Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Târgul de Crăciun București 2023 debutează pe 30 noiembrie

Cu o tradiție de peste 15 ani, Târgul de Crăciun București revine cu o nouă ediție de neratat. Între 30 noiembrie și 26 decembrie, vizitatorii se pot bucura de concerte, activități și atracții pentru întreaga familie. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Târgul de Crăciun București
Târgul de Crăciun București │ FOTO: CreArt

Organizat de Primăria Capitalei, prin CREART - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în Piața Constituției, evenimentul așteaptă bucureștenii și turiștii pentru experiența Crăciunului autentic, până pe 26 decembrie, cu activități și atracții dedicate întregii familii.

Bradul înalt de 30 de metri, decorațiunile luminoase, căsuțele frumos ornate, deliciile tradiționale și internaționale, activitățile de poveste pregătite pentru toți vizitatorii, concertele de colinde și muzica specifică sărbătorilor, toate vor crea atmosfera magică a Crăciunului, chiar în inima orașului.

În seara de debut, de la ora 18:00, din Târgul de Crăciun București, se va aprinde iluminatul festiv în Capitală.

Program Târgul de Crăciun București 2023

Joi, 30 noiembrie - marți, 26 decembrie 2023

  • Târgul de Crăciun București va fi deschis zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 12:00 - 22:00, iar sâmbătă și duminică, între 10:00 si 22:00. De Ziua Națională a României - 1 Decembrie, publicul este așteptat începând cu ora 10:00, iar în Zilele de Crăciun, programul este următorul: pe 25 decembrie, de la ora 12:00, iar pe data de 26 decembrie, începând de la 10:00.

Târg de meșteșug, creație și produse culinare autohtone

Cele peste 130 de căsuțe de Crăciun vor găzdui meșteșugari din toate zonele țării, creatori autentici și producători locali, care își vor prezenta arta și tradițiile deprinse de-a lungul generațiilor. Vizitatorii vor găsi zilnic inspirație pentru cadouri și cumpărături de sezon, de la globuri pictate manual, clopoței din ceramică, coronițe împletite și alte decorațiuni și ornamente specifice, la icoane și obiecte din lemn, ii și costume tradiționale, jucării, accesorii, bijuterii, podoabe și cosmetice naturale.

Târgul oferă, de asemenea, aromele și rețetele tradiționale: cozonaci, plăcinte, prăjituri și ciocolată de casa, poale-n brâu, dulcețuri, dar și dulciurile preferate de cei mici: turta dulce, acadele, bomboane și jeleuri. Preparatele nelipsite de pe masa de Crăciun vor putea fi degustate în zonele gastronomice special amenajate, alături de băuturi calde de sezon. De la delicii românești, la specialități internaționale, târgul promite o călătorie culinară plină de savoare.

Program artistic

Venind în întâmpinarea vizitatorilor de toate vârstele, Târgul de Crăciun București 2023 va avea două zone dedicate muzicii specifice sărbătorilor. În zona tradițională, publicul poate asculta colinde și obiceiuri românești, coruri și grupuri de copii, recitaluri ale artiștilor instrumentiști, dar și ansambluri ale minorităților și comunităților naționale, iar cea de-a doua zonă va fi animată de mixurile DJ-ului pe ritmurile internaționale ale celor mai cunoscute melodii ale sezonului de iarnă.

Deschiderea oficială - 30 noiembrie, Ziua Națională a României - 1 Decembrie, Sfântul Nicolae, Ajunul și cele două zile de Crăciun, precum și weekend-urile vor fi sărbătorite prin concerte susținute de ansambluri, artiști de renume, trupe îndrăgite, precum și prin activități speciale, organizate împreună cu partenerii Târgului de Crăciun București.

Pe tot parcursul evenimentului, muzica ambientală va fi asigurată de Magic FM.

Activități pentru copii

Devenită deja o tradiție pe care cei mici o recunosc și o iubesc, Casa lui Moș Crăciun dezvăluie în detaliu întreaga poveste a simbolului internațional al acestei sărbători. Cu o suprafață de peste 100 de metri pătrați, decorată și pictată manual, pentru a reda întocmai lumea magică a Moșului, aceasta îi așteaptă pe tot parcursul evenimentului, pentru a-și pune în cuvinte, desene și scrisori, cele mai sincere dorințe, în prezența spiridușilor.

În primele săptămâni, copiii vor fi întâmpinați cu ateliere de creație, pentru a realiza propriile decorațiuni și ornamente. De vineri, 15 decembrie, Moș Crăciun sosește și el aici pentru a-i întâlni zilnic, a-i asculta și a le povesti, la rândul său, despre toate miracolele Crăciunului. În după-amiaza Ajunului, Moșul își va lua sania și va pleca pentru a împărți daruri, sub bradul de Crăciun, copiilor din toată lumea.

Zilele de weekend vor fi rezervate magiei și veseliei, cu o selecție de piese de teatru create pentru cei mici, interpretate pe scena evenimentului, începând cu ora 12:00. De la povești clasice, la aventuri și personaje iubite de aceștia, spectacolele îi vor purta pe copii în lumi fermecate și pline de surprize.

Caruselul din Piața Constituției va deveni, de asemenea, o atracție de neuitat, aducând zâmbete și distracție. Personajele de iarnă, sunetul melodiilor vesele și mișcarea lină ii vor purta pe cei mici într-un univers de basm.

Atracții pentru întreaga familie

Roata panoramică va oferi vizitatorilor o perspectivă unică asupra evenimentului și a orașului, aceștia putând admira, de la înălțime, luminile de sărbătoare, căsuțele ornate festiv și spectaculosul brad de Crăciun, decorat cu stele aurii, ghirlande și mii de globuri.

Poziționat chiar în centrul Târgului de Crăciun, trenulețul tematic va reda, totodată, o priveliște captivantă, în cadrul unei călătorii de poveste.

Mascotele și artiștii animatori pe picioroange, îmbrăcați în costume fascinante, vor interacționa și se vor fotografia cu publicul, aducând tuturor veselia specifică sărbătorii.

Trending