Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Satyricon, The Flower Kings, Monuments, Borknagar, Taine sunt primii artiști anunțați la ARTmania Festival 2024

ARTmania Festival 2024 începe să-ți construiască lineup-ul ediției programate pentru 26-28 iulie în Piața Mare din Sibiu. Cel de-al 17-lea capitol al festivalului promite să electrizeze participanții cu o muzică de calitate și o atmosferă de neratat. Detalii și bilete în articol.

Publicat

pe

Publicul ARTmania Festival 2019
Publicul ARTmania Festival 2019 │ FOTO: Focus Events

Satyricon, The Flower Kings, Monuments, Borknagar și Taine sunt primii artiști confirmați la ARTmania Festival 2024.

O adevărată legendă a black metalului, formația norvegiană Satyricon va aduce un sunet puternic și intens pe scena Artmania Festival 2024. Cu o carieră ce se întinde pe trei decenii, trupa a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea și popularizarea black metalului norvegian. Fondată în 1991, formația este condusă de figuri-cheie precum Satyr și Frost și se remarcă prin sunete de chitară distorsionate, blast-beat-uri puternice și versuri învăluite în teme ca natura, mitologia nordică, nihilismul și ocultismul.

The Flower Kings, condusă de talentatul chitarist și compozitor Roine Stolt, este o trupă de rock progresiv cu o carieră bogată. Formația se remarcă prin sensibilitatea melodică, versurile complexe și diversitatea influențelor muzicale, care variază de la elemente de rock'n'roll până la note clasice și acorduri de jazz.

Monuments este o trupă britanică de metal progresiv cu o carieră de peste o decadă, cunoscută pentru abilitățile tehnice impresionante ale membrilor săi și pentru compozițiile lor complexe. Cu un sound distinctiv bazat pe riff-uri de chitară complexe, ritmuri de tobe tehnice și vocale impresionante, Monuments și-a câștigat un loc solid în lumea muzicii metal progressive.

Formația norvegiană Borknagar, cunoscută pentru abordarea sa muzicală complexă și exploratoare, se alătură line-up-ului Artmania Festival 2024. Albumul "True North" aduce o perspectivă proaspătă asupra black metalului progresiv, marcând un capitol nou în evoluția trupei. Cu influențe variate și explorarea temelor diverse, Borknagar se pregătește să cucerească inimile publicului.

Cu o carieră de peste două decenii, Taine se remarcă pe scena de underground românească cu un sound puternic și inovator. Recent, trupa a lansat albumul "Chaos and Contemplation," un material ce reflectă creșterea și evoluția lor ca artiști.

Trupe câștigătoare la Showcase-ul ARTmania Festival

În cadrul evenimentului "CLOSING 2023 - Evenimentul de Închidere ARTmania Festival 2023," parte a proiectului "Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural," care a avut loc pe 19 octombrie în Club Quantic, au participat cinci trupe: AXiS, Awake the Demons, Warhymn, June Turns Black, și Alpha Q.

Prin votul publicului și al juraților, două trupe au fost desemnate câștigătoare și vor urca pe scena Artmania Festival 2024: Awake The Demons și Alpha Q.

Prețuri bilete ARTmania Festival 2024:

  • Abonamentele pentru cea de-a 17-a ediție ARTmania Festival sunt disponibile online, la prețul de 476,78 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Comentează

Trending