Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

ARCUB găzduiește "BE.LOVED", un spectacol inspirat de Nina Simone și Toni Morrison

"BE.LOVED" este o propunere artistică în care muzica Ninei Simone și opera literară a lui Toni Morrison se unesc prin forța unei spiritualități de neclintit, într-un scenariu teatral original.

Publicat

pe

Spectacol "BE.LOVED"
Spectacol "BE.LOVED" │ FOTO: ARCUB

În cadrul stagiunii teatrale ARCUB, programul artistic se îmbogățește cu o nouă producție, "BE.LOVED", un spectacol de Mariana Cămărășan. Primele reprezentații sunt programate, joi, 2 noiembrie, de la ora 19.00, și vineri, 3 noiembrie, de la ora 18.00, pe scena Sălii Mari a ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București.

Cu o distribuție remarcabilă, formată din actorii Florina Gleznea, Cristian Casian, Richard Bovnoczki, Ana Maria Bercu, Eliza Bercu-Bodeanu, cu participarea extraordinară a actrițelor Antonia Barancea și Galina Lazarenco de la Teatrul Fără Nume din Chișinău - Republica Moldova, "BE.LOVED" promite o experiență teatrală inedită, într-o cheie modernă concepută de Mariana Cămărășan. Montarea, inspirată de romanul "Beloved", al scriitoarei americane Toni Morrison, câștigătoare a unui Premiu Pulitzer și a Premiului Nobel pentru Literatură, se bazează pe o poveste emoționantă, prin intermediul căreia publicul are posibilitatea de a explora teme precum iubirea, demnitatea, libertatea, speranța și bucuria de a trăi.

O întâmplare tragică schimbă liniștea căminului în care o mamă, o sclavă fugară care și-a salvat copiii, încearcă să o ia de la început cu cei rămași în viață, alături de bunica acestora. Însă liniștea așteptată nu va veni până când spiritul răzbunător care-i bântuie casa nu-și va găsi pacea. Sethe nu este o femeie obișnuită, este proscrisa pe care comunitatea în care trăiește o judecă și o izolează pentru o faptă din trecutul său, cutremurătoare, care a șocat, dar a și schimbat lumea. Cine o va salva? Cine o va scoate din întunericul în care trăiește? E ușor să fii bun cu cei buni, dar cine va fi reuși să o iubească pe Sethe?

"<<BE.LOVED>> adună împreună actori talentați, cu care împărtășesc aceleași valori, oameni în a căror forță creatoare și integritate cred. I-am invitat să creăm împreună acest spectacol pentru că am trăit alături de ei revelații personale, importante pentru viața mea. E o poveste pe care dorim să o împărtășim fiecărui spectator care va păși pragul ARCUB, cu speranța că va ieși din sală transformat și îmbogățit spiritual, așa cum ni s-a întâmplat nouă", a spus Mariana Cămărășan.

Prețuri bilete spectacol "BE.LOVED"

Biletele pentru spectacolul BE.LOVED au fost puse în vânzare la prețuri de 50 și 30 de lei, în funcție de categoria de loc, și pot fi achiziționate online sau de la casa de bilete ARCUB (Strada Lipscani nr. 84-90). Pentru mai multe detalii, accesează agenda InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Teatru joi, 2 noiembrie 2023

"BE.LOVED"

Loc
ARCUB

Trending