Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

A început Vocea României 2023; cum a decurs prima rundă de audiții

Cel de-al 11-lea sezon Vocea României a debutat pe 8 septembrie 2023. Unii dintre cei mai buni concurenți au ajuns pe scena care le oferă șansa să-și facă vocea auzită, iar antrenorii au luptat pentru cei pe care îi doresc în echipele lor. Află cum a decurs prima rundă a audițiilor pe nevăzute.

Publicat

pe

Concurenții care au trecut de prima rundă de audiții Vocea României 2023
Concurenții care au trecut de prima rundă de audiții Vocea României 2023 │ FOTO: PRO TV

Vocea României 2023 a venit cu noi schimbări în etapa audițiilor pe nevăzute. Dacă anul trecut antrenorii aveau doar butonul care le oferea ocazia să-și blocheze colegii, iar aceștia nu mai puteau fi aleși de concurentul de pe scenă, acum a mai apărut un buton în joc, cel de MUTE. Această nouă opțiune le dă ocazia antrenorilor să folosească butonul împotriva colegilor care se întorc alături de ei la anumite momente. Față de butonul "block", acesta îi "lasă fără cuvinte" pe ceilalți antrenori, adică concurenții se pot duce la ei în echipă, însă ei nu au voie să vorbească pe toată durata momentului. Trebuie să-i convingă pe cei de pe scenă pe... "Mute".

Tot sezonul acesta, în etapa audițiilor pe nevăzute, a apărut și camera învingătorilor - aceasta strânge momentele de victorie ale antrenorilor care au reușit să aducă în echipele lor concurenții pe care și i-au dorit.

În prima rundă a audițiilor, antrenorii au ascultat 11 concurenți. Unii au mers mai departe, alții au plecat acasă cu promisiunea că vor reveni. Cert este că seara de vineri a fost plină de emoție, energie și, bineînțeles, voce. Ei sunt cei 11 concurenți care au urcat pe scenă. Despre cei care au trecut mai departe, găsești mai multe detalii în corpul articolului.

Concurenți primul episod Vocea României 11

 1. Raluca Radu - piesă "Am I The One" - 4 DA, echipa Tudor Chirilă
 2. Iuliana Galia - piesă "The Power of Love" - 2 DA, echipa Irina Rimes
 3. Apollo - piesă "Parasmena Zehasmena" - NU
 4. Maria Guci - piesă "Alive", 3 DA, echipa Smiley
 5. Adrian Galbinu - piesă "Hallelujah", 4 DA, echipa Smiley
 6. Beatrice & Alen David - piesă "The Prayer" - NU
 7. Alexandra Căpitănescu - piesă "Welcome To The Jungle" - 4 DA, echipa Tudor Chirilă
 8. Andaluzia Marin - piesă "Rather Be" - Nu
 9. Iustin Paraschiv - piesă "Dancing On My Own" - 4 DA, echipa Smiley
 10. Denisa Lucan - piesă "Nu mă mai despart de tine" - 2 DA, echipa Horia & Brenciu
 11. Sandro Machado - piesă "Rise Like a Phoenix" - 4 DA, echipa Irina Rimes

Despre concurenții care au mers mai departe în competiție:

Raluca Radu

Prima etapă a audițiilor a început în forță cu Raluca Radu și cei 4 DA pe care i-a obținut. Concurenta are 26 de ani, este originară din Vaslui, dar locuiește în București. Se ocupă cu muzica și etnologia, considerând că cele două sunt unite de o "energie crudă". Pe scena de la Vocea României, Raluca a interpretat piesa "Am I The One" și a întors toate scaunele.

"Din punctul meu de vedere, ceea ce ai făcut tu în seara asta este una din audițiile alea de YouTube care o să facă sute de mii de vizualizări. Ești absolut extraordinară! Felicitări!", a spus Tudor Chirilă.

Antrenorul a adăugat:

"Într-o notă mai serioasă, mie mi se pare că deși pare că te revendici de la Beth Hart cu interpretarea asta, ai adus foarte multe plusuri de piesă. Ești o voce de finală. Cred că toată lumea e de acord cu asta. Te implor să-mi dai șansa să pot să lucrez cu tine".

