Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut a lansat sesiunea live "Îmi Plăceau Mai Mult Înainte" - VIDEO

Sesiunea live "Îmi Plăceau Mai Mult Înainte" a formației Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut a fost înregistrată la Holbav și constă în patru piese noi, scrise după lansarea din 2022 a albumului "La Vale". Mai multe detalii și video în articol.

Publicat

pe

Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut sesiune live "Îmi Plăceau Mai Mult Înainte"
Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut sesiune live "Îmi Plăceau Mai Mult Înainte" │ FOTO: captură YouTube

Cele 25 de minute de post-rock cu accente de muzică progresivă și stoner urmăresc traiectoria stilistică pe care trupa Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut o cultivă de câțiva ani, marcând o schimbare de direcție către un sunet mai agresiv și încercând, ca întotdeauna, să se exprime onest din punct de vedere muzical.

Pentru prima oară, trupa a dat pieselor titluri în limba engleză, păstrând, însă, tradiția de a alege titluri ce par lipsite de sens. Deși în limba engleză titlurile ar putea părea serioase și pe alocuri melancolice, un vorbitor de română își poate da seama cu ușurință că muzicienii nu au făcut decât să traducă mot-a-mot expresii românești comune. Păstrând această notă ironică, ei încurajează publicul să se bucure de acest material fără să încerce să interpreteze muzica în vreun fel.

Locul în care s-a desfășurat sesiunea a servit drept o mult așteptată punere în scenă a numelui formației, în timp ce denumirea materialului, "Îmi Plăceau Mai Mult Înainte", face referire la originile stilistice ale trupei, păstrând nota ironică, sugerând o posibilă reacție a publicului la acest material.

Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut (AFLMȘMP) e o formație de post-rock din București formată din cinci membri. Cântă împreună din 2016 și de atunci tot scriu muzică instrumentală cu o sonoritate puternică. A urcat pe scena mai multor festivaluri ca Electric Castle, Rockstadt Extreme Fest, Out Of Doors, SHINE Festival, dar și dunk!festival, în Belgia, festival de referință pentru genul muzical cultivat de AFLMȘMP.

Formația are la activ trei albume, cel mai recent fiind lansat și pe vinil în colaborare cu dunk!records. Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut se află în plină explorare a sunetului caracteristic de post-rock și prog, cu inflexiuni de stoner, iar momentan lucrează la cel de-al patrulea album.

Comentează

Trending