Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Jessie J, Roisin Murphy, Katie Melua concertează în cadrul "Timișoara 2023 la nesfârșit"

Jessie J, Roisin Murphy, Katie Melua, Delia, Sonics, EMAA, Klangphonics, unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului, vor urca pe scena evenimentului "Timișoara 2023 la nesfârșit", în Piața Unirii din Timișoara. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Jessie J la Electric Castle pe 22 iulie 2018
Jessie J la Electric Castle pe 22 iulie 2018 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Timișoara, Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2023, își va încheia anul de transformare cu un eveniment care se va desfășura între 7 și 10 decembrie. Această celebrare cu multiple fațete urmărește să încapsuleze bogăția și impactul călătoriei culturale întreprinse de-a lungul anului. Evenimentul este organizat și finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

Program muzical "Timișoara 2023 la nesfârșit"

Vineri, 8 decembrie

De la ora 19:00, publicul îi va putea asculta pe Klangphonics, un trio german care produce și interpretează muzică electronică live. Folosind o combinație de instrumente acustice și elemente electronice, ei fac legătura între producător și formație live. Acest lucru are ca rezultat un sunet foarte natural, organic, păstrând în același timp energia asociată cu deep house și techno melodic. Pe scenă, tobele, chitara și diverse percuții sunt îmbinate cu sintetizatoare, creând un spectacol care funcționează la fel de bine în club sau în concert.

De la ora 19:55, pe scenă va urca Delia. Figură emblematică a muzicii românești și artistă completă, cu spectacole uimitoare. Inovatoare și proaspătă, mereu cu un pas înaintea tendințelor, Delia este o prezență constantă în topurile radio și autoarea unora dintre cele mai de succes piese de pe piață. Cameleonică și inspirată, Delia ar un stil ușor de recunoscut, show-uri remarcabile, o atitudine puternică și un stil mereu surprinzător.

De la ora 21:10, urcă pe scenă, pentru prima dată în Timișoara, Katie Melua, una dintre cele mai de succes cântărețe din Marea Britanie, cu peste 11 milioane de albume vândute și peste 56 de premii de platină. Melua își încântă publicul cu vocea sa unică, puternică și captivantă, cu interpretările sale impecabile și cu personalitatea sa fermecătoare. Scriitoare, compozitoare și aranjoare desăvârșită, Katie este, totodată, una dintre cele mai bine vândute artiste britanice din toate timpurile, cu 9 albume de studio multipremiate, cel mai recent fiind "Love & Money" (2023). Unele dintre cele mai cunoscute hituri ale sale includ "Nine Million Bicycles", "The Closest Thing to Crazy" și cover-ul celebrei piese "Wonderful Life".

Seara se va încheia cu un show aerian al trupei italiene Sonics, de la ora 22:15. Este una dintre primele trupe în lumea teatrului acrobatic aerian. Compania este formată din gimnaști, dansatori și atleți bine pregătiți, care creează împreună coregrafii acrobatice și noi spectacole aeriene pe aparate de scenă speciale și originale, de invenție proprie. Trupa Sonics a luat parte la evenimente majore, cum ar fi ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Torino din 2006 și ceremonia de deschidere a Stadionului Olimpic din Kiev pentru Campionatul European de Fotbal din 2012.

Sâmbătă, 9 decembrie

A doua zi, sâmbătă, 9 decembrie, spectacolul din Piața Unirii se reia, la ora 19:00, cu concertul artistei EMAA. Într-o lume divizată de genuri muzicale, EMAA reușește să fie relevantă atât în mainstream, cât și în underground. Colaborările ei cu Deliric & Silent Strike au pus-o pe harta fanilor hip-hop, în timp ce piese precum "Sufletu’ imun" și "Zburătorul" s-au bucurat de susținerea radiourilor naționale. Artista a scris muzică pentru show-uri TV precum "Spy Master" și "Hackerville". Vocea ei specială i-a adus colaborări cu cei mai apreciați artiști din țară, precum Carla’s Dreams și The Motans, rezultând piese care au petrecut multiple săptămâni în fruntea topurilor radio.

De la ora 20:00, Roisin Murphy va electriza publicul cu prezența ei scenică aparte. Având în palmares piese downtempo precum "Party Weirdo", hituri ca "The Time Is Now" și "Sing It Back", cu Moloko și o carieră solo extrem de diversă, care trece lejer de la cântece italiene la piese puternice precum "Let Me Know", publicul are prilejul să o asculte pentru prima dată în Timișoara pe cea mai inovatoare și mai neliniștită artistă din Marea Britanie. Cel mai recent album al ei, "Roisin Machine", a fost pregătit în liniște timp de două decenii, iar producția lui a durat zece ani.

