Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Netflix a anulat cinci seriale, printre care "Shadow and Bone" și "Agent Elvis"

Abonații Netflix sunt nevoiți să-și ia rămas bun de la cinci seriale pe care platforma de streaming nu o să le continue cu sezoane noi. Este vorba despre "Shadow and Bone", "Glamorous", "Agent Elvis", "Farzaar" și "Captain Fall". De ce s-a luat această decizie, dar și alte detalii găsești în articol.

Publicat

pe

Trailer "Shadow and Bone", sezonul 1
Trailer "Shadow and Bone", sezonul 1 │ FOTO: captură YouTube / Netflix

Decizia luată de Netflix vine la scurt timp după încheierea grevelor scenariștilor și actorilor de la Hollywood. Rețelele de difuzare și platformele de streaming continuă să evalueze impactul lunilor de grevă asupra industriei.

Întârzierile în scriere și filmare din cauza grevelor au perturbat programul serviciilor de streaming, lansările multor proiecte fiind decalate pentru sfârșitul anului 2024 și 2025. Oprirea producției a creat, de asemenea, decalaje mari între sezoane. Astfel, seriile care au difuzat doar un sezon și nu s-au bucurat de un succes imediat au fost cele mai vulnerabile pentru situația dată. Dovadă în acest sens este faptul că toate serialele recent anulate, cu excepția "Shadow and Bone", au difuzat doar un sezon.

În plus, grevele au coincis cu o perioadă de control financiar sporit în rândul majorității companiilor media, care și-au recalibrat strategiile de difuzare. Există încă o probabilitate foarte mare ca alte anulări să fie comunicate în viitorul apropiat, deoarece rețelele continuă să-și examineze listele după greve.

În același timp, performanța seriei în raport cu costul a jucat un rol major în hotărârile luate de Netflix. De exemplu, anularea serialului "Captain Fall" vine în mijlocul primului sezon. Seria animată a fost aprobată pentru un prim sezon format din 20 de episoade, ce urma să fie difuzat în două părți. Decizia de a nu continua vine după ce prima parte, lansată în iulie, nu a reușit să atragă un public numeros.

"Shadow and Bone" este serialul cel mai important din această serie de anulări. Inspirat de romanele scrise de Leigh Bardugo, proiectul a fost un titlu important pentru Neflix, ca să nu mai spunem că se bucură în continuare de un număr foarte mare de fani. Cu toate acestea, cel de-al doilea sezon, lansat în martie 2023, nu a avut același impact pe care l-a avut primul. "Shadow and Bone" a petrecut cinci săptămâni în Top 10 săptămânal pentru seriale în limba engleză, fără a ajunge însă pe locul 1. Acest lucru, dar și potențiala întârziere a celui de-al treilea sezon au condus la stoparea producției.

Trending