-i în distribuție pe Aurelian Temișan, Monica Davidescu, Anca Țurcașiu și Maia Morgenstern.

Trending