Seara se va încheia cu un concert susținut de Jessie J, la rândul ei pentru prima dată în Timișoara, care va urca pe scenă de la ora 21:15. Artista este câștigătoare a mai multor premii Brit și nominalizată la premiile Grammy și are peste 1,5 miliarde de stream-uri, nenumărate albume de aur și platină și 23 de milioane de înregistrări vândute până în prezent. În 2011, ea și-a croit un loc pe scena mondială cu "Who You Are", care a primit discul de platină și s-a clasat în Top 15 al Billboard Top 200. Piesa "Price Tag" a ajuns pe locul 1 în 18 regiuni și, în cele din urmă, a devenit cvadruplu album de platină. I-a urmat "Domino", dublu album de platină. Au urmat nenumărate distincții, printre care prestigiosul premiu Brit, premiul BBC "Sound of 2011" și o invitație de a fi ambasadoare a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. Piesa "Bang Bang", cu Ariana Grande și Nicki Minaj, a dominat topurile în 2014 și a obținut șase albume de platină.

Accesul la concertele din Piața Unirii din Timișoara este gratuit

Comentează

Concerte & turnee

Află cine sunt invitații speciali ai concertului Vama de la Arenele Romane

Vama revine și anul acesta la Arenele Romane cu un concert spectaculos, devenit deja tradiție atât pentru trupă, cât și pentru fani. Tudor Chirilă și colegii săi au dezvăluit cine sunt invitații surpriză care vor urca pe scenă alături de ei. Te invităm să afli despre cine e vorba.

Publicat

pe

VAMA în concertul About Us de la Arenele Romane pe 21 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

Pe 27 iulie, Vama va urca pe scena Arenelor Romane cu un show complex. Pe participați îi vor așteaptă hit-uri îndrăgite, piese pline de energie, dar și momente emoționante. Mai mult, trupa a invitat o serie de colegi de breaslă pentru niște reprezentații muzicale memorabile.

Cine sunt invitații speciali ai concertului Vama de la Arenele Romane?

Delia

Primul invitat anunțat a fost Delia Matache, care promite să aducă o energie debordantă la Arenele Romane. Artista a fost surprinsă la repetiții cântând la flaut, în timp ce Chirilă exersa la clarinet.

Una din cele mai emblematice artiste din România, Delia se află constant pe cele mai înalte poziții din topurile muzicale datorită hit-urilor pe care le lansează. Universul ei artistic este într-o continuă dezvoltare, iar acest lucru este cel mai vizibil în show-urile ei sold-out de la Sala Palatului: "Deliria", "Psihedelia", "Acadelia", show-urile în aer liber de la Verde Stop Arena: "Cum era" și "Rockadelia", "Flex" sau evenimentul excusivist "Delia's Winter Wonderland" de la Teatrul Național din București.

Smiley

Coleg în industrie și camarad la Vocea României cu Tudor Chirilă, Smiley a acceptat invitația de a împărtăși cu Vama cele mai frumoase momente muzicale.

"Dacă tot a fost Campionatul European de Fotbal, l-am provocat pe Smiley la un joc. Reguli simple: Pierzi, cânți la Arenele Romane. Câștigi, tot cânți la Arene! Așa că, Smiley, așteptăm revanșa pe 27.07", a transmis trupa Vama.

Artiștii din deschidere

Concertul Vama de la Arenele Romane va fi deschis de două artiste fresh, care promit multe din punct de vedere muzical.

IOVA

IOVA este artista alături de care trupa a lansat recent piesa "Ești sigură că vrei".Solistă și compozitoare, tânăra a încântat lumea cu talentul ei. Pasiunea pentru muzică a început la vârsta de 11 ani, când a început să ia lecții de chitară și pian. Doi ani mai târziu, și-a format propria trupă rock. IOVA s-a afirmat ca artist solo după ce a fost membru LaLa Band.

Drumul ei în industria muzicală a început după ce a trimis un demo la HaHaHa Production în toamna lui 2015, ca mai apoi să își lanseze primul single - "Be like water" în 2018. De-a lungul carierei, IOVA s-a ridicat mereu la un nou nivel. A acceptat provocarea label-ului ei de a crea 26 de piese ceea ce a dus la apariția conceptului "Bi-Polar: Why tf am I like this?!", o poveste împărțită în 4 acte (PEOPLE, SEARCHING, HER și SELF), fiecare reprezentând o parte din călătoria artistei.

Alexandra Căpitănescu

Alexandra Căpitănescu, câștigătoarea Vocea României 2023 și cea care a adus din nou victoria în echipa lui Tudor Chirilă, va aduce rock-ul la Arenele Romane. Maestrul și ucenicul vor cânta pe aceeași scenă și vor retrăi momente pline de emoție așa cum au făcut-o în timpul emisiunii.

