Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua piesă Judas Priest, "Panic Attack” - AUDIO

Judas Priest nu mai are răbdare până în 2024 pentru a ne prezenta noul său album şi ne oferă primul single chiar acum. E vorba despre "Panic Attack", care te încarcă cu o energie special şi prefaţează încă un LP energic din partea veteranilor metal.

Publicat

pe

Coperta single Judas Priest Panic Attack
Coperta single Judas Priest Panic Attack │ FOTO: Judas Priest

Judas Priest abia anunţase albumul "Invincible Shield" la început de lună octombrie şi deja putem asculta primul single de pe album, "Panic Attack". Sună puţin a "Breaking the Law" şi înţeleg promisiunea chitaristului trupei, care a spus într-un interviu recent că vom auzi atât elemente de Judas Priest din anii '70, cât şi un sound mai fresh. Ce e drept "Firepower" de acum câţiva ani a fost surprinzător de proaspăt pentru o trupă cu atâtea decenii în spate.

Rob Halford nu a pierdut nici măcar o uncie de talent, tărie vocală şi timbru, ba chiar îl găsim rejuvenat pe single şi atingând note admirabile pentru vârsta sa. Avem de aşteptat până pe 8 martie 2024 pentru a asista la lansarea albumului "Invincible Shield", care va sosi prin casa de discuri Sony Music.

Au trecut 5 ani de la "Firepower", iar grupul a rămas cât se poate de relevant, deşi Halford s-a luptat cu o afecţiune gravă în 2020. În vara lui 2023, într-un interviu cu Audio Ink Radio, chitaristul Priest Richie Faulkner a declarat că noul album sună grozav. A lucrat la el cu Andy Sneap, care şi-a pus amprenta şi pe ultimul disc. Ni s-a promis mai multă melodicitate, dar şi o reţetă atipică de compoziţie a track-urilor.

Se fac paralele cu "Sinner" şi "Tyrant", iar chitaristul se declară încântat de sunetul apropiat de începuturile Judas Priest. Sunt şi câteva "turnuri muzicale" pe care ultimul material discografic nu le-a avut. În acest moment doar basistul Ian Hill mai rămâne din componenţa originală Priest de la formare, din 1969.

Halford se alătura în 1973, iar chitaristul Glenn Tipton în 1974. Rob a părăsit trupa în anii '90 pentru a forma propriul proiect, apoi a revenit în 2003. Chitaristul original, K.K. Dwowning a plecat în 2011 şi a fost înlocuit de Faulkner. Judas Priest a influenţat masiv trupele metal prin sunetul său de chitară, voce, dar şi prin îmbrăcăminte, pe bază de ţepi şi piele.

Albume noi

Judas Priest a lansat albumul "Invincible Shield"

Pe 8 martie 2024 Judas Priest a lansat albumul "Invincible Shield", după o pauză de 6 ani de la ultimul LP, "Firepower". Îi auzim pe Rob Halford and co mai tonici ca niciodată şi cu 11 piese disponibile pe disc.

Publicat

pe

Coperta single Judas Priest Panic Attack
Coperta single Judas Priest Panic Attack │ FOTO: Judas Priest

"Invincible Shield" ajunge chiar la 14 piese noi pe ediţia Deluxe de album. LP-ul a fost anunţat în octombrie 2023, în cadrul unei reprezentaţii a trupei la festivalul Power Trip, din Indio, California. A fost prefaţat de 4 single-uri: "Panic Attack", "Trial By Fire", "Crown of Horns" şi "The Serpent and the King".

Odată cu "Invincible Shield", trupa britanică ajunge la o discografie ce cuprinde 19 titluri. Sesiunile de înregistrare pentru LP au început oficial în februarie 2020, dar au fost grav afectate de pandemie. Grupul nu a putut să se reunească fizic pentru a înregistra, aşa că a trebuit să lucreze de la distanţă. În septembrie 2021 a apărut o altă problemă: a început turneul global de aniversare a 50 de ani de heavy metal, limitând iar timpul dedicat înregistrărilor.