Irina Rimes a declarat:

"Tu ești o voce atât de versatilă. Ar fi o onoare pentru mine să lucrez cu ea. Eu vreau să-ți mulțumesc că ai venit la Vocea României pentru că, indiferent dacă o să vii în echipa mea sau nu, eu o să vreau să lucrez cu tine. Partea asta folclorică este viața mea în momentul ăsta. Eu asta încerc să descopăr, asta încerc să fac. Este un proiect pe care îl am în cap de foarte mult timp. O fi providența care mi te-a adus în cale, eu vreau să colaborez cu tine indiferent dacă vii sau nu în echipa mea".

Raluca Radu a ales să meargă în echipa lui Tudor Chirilă.

Iuliana Galia

Iuliana are 20 de ani, este originară din Timișoara, dar locuiește în Austria. Tânăra este mecanic auto, pasiune pe care a moștenit-o de la tatăl său. A declarat că la început i-a fost dificil să lucreze în acest domeniu dominat de bărbați, dar nu s-a lăsat intimidată și a vrut să arate că și femeile pot învăța această meserie.

Cu aceeași ambiție a urcat pe scena de la Vocea României unde a interpretat piesa "The Power Of Love". I-a convins pe Irina și pe Horia & Theo Rose.

"Iuliana, eu zic să faci alegerea corectă și să vii în echipa mea. Eu am văzut o fată foarte finuță, cu o cheie franceză în mână care a cântat o piesă foarte puternică", a spus Irina Rimes.

Argumentul a convins-o pe Iuliana. Concurenta a ales să meargă în echipa Irina Rimes.

Maria Guci

Maria are 29 de ani și vine din Găgăuzia. Este coafeză, iar în weekend-uri cântă la diverse evenimente. Muzica joacă un rol important în viața concurentei. A ajutat-o să treacă peste niște momente traumatizante din adolescență. La vârsta de 17 ani, Maria a fost hărțuită și abuzată de doi bărbați. Trauma suferită i-a cauzat depresie și tendințe suicidale. Cu toate acestea, tânăra nu s-a lăsat doborâtă și a reușit să depășească acea perioadă neagră.

Concurenta a cântat la Vocea României 2023 melodia "Alive" și a întors 3 scaune: Irina, Horia & Theo și Smiley.

Maria, ești fantastică! Ai o voce extraordinară! Ai o voce mare! Mă așteptam să spargă vreun reflector pe aici. Mă bucur foarte tare că ai venit la Vocea României și că am ocazia să lupt pentru tine", a spus Smiley.

Theo Rose a menționat:

"Cred că e important câteodată să facem niște alegeri care să ne surprindă și pe noi. S-ar putea tocmai să ne ajute mult mai mult. Eu am riscat mult de-a lungul vieții mele scurte până în punctul ăsta. Dar, de fiecare dată, asta a fost varianta câștigătoare. Am riscat, am continuat să risc și asta m-a adus în punctul ăsta. Așa că zic să ne iei în calcul, totuși".

Maria Guci a ales să meargă în echipa lui Smiley.

Adrian Galbinu

Adrian are 22 de ani și vine din comuna Drăgănești, județul Galați. Este student la Facultatea de Teologie din București. La Vocea României, Adrian a venit îmbrăcat în haine preoțești și a cântat piesa "Hallelujah". Vocea lui i-a surprins pe antrenori, toate scaunele întorcându-se până la finalul momentului.

Totuși, Tudor Chirilă a avut un as în mânecă și i-a pus pe mute pe Horia Brenciu și Theo Rose, pentru a avea mai multe posibilități de a-l convinge pe Adrian să vină în echipa lui.

"Și eu am cântat în biserică când eram mic. Pentru asta mergeam la biserică în primul rând, că îmi plăcea să cânt în strană. Îmi plac mult cântările bisericești, îmi place muzica bizantină foarte mult. În seara asta ai cântat așa curat, așa frumos. Nu aveam cum să nu mă întorc", a spus Smiley.

Adrian a ales să meargă în echipa lui Smiley.

Alexandra Căpitănescu

Alexandra Căpitănescu are 19 ani și este originară din Galați. În prezent, este studentă la Facultatea de Fizică. După terminarea studiilor, Alexandra se gândește să devină fizician medical. Deși întotdeauna a fost atrasă de științele exacte, are și o pasiune puternică pentru muzică.

La Vocea României 2023, Alexandra a debordat de energie cu piesa "Welcome To The Jungle". Tudor Chirilă și Irina Rimes s-au întors de la primele note, urmați de Horia & Theo Rose și Smiley.

"Am admirat concentrarea ta absolut extraordinară și schimbarea dramatică, efectiv, din final, când ai redevenit o fetiță pe scenă, cu un zâmbet...Tu ai avut, de când ai venit pe scena asta, un personaj asumat, un moment coregrafic coerent. Părea că fiecare mișcare este știută, studiată și, în același timp, era și foarte multă improvizație", a fost de părere Tudor Chirilă.

Smiley a spus:

"N-am auzit piesa asta cântată așa niciodată la Vocea României. Atât de bine. Tot momentul a fost o trăire. Nu pot să delimitez cântatul de felul în care te-ai mișcat, de felul în care te-ai strâmbat cu fața. Totul a fost o trăire. La mine a ajuns ceva fantastic!"

Alexandra a ales să meargă în echipa lui Tudor Chirilă.

Iustin Paraschiv

Iustin este din Piatra Neamț și a împlinit 18 ani chiar în timpul filmărilor de la Vocea României. Concurentul a declarat că pasiunea pentru muzică a fost insuflată de tatăl său, care l-a și sprijinit în această direcție. Din păcate, s-a stins din viață în urmă cu un an, din cauza unei boli grele, dar Iustin continuă să fructifice dragostea pentru muzică.

La Vocea României, tânărul a interpretat cu emoție piesa "Dancing On My Own" și a cucerit toți antrenorii. 

"Iustin, sunt atât de bucuros că ți s-a întâmplat treaba asta. Mi se pare fantastic să faci 18 ani pe scenă la Vocea României și fix de ziua ta să întorci 4 scaune. Ți-ai făcut singur un cadou superb. Îți dai seama că nu o uiți niciodată treaba asta. Când ai intrat pe scenă, pe mine m-a trecut un fior pe șira spinării înainte să începi să cânți. Ai o sensibilitate aparte. Cred că am face o echipă senzațională la Vocea României", a declarat Smiley.

Cuvintele lui Smiley l-au convins pe Iustin să meargă în echipa lui.

Denisa Lucan

Denisa Lucan vine din Năvodari, are 21 de ani, studiază canto clasic și a mai venit de 5 ori la Vocea României. Viața tinerei se învârte în jurul muzicii, cântând la evenimente precum nunți, petreceri, la terase sau baruri. La Vocea României, concurenta a interpretat melodia "Nu mă mai despart de tine", care i-a convins pe Irina Rimes și echipa Horia & Theo Rose.

Theo Rose a fost impresionată și emoționată până la lacrimi, declarând:

"Piesa asta e piesa Doinei Spătaru. Am înregistrat-o neștiind dacă o să pun vreodată cover-ul ăsta undeva, dar, în cele din urmă, am descoperit pentru ce am înregistrat: a fost coloana sonoră a imaginilor cu nașterea lui Sasha. E o piesă extraordinară. M-a emoționat și piesa, și interpretarea ta. Mă bucur tare că ești aici! Sperăm să vii în echipa noastră și să reproducem emoția asta de câte ori avem ocazia".

Denisa Lucan a ales să meargă în echipa Horia & Theo Rose.

Sandro Machado

Sandro are 36 de ani și este originar din Brazilia. Locuiește de cinci ani în Timișoara, unde lucrează ca și contabil. Este fost cântăreț de operă. Totuși, muzica a rămas în sufletul lui, iar astăzi a venit la Vocea României și i-a impresionat pe antrenori cu piesa "Rise Like a Phoenix". Toate scaunele s-au întors.

"Surprize ca asta fac show-ul ăsta să meargă mai departe. Mi se pare absolut extraordinar că avem momentul ăsta în seara asta, la Vocea României. Felicitări!", a comentat Tudor Chirilă.

Smiley a adăugat:

"Sunt impresionat de ceea ce ai cântat tu astăzi. Mi-era greu să-mi găsesc cuvintele, mă gândeam că încă mai există voci care să ne uluiască. În fiecare sezon pentru asta vin. Vin să găsesc voci impresionante, artiști care vor să se exprime, care vor să vină cu ceva nou, care au ceva de spus".

Sandro a ales să meargă în echipa Irina Rimes.

Muzică nouă

Irina Rimes a lansat "Bădiță", o piesă marcată de influențe moderne și tradiționale - AUDIO

Irina Rimes vine cu un cadou în avans pentru sărbătoarea Sânzienelor, pentru a spune bun venit verii și a poveștilor ce se întind până dimineață. Piesa "Bădiță" este disponibilă de ascultat în articol.

Publicat

pe

Artwork "Bădiță" - Irina Rimes
Artwork "Bădiță" - Irina Rimes │ FOTO: captură YouTube / Irina Rimes

"Bădiță" a fost compusă de Irina Rimes, Mihai Cernea, Cristian Comaroni, Andrei Comaroni și David Goldcher, pe versuri scrise de Irina Rimes. Plină de energie și zvâc, piesa te va face să dansezi, să bați din palme și să te bucuri de viață.

"Bădiță" face parte dintr-un material mai amplu, intitulat "Origini", care îi va surprinde pe fanii artistei cât de curând, la fel cum a făcut-o și "Dudadu", care deja face turul Europei alături de DJ-ul &ME (Keinemusik), care o folosește în set-urile lui.

AUDIO: Irina Rimes - Bădiță

Irina Rimes este unul dintre artiştii emblematici ai industriei muzicale actuale din România, care şi-a pus amprenta asupra publicului, topurilor radio şi TV prin stilul unic de interpretare, piese statement, peste 340 de show-uri live intense şi pline de emoţie și peste 450 de milioane de vizualizări pe YouTube.  "Despre el", "Cosmos", "Pastila" și "ACASĂ" sunt cele patru albume compuse de Irina care includ hituri precum "Visele", "Ce s-a întâmplat cu noi", "Iubirea noastră mută", "Bandana", "Bolnavi amândoi", "Nu ştii tu să fii bărbat", iar colaborările cu artişti precum Guess Who, Carla's Dreams, The Motans, INNA, Grasu XXL, Bruja sau Cris Cab, dar şi piesele compuse pentru Andra, Antonia, Nicole Cherry confirmă versatilitatea sa.

În 2022, Irina a lansat și mini seria de documentare "Pe drumul meu", ce s-a bucurat de un real suport atât în mediul online, în special din partea fanilor, cât și în offline. De asemenea, artista a redevenit unul dintre jurații show-ului Vocea României, difuzat pe PROTV și a avut, conform audiențelor Media Forest, cea mai ascultată piesă a verii lui 2022, "Ba ba ba - Inima mea bate". În 2023, Irina și-a încântat audiența cu piese precum "Neiubita ta", "Flori de mai", "Gelos", dar și cu "Stinge Luminile" alături de Theo Rose, piesă de pe soundtrack-ul oficial Miami Bici 2. Anul 2024 a început cu succesul muzical adus de colaborarea cu Dan Bălan pentru piesa "Ultima noapte".

Citește în continuare

Muzică nouă

Irina Rimes te reconectează cu sinele prin "Dudadu" - AUDIO

Irina Rimes a lansat "Dudadu", prima piesă dintr-un proiect mai amplu, intitulat "Origini", care va ajunge în curând la public. Melodia este disponibilă de ascultat în articol.

Publicat

pe

Artwork Irina Rimes - Dudadu
Artwork Irina Rimes - Dudadu │ FOTO: captură YouTube / Irina Rimes

Când ți-e dor de liniștea specifică naturii, de persoana dragă sau chiar de tine și ce a fost, ascultă noua piesă semnată Irina Rimes. "Dudadu" te va trimite în mijlocul apelor, al munților și al lumii și te va ajuta să te reconectezi cu sinele prin sunetul său mistic.

Melodia a fost compusă de Irina Rimes, Mihai Cernea, Cristