Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Povestea festivalului Vest Fest din Timișoara a ajuns la sfârșit

Vest Fest își ia rămas bun de la cei care i-au trecut pragul. Este o veste tristă pentru fanii care acum nu vor rămâne decât cu amintirile electrizante ale celor opt ediții. Te invităm să citești mesajul organizatorilor.

Publicat

pe

Vest Fest
Vest Fest │ FOTO: Vest Fest

Orice început are și un sfârșit, iar pentru Vest Fest, anul 2024 înseamnă finalul călătoriei. Organizat în fiecare an la Timișoara, festivalul a pus mereu accentul pe muzica și cultura urbane și a încercat să creeze de fiecare dată o experiență inedită pentru festivalieri.

Din punct de vedere muzical, organizatorii Vest Fest au gândit de-a lungul timpului lineup-uri de neratat, ce au înglobat artiști străini și români.

Anul trecut, cu ocazia numirii Timișoarei drept Capitala Europeană a Culturii, Vest Fest și-a unit forțele cu alte două festivaluri din Timișoara - Flight Festival și Magnetic - dând naștere conceptului District23 - un festival de muzică care susţine edutainmentul sustenabilităţii prin mişcare.

Ce mesaj au transmis organizatorii Vest Fest

"După 8 ediții realizate cu drag, VEST FEST a ajuns la finalul <<călătoriei>>. Început din dorința organizatorilor de a realiza primul festival dedicat muzicii și culturii urbane din România, VEST FEST a fost piatra de temelie a conceptului District23, primul festival format prin unirea a 3 festivaluri locale, din Timișoara, în anul în care orașul a deținut titlul de Capitală Europeană a Culturii, un one-time-only event.

Deoarece considerăm că le suntem datori celor ce ne-au trecut pragul, ani la rând, cu motivul sincer al deciziei de a opri festivalul, recunoaștem că VEST FEST a ajuns în punctul în care nu poate crește, așa cum este firesc pentru un festival. Încă din 2017, costurile de realizare ale festivalului au depins 60% de vânzarea biletelor, 25% de finanțările venite de la Primăria Timișoara și 15% de sponsorizările companiilor private.

Din nefericire, în ultimii 3 ani, nefăcând referire la perioada pandemiei de COVID-19, vânzările biletelor au stagnat sau chiar au scăzut, Primăria Timișoara nu a dorit susținerea evenimentului (le respectăm decizia), iar companiile private și-au diminuat bugetul disponibil, toate acestea în timp ce costurile de realizare a festivalului au crescut, culminând cu onorariile artiștilor. Toți acești factori duc la decizia irevocabilă de a ne opri din această frumoasă călătorie aici.

Totodată vrem să mulțumim sincer tuturor celor care au fost prezenți la edițiile festivalului, celor care au achiziționat bilet, lor le datorăm cei 8 ani de festival.

Am vrea să le urăm mult succes și putere și celorlalte festivaluri timișorene! În spatele a 2 sau 3 zile de eveniment stau luni întregi de muncă, iar vibe-ul pozitiv al oamenilor prezenți este cea mai mare satisfacție a staff-ului implicat.

Noapte bună, Timișoara!"

Trending