Scott Travis şi Richie Faulkner au înregistrat în Nashville, Tennsee, Rob Halford în Phoenix, Arizona, iar Ian Hill şi-a înregistrat track-urile în diferite oraşe europene, pe parcursul turneului. Tobele au fost primele finalizate, încă din primăvara lui 2022. Rob Halford a colaborat îndeaproape cu chitaristul de turneu Andy Sneap şi şi-a înregistat bucăţile vocale în primăvara lui 2023.

Pe piese ca "Songs of Thunder" şi "Escape From Reality" şi-a pus amprenta chitaristul Glenn Tipton. Între lansarea albumulu "Firepower" din 2018 şi momentul actual s-au produs schimbări pentru Judas Priest. Legendarul grup a fost introdus în Rock & Roll Hall of Fame, ca parte a categoriei "Excelenţă în Muzică". Pe noul LP găsim teme precum nemulţumire la adresa clasei politice, manipularea maselor şi nedreptate în tribunale.

Albumul începe cu "Panic Attack", care are un riff la bază ce aminteşte de "Tom Sawyer" de la Rush, dar îl aplică pe un schelet de "Painkiller", cu un rezultat puţin spus muşcător. De admirat efortul lui Glenn Tipton, care în continuare cântă la chitară în ciuda luptei sale cu boala Parkinson. Auzim multe solo-uri dual armonice pe acest LP, iar Faulkner se remarcă prin pasiune şi zvâc.

La 72 de ani Halford sună la fel de bine, deşi corzile sale vocale au fost puse la încercare timp de 50 de ani.

Citește în continuare

Muzică nouă

Judas Priest lansează prima baladă de pe noul album, "Crown of Horns"

Judas Priest pregăteşte un nou album pentru lansare în 2024 şi ne-a oferit deja câteva single-uri de pe "Invincible Shield". De această dată a lansat o baladă, cunoscută drept "Crown of Horns". Se savurează în articol.

Publicat

pe

Videoclip Judas Priest Spectre
Videoclip Judas Priest Spectre │ FOTO: Judas Priest

"Crown of Horns" este o baladă clasică, în stilul celor din anii '70 şi mai ales '80, pe care chitariştii se auto depăşesc. "Invincible Shield" este primul album al formaţiei din ultimii 6 ani. Promovarea sa începea în toamna lui 2023, cu single-urile "Panic Attack" şi "Trial By Fire". Acum avem parte şi de o baladă, "Crown of Horns". Noul LP se va lansa pe 8 martie 2024.

Balada începe în stilul "Eruption", cu un shredding pe cinste, urmat de un hard rock mid tempo clasic. Chorusul sună ceva de gen "Heavy is the crown of horns that rests upon his head" şi e foarte catchy, dar vedeta piesei rămâne chitara. E o melodicitate aparte aici, care aminteşte de o baladă power metal pe alocuri.

Rob Halford, solistul Judas Priest a spus următoarele despre noul material, într-un interviu cu UCR:

Componentele acestei piese, ele nu sunt neobişnuite. Dar e vorba mai mult de modul în care pui aranjamentele împreună. Nu am fost niciodată o trupă a unei formule, dar când intrăm într-o textură cu care suntem confortabili sau este o experienţă pe care o regândim, atunci te aştepţi să găseşti ceva extra în cadrul acelei idei constructive, care să îi dea un look proaspăt şi un feeling proaspăt.

Doamne, trupa sună atât de tânără. Sună ca nişte metalişti tineri care îşi fac de cap. E grozav, cu 50 de ani mai târziu să ai ai încă toate acele elemente importante, pasiunea, chemarea, energia şi entuziasmul. Nu s-a diminuat deloc.

Judas Priest vine în România cu ocazia festivalului Metalhead Meeting 2024, care are loc între 17 şi 20 iulie 2024, la Romexpo, în Bucureşti. Pe scenă mai urcă şi Rotting Christ, Ihsahn, Tiamat şi Anders Colsefni, primul solist Slipknot.

Citește în continuare

Trending