Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Alphaville aduce "Big in Japan" și "Forever Young" la Sala Palatului în 2024

Pe 11 februarie, la Sala Palatului, trupa Alphaville va cânta live cele mai îndrăgite piese ale sale, inclusiv hit-urile "Big in Japan" și Forever Young". Biletele sunt deja disponibile, află cât costă.

Publicat

pe

Alphaville - Summer In Berlin (Live at the Philharmonie Berlin)
Alphaville - Summer In Berlin (Live at the Philharmonie Berlin) │ FOTO: captură YouTube / Alphaville

Inspirat de trupe new wave precum Ultravox!, XTC și OMD, vocalistul și compozitorul Marian Gold s-a întâlnit pentru prima dată cu Bernhard Lloyd și Frank Mertens în Berlin la sfârșitul anului 1981. Câteva luni mai târziu, după ce s-au mutat din Berlin în Münster, au înființat Alphaville. Trio-ul de băieți, cunoscut inițial ca Forever Young, a devenit Alphaville, împrumutând denumirea filmului știintifico-fantastic regizat de Jean-Luc Godard.

În 1983, trupa a lansat single-ul de debut, "Big in Japan", ce a devenit un hit internațional, iar primul album al trupei, "Forever Young" s-a bucurat, la rândul său, de aprecieri. În ciuda succesului, Frank Mertens a părăsit trupa și a fost înlocuit de Ricky Echolette. În 1986, Alphaville a lansat cel de-al doilea album, "Afternoons in Utopia", care a introdus un sunet ceva mai ambițios pentru trio, iar pentru cel de-al treilea disc, "The Breathtaking Blue", grupul a colaborat cu producătorul Klaus Schulze.

Cu "Afternoons in Utopia", "The Breathtaking Blue", "So Long Celeste" (albumul solo al lui Gold) și "Prostitute", Alphaville s-a îndepărtat de melodiile pop comerciale pentru a îmbrățișa structuri muzicale mult mai complexe și mai întunecate. În 1996, după lansarea celui de-al doilea album solo al lui Gold, "United" și după plecarea lui Echolette, Alphaville a revenit în 1997 cu al cincilea album - "Salvation" - care a marcat o întoarcere la sunetul electronic de la începuturi.

Acesta a fost urmat în 1999 de "Dreamscapes", o compilație de opt CD-uri care urmăresc dezvoltarea muzicală a trupei din ultimii 20 de ani. În toamna anului 2001, după lansarea albumului de remix "Forever Pop", Bernhard Lloyd a părăsit Alphaville pentru a se concentra pe propriul proiect și a fost înlocuit de producătorul britanic Martin Lister.

În noiembrie 2010 a fost lansat discul "Catching Rays on Giant". Din 2014, după moartea tragică a lui Martin Lister, grupul Alphaville este format din solistul și compozitorul principal Marian Gold, chitaristul David Goodes, bateristul Jakob Kiersch, clăparul, programatorul și aranjatorul Carsten Brocker și basista Alexandra Merl. Acest lineup a înregistrat materialul "Strange Attractor" din 2016.

În 2022 a apărut albumul "Eternally Yours", care este mai mult decât o simplă traducere a cântecelor atât de cunoscute în spectrul sonor al unei mari orchestre. Este o simbioză a capacităților vocale unice ale lui Marian Gold, sunetul original Alphaville și puterea maiestuoasă și notele bogate ale Orchestrei Germane de Film Babelsberg.

Prețuri bilete concert Alphaville la Sala Palatului

  • Bilete se găsesc online, la prețuri cuprinse între 152 lei și 328 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 11 februarie 2024

Alphaville

Loc
Sala Palatului

Trending