Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Filmul "Saltburn" a trimis piesa "Murder on the Dancefloor" direct în topul Billboard 100

Cântăreața Sophie Ellis-Bextor a intrat pentru prima dată în topul Billboard Hot 100 cu piesa "Murder on the Dancefloor", grație controversatului film "Saltburn".

Publicat

pe

Videoclipul piesei "Murder on the Dancefloor"
Videoclipul piesei "Murder on the Dancefloor" │ FOTO: captură YouTube

"Saltburn" a avut un final fericit pentru Sophie Ellis-Bextor, a cărei "Murder on the Dancefloor" tocmai a debutat în Billboard Hot 100, la peste 20 de ani de la lansare. Aflată pe locul 98 (la momentul redactorii acestui articol), piesa marchează prima intrare a lui Ellis-Bextor în top.

Interesul trezit pentru "Murder on the Dancefloor" este atribuit folosirii lui în proaspătul lansat "Saltburn". Cântecul se aude în scena finală a filmului, una greu de uitat, în care protagonistul Oliver Quick (Barry Keoghan) dansează de unul singur, gol.

"Murder on the Dancefloor" a devenit viral și pe TikTok, unde sute de mii de utilizatori au publicat videoclipuri în care dansează. Îmbrăcați, totuși. Însăși Ellis-Bextor s-a alăturat trendului și a distribuit un clip în care dansează și poartă o ținută ce face trimitere la "Saltburn".

Sophie Ellis-Bextor a compus piesa "Murder on the Dancefloor" împreună cu Gregg Alexander de la New Radicals. S-a bucurat de un succes minor în SUA în 2002. A ajuns pe locul 26 în topul Dance Club Songs și pe locul 39 în Hot Single Sales. Cântecul a reușit să ajungă pe o poziție fruntașă - #2 - în clasamentul oficial al single-urilor din Marea Britanie.

"Murder on the Dancefloor" se bucură acum de popularitatea pe care a cunoscut-o în 2022 piesa "Running Up that Hill" a lui Kate Bush. Melodia a ajuns până pe locul 3 în topul Billboard Hot 100, după ce a fost folosită într-un episod din "Stranger Things".

VIDEO: Sophie Ellis-Bextor - Murder On The Dancefloor

Comentează

Trending