Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Kittie revine după 13 ani cu piesa "Eyes Wide Open"

Publicat

pe

Videoclip Kittie Eyes Wide Open
Videoclip Kittie Eyes Wide Open │ FOTO: Kittie

Cunoscută drept "Slipknot varianta feminină", trupa Kittie a revenit după 13 ani de absenţă cu un nou single, "Eyes Wide Open". Primeşte şi un videoclip cu o tentă intensă de roşu, care se savurează în articol.

Kittie pe care o auzim aici are ceva de In This Moment-ul vechi şi de Arch Enemy, mai mult decât de Slipknot, cu care era des comparată la început de mileniu. Odată cu lansarea acestui single, poate cel mai dur grup metal feminin a anunţat şi că a semnat cu casa de discuri Sumerian Records. Piesa a fost produsă de către Nick Raskulinecz, cunoscut pentru colaborările cu Foo Fighters, Rush, Alice In Chains şi Korn.

Morgan Lander, cofondatoarea şi solista Kittie a declarat următoarele despre revenirea grupului:

Uneori oportunităţi incredibile apar în moduri surprinzătoare. Cu câţiva ani în urmă nu ne-am fi putut imagina că ne vom pregăti să lansăm muzică nouă sub numele Kittie. Am primit ceea ce se simte ca o a doua viaţă şi suntem recunscutori lui Ash şi familiei Sumerian pentru că au crezut în noi.

E vorba aici despre Ash Avildsen, fondator şi CEO al Sumerian Records, care a spus la rândul său că el consideră Kittie pionieri feminini ai muzicii heavy metal. Ce e interesant e că trupe aflate la început de drum şi care acum sunt mari erau aduse în deschiderea Kittie cândva şi mă refer la Bring Me the Horizon sau In This Moment.

Indicii despre un nou LP Kittie apăreau încă din noiembrie 2023, iar înregistrările se făceau la Sienna Studios în Nashville. În interviurile acordate de trupă, artistele nu prea au părut dispuse să revină la sunetul vechi, ci să lanseze mai degrabă "bangere" cu sunet modern şi idei proaspete. La concertele recente a mai apărut o piesă nouă, "Vultures".

Kittie a avut primul său concert din ultimii 5 ani în septembrie 2022 la Blue Ridge Rock Festival, în Virginia. Actuala componenţă le include pe Morgan Lander la voce, Mercedes Lander la tobe, Tara McLeod la chitară şi Ivana Vujic la bas.

Trending