Alexandra Căpitănescu este un artist unic, cu autenticitate, originalitate, trăire și o voce cameleonică. Are potențialul de a susține un concert live cu intensitate de la început până la sfârșit. Are ușurința de a-și construi momente muzicale memorabile și să facă un show exploziv. Recent, Alexandra a lansat "Căpitanu", primul EP din carieră.

Prețuri bilete concert Vama la Arenele Romane

  • Biletele de acces sunt disponibile online, la prețul de 149 lei (+comision) - Acces General. Copiii cu vârsta între 7-14 ani beneficiază de reducere - 49 lei (+comision).
Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

X Factor revine - Delia, Ștefan Bănică, Puya și Marius Moga sunt în juriu

Emisiunea X Factor revine anul acesta pe micile ecrane. Noul sezon aduce și o schimbare în componența juriului, astfel că Delia, Puya, Marius Moga şi Ştefan Bănică vor trăi muzica în căutarea factorului X, în curând, la Antena 1.

Publicat

pe

Juriu X Factor 2024
Juriu X Factor 2024 │ FOTO: Antena 1

Voci extraordinare şi poveşti deosebite de viaţă se vor regăsi în viitorul sezon X Factor, singurul format în care pot participa atât solişti, cât şi grupuri la început de carieră. Cei care cred în ei, în talentul lor şi consideră că au factorul X sunt așteptați să se înscrie la casting și să înceapă aventura vieții lor în cel mai nou sezon al emisiunii.

"Sunt bucuroasă să vă anunţ că un nou X Factor stă să înceapă. Abia aştept să pornim în căutarea concurenţilor, să le ascultăm poveştile şi să ne bucurăm împreună de un spectacol cum doar muzica ne poate da. Pentru că muzica e totul, muzica e pasiune, dragoste şi inspiraţie pentru ceilalţi! Şi da, X Factor îţi poate schimba viaţa!", a declarat Delia, cel mai vechi jurat X Factor.

La rândul lui, Ştefan Bănică a dezvăluit:

"Mă bucur că se reia X Factor. Este al optulea sezon în care sunt jurat la această emisiune, iar rolul meu este același: să descopăr concurenți cât mai buni și să-i pun în valoare. X Factor este, pentru mine, o emisiune în care cred că vedeta este concurentul, și nu juratul. Avem o formulă nouă în juriu, cu Marius Moga și Puya, alături de mine și Delia. Sper să ne înțelegem și fiecare să vină cu experiența lui din muzică, acumulată de-a lungul anilor, s-o împărtășească concurenților și să fie un concurs cât mai spectaculos!"

Marius Moga și Puya se declară încântați de oportunitatea de a descoperi noi talente.

"Mă simt onorat de invitaţia primită, aceea de a mă alătura juriului X Factor şi sper să le fiu cu ceva de ajutor oamenilor care şi-au pus toate speranţele în concursul ăsta. Mă aflu pentru prima oară în postura de jurat într-un talent show şi, aşa cum şi mie mi-au fost de mare folos sfaturile primite la începutul carierei mele, îmi doresc ca, la rândul meu, să ajut si eu alţi tineri să îşi urmeze visul, odată cu lansarea noului X Factor!", a spus Puya.

Marius Moga a adăugat:

"De când mă știu, mi-a plăcut să descopăr oameni talentați și să îi ajut să își ducă visul mai departe. Odată cu noul X Factor, vreau să continui aceasta misiune și să întâlnesc oameni care strălucesc și sunt gata să muncească pentru visul lor. Cred că avem puterea de a schimba vieți și de a aduce în fața publicului voci noi si extraordinare. Îmi doresc să fiu un mentor care inspiră. Vreau să le ofer viitorilor artişti sfaturi bazate pe experienta mea și să-i ajut să-şi găsească încrederea de care au nevoie pentru a-și depăși limitele. În industria muzicală, talentul este la fel de important ca şi munca, perseverența și ambitia de a reuși!".

Motivul pentru care Loredana Groza nu se întoarce la masa juriului

Fanii emisiunii știu că Loredana era unul dintre membrii juriului X Factor, artista chiar câștigând cel mai recent sezon alături de Nick Casciaro. Însă, din cauza programului încărcat, Loredana s-a văzut nevoită să refuze invitația de a reveni în emisiune. Aceasta a transmis următoarele:

"Mă bucur că reîncepe X Factor după o pauză de mai bine de 2 ani! Chiar dacă ultimul sezon X Factor l-am câștigat cu echipa mea, cu părere de rău vă anunț că a trebuit să declin invitația Antenei 1 de a fi jurat în noul sezon din motive obiective, având deja alte angajamente simultan cu filmările show-ului: un film de lungmetraj, un nou album și nu în ultimul rând concertul meu aniversar Loredana "Forever" de la Sala Palatului! Succes tuturor!!"

