Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Matthew Perry a murit; Chandler din serialul "Friends" avea 54 de ani

Ziua de duminică, 29 octombrie 2023 a început cu o veste tristă: Matthew Perry, cunoscut pentru rolul Chandler din serialul "Friends" a murit, la vârsta de 54 de ani. Actorul a fost găsit mort la locuinţa sa din Los Angeles şi s-ar fi înecat în jacuzzi.

Publicat

pe

Matthew Perry Friends a murit
Matthew Perry Friends a murit │ FOTO: NBC

Matthew Perry a fost cunoscut pentru rolul lui Chandler Bing, din serialul Friends", difuzat între 1994 şi 2004. Umorul său sec şi timing-ul comedic special l-au făcut un personaj de legendă. Duo-ul făcut cu Joey (Matt LeBlanc) în serial a rămas de legendă. Acest rol i-a adus de altfel o nominalizare la premiile Primetime Emmy în 2002.

A mai primit şi alte 4 nominalizări la acest premiu, inclusiv pentru rolul Joe Quincy din "The West Wing". În "Friends" apărea împreună cu Courteney Cox, Matt LeBlanc, Jennifer Anniston, David Schwimmer dar şi Lisa Kudrow. Serialul spunea povestea a 6 prieteni care locuiau în New York şi se luptau cu clasicele angoase, drame, fericiri, întâmplări ale tinerilor de 20-30 de ani.

După "Seinfeld" a fost următorul serial fenomen al Americii. Când s-a ajuns la ultimul sezon, producţia atrăgea 50 de milioane de privitori pe episod, iar fiecare actor primea 1 milion de dolari per episod.

În ciuda personajului bonom din serial, Matthew Perry avea demonii săi. S-a luptat cu adicţia de opioide şi de alcool şi a cheltuit peste 7 milioane de dolari pe reabilitare. Abuzul de substanţe i-a adus probleme de sănătate, inclusiv o spitalizare de 5 luni în 2018, după ce a suferit o ruptură de colon. Aceasta l-a lăsat cu şanse la viaţă de 2% în ziua apariţiei problemei respective.

Începutul carierei sale s-a făcut ca un actor-copil, în producţia "Charles in Charge", dar şi în "Beverly Hillls 90210". A jucat împreună cu River Phoenix în filmul "A Night în the Life of Jimmy Reardon", iar după apariţia din "Friends" colabora cu Julia Roberts, dar şi cu Salma Hayek. Cu aceasta din urmă în "Fools Rush In", comedie romantică din 1997. Mai mult de atât făcea parte dintr-o distribuţie all stars în "The Whole Nine Yards", construită în jurul lui Bruce Willis.

Perry a mai apărut şi în dramedia "Studio 60 on the Sunset Strip" şi "Go On", sitcom despre terapie. Actorul a publicat şi o carte, "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing", în care şi-a povestit dramele, adicţia, momentele întunecate.

Trending