Urmărește-ne în Social Media

Muzică & Dans

Finala națională Red Bull Dance Your Style 2023 va avea loc pe 5 octombrie

Pe 5 octombrie, de la ora 20:00, la Circul Metropolitan București, 16 dintre cei mai buni dansatori români vor da tot ce au mai bun în ring, iar publicul va alege învingătorul. Doar unul dintre ei va pleca la finala mondială a competiției Red Bull Dance Your Style de la Frankfurt, la finalul anului. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Darian performs during the second semifinal of Red Bull Dance Your Style in Bucharest, Romania on 12th Aug, 2021
Darian performs during the second semifinal of Red Bull Dance Your Style in Bucharest, Romania on 12th Aug, 2021 │ FOTO: Denis Oros / Red Bull Content Pool

Cea de-a treia ediție Red Bull Dance Your Style România îi aruncă într-o luptă aprigă pe cei mai buni și creativi dansatori locali. E improvizație 100%, unde DJ-ul și audiența joacă un rol crucial. Marele câștigător ne va reprezenta în finala mondială a competiției de la Frankfurt. Dacă la prima ediție, în 2019, au participat 14 țări, acum România va concura împotriva a 45 de țări din întreaga lume.

Avem dansatori excepționali în toate colțurile țării, de la Cluj-Napoca până în Galați, București, Brașov sau Ploiești. Pe unii i-am admirat deja în primele două ediții ale competiției, pe alții îi vom vedea cum strălucesc în premieră pe 5 octombrie. Cu ani de experiență acumulată în sălile de dans, la concursuri naționale & internaționale, dansatorii sunt specializați pe unul sau mai multe stiluri de street dance: Impulse (hip hop), Alin Țîrcă (hip hop), Sătănel (hip hop), Răzvan Feraru (dancehall), Mona (afro), Nadia (hip hop), Aura Vidroiu (hip hop), Octavia (waacking și vogue), Irene (waaking & dancehall), Luci (waaking), Mambo (hip hop), Bogdan (hip hop), Oxi (electro), Adam (hip hop), JJ (house dance și hip hop), Funky T (popping).

"Competiția asta pune reflectoarele pe unii dintre cei mai buni dansatori de freestyle. Fiecare își poate demonstra abilitățile și, după cum spune numele evenimentului, stilul și abordarea lor. E interesant să-i vezi provocați de faptul că se dansează pe hit-uri și nu știi niciodată ce piesă urmează. Pe ringul de dans contează cum te miști, dar mai ales ce transmiți audienței. Juriul nu greșește - doar el poate oferi șansa dansatorilor să avanseze în competiție. Dacă în anii trecuți, spectatorii își votau preferatul cu ajutorul unor cartonașe, din acest an, voturile se măsoară la milimetru: cei 1500 de la Circul Metropolitan București vor primi la intrare o brățară led care le va servi drept instrument de vot. Până acum, la noi hip-hop-ul a triumfat: primele două ediții au fost adjudecate de dansatori de hip-hop. Ca în anii precedenți, după alegerea câștigătorilor din fiecare țară, lupta pentru titlul de campion mondial se desfășoară la scenă deschisă - în acest sezon, la Festhalle Frankfurt, Germania, pe 4 noiembrie 2023", a declarat Alexandru Ciule (Cypher), consultant Red Bull Dance Your Style.

O demonstrație în forță, de o energie molipsitoare, Red Bull Dance Your Style este o competiție internațională de all-styles street-dance, cu evenimente în peste 46 de țări. În 2021, prima ediție Red Bull Dance Your Style din România a celebrat street-dance-ul românesc într-un show extraordinar la Teatrul de Vară Herăstrău: 1.000 de spectatori energici, 16 dansatori de excepție, 15 dueluri electrizante, 3 ore de aplauze prelungite. Atunci, Alexandra Barac a.k.a Sătănel a reușit să câștige fără drept de apel inimile publicului. În 2022, Impulse a fost încununat regele ringului de dans într-un show ținut cu casa închisă la Circul Metropolitan București, în fața a 1500 de persoane.

Trending