Citește în continuare

Concerte & turnee

Jessie J cântă în premieră la București, în cadrul Unforgettable Festival 2024

Jessie J va urca pe scenă alături de Lara Fabian, Havasi, Garou, Al Bano și Romina Power, Gheorghe Zamfir, Gipsy Kings și mulți alții la Unforgettable Festival, între 13 - 15 septembrie, la Romexpo. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Concert Jessie J la Electric Castle pe 22 iulie 2018 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

În weekendul 13-15 septembrie, Roxempo va fi gazda unui eveniment muzical de neratat: Unforgettable Festival. Publicul din România și nu numai va fi parte dintr-o sărbătoare a muzicii ce va traversa patru generații, reunind artiști de renume internațional din lumea muzicii clasice și moderne.

Jessie J vine la București

Superstarul internațional va urca pe scena Unforgettable Festival și promite un show spectaculos. Cunoscută pentru hituri precum "Price Tag", "Domino" sau "Bang Bang", Jessie J va aduce o explozie de energie și carismă la Romexpo, transformând scena într-un spectacol de neuitat. Pregătiți-vă să fiți electrizați de vocea sa impresionantă și de duetul unic pe care îl pregătește.

Fanii se pot aștepta la o performanță memorabilă, în care energia, carisma și talentul său de a îmbina ritmuri captivante cu mesaje puternice vor transforma scena într-un teren de joacă al muzicii live, plin de surprize și momente de neuitat. Jessie J va aduce un aer fresh pe scena festivalului, marcând una dintre cele mai vibrante și dinamice prestații ale ediției.

Lineup memorabil și colaborări în premieră mondială

Festivalul Unforgettable va transforma Bucureștiul în epicentrul artei muzicii. Timp de 3 zile, Romexpo va deveni o arenă a muzicii live, cu 12 spectacole ce vor avea drept protagoniști 20 de artiști de talie internațională. Printre aceștia se numără Al Bano and Romina Power, emblematicul duo italian, care vine în România să ne încânte cu melodiile care au cucerit Europa în anii '80, în timp ce Julien Dassin va omagia muzica tatălui său, Joe Dassin, prin interpretări contemporane ale hiturilor sale celebre. Gipsy Kings, celebra trupă franceză, va ridica atmosfera cu ritmurile sale flamenco și rumba, garantând momente pline de energie și dans, iar Lara Fabian și Garou vor aduce pe scenă pop-ul internațional și rock-ul cu un strop de emoție profundă și interpretări care ating sufletul. Va fi prezent și Havasi, cunoscutul pianist din Ungaria, renumit pentru combinația sa unică de muzică clasică, rock și elemente electronice.

Pe scena Unforgettable Festival vor urca și maestrul Gheorghe Zamfir, Laura Bretan, tânăra soprană care a uimit publicul la nivel mondial cu talentul său vocal excepțional, Elena Mosuc, cunoscută pentru interpretările sale vibrante din operele lui Mozart, Puccini și Monsserat Marti Caballe, cu o prestație care reflectă moștenirea muzicală regală a mamei sale.

Orchestra Operei Naționale București, sub bagheta maeștrilor dirijori de talie mondială - Daniel Jinga, Giora Linenberg și Alterisio Paoletti - va acompania momentele festivalului, pus în scenă cu multă pasiune de inegalabilul regizor Claudiu Stan. Nu va lipsi nici Sorin Francu, actorul cu o prezență scenică inegalabilă.

Duete în premieră mondială

Un element care va da o notă inedită întregului festival este reprezentat de duetele care se vor întâmpla în premieră mondială. Pentru prima dată pe o scenă, Garou va cânta cu Lara Fabian, alături de Julien Dassin, Daniel Lavoie, Chiara Di Bari melodiile din celebrul musical "Notre-Dame de Paris", inclusiv hit-ul "Belle", iubit de milioane de oameni.

Al Bano si Romina Power vor cânta în premieră simfonic cu maestrul Gheorghe Zamfir, în timp ce Havasi și Laura Bretan vor pregăti un moment muzical unic. Organizatorii vor construi și alte momente speciale care îi vor încânta și pe cei mai pretențioși participanți.

Prețuri bilete Unforgettable Festival 2024

  • Abonamentele și bilete de o zi pot fi achiziționate online, la prețuri ce pornesc de la 672 lei, preț special în pre-sale pentru abonamentul standard de 3 zile, respectiv de la 249 lei, preț special în pre-sale pentru biletele de o zi. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending