Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Importante case de producție muzicală din România își deschid porțile pentru elevii de liceu

În luna noiembrie se va desfășura cea de-a doua ediție a proiectului "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor". Elevii mai multor licee din Sectorul 3 vor merge în vizită la unele dintre cele mai reprezentative case de producție muzicală din București: Global Records, Roton Music, Overground Music, Agenția de Vise și Hahaha Production pentru a afla direct de la sursă care sunt oportunitățile de carieră din industria muzicală.

Publicat

pe

Industria muzicală - Oportunități pentru viitor 2023
Industria muzicală - Oportunități pentru viitor 2023

Industria muzicală din România este un domeniu puțin cunoscut, fiind în general asociată doar cu ceea ce se vede în emisiunile de divertisment și în presa tabloidă. Ca atare, mulți tineri care sunt interesați să își construiască o carieră în acest domeniu nu au acces la foarte multe informații relevante. Pentru a le veni în ajutor, în luna noiembrie a acestui an, Asociația Indiero a producătorilor și editorilor muzicali independenți din România va derula o serie de vizite la unele dintre cele mai reprezentative case de producție muzicală din România: Global Records, Roton Music, Overground Music, Agentia de Vise și Hahaha Production. În urma acestor vizite elevii vor putea înțelege modul de funcționare și structura acestor companii, rolul lor în industria muzicală, dar și job-urile pe care aceste companii le oferă.

Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" din acest an este continuarea primei ediții, desfășurată în toamna anului trecut când peste 180 de elevi din 5 licee ale Sectorului 3 au aflat ce meserii există în industrie și cum își pot construi o carieră în acest domeniu direct de la artiștii Tudor Chirilă, Smiley, Adrian Sina (Akcent), Manuel Riva și de la alți profesioniști din domeniu.

"Feedback-ul primit de la elevi și profesori la prima ediție a proiectului a fost extraordinar. Din acest motiv am hotărât să-l continuăm și în acest an și să-l ducem la un alt nivel. Dacă anul trecut artiștii și profesioniștii din industria muzicală au fost în licee, anul acesta e rândul elevilor să meargă <<acasă>> la cei care produc muzică, o interpretează și o promovează și să afle direct de la sursă ce oportunități de cariere au în aceste companii", a declarat Anca Lupes, inițiatoarea proiectului.

Proiectul "Industria muzicala - Oportunități pentru viitor" este finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local și este organizat de Asociația Indiero a producătorilor și editorilor muzicali independenți din România.

Comentează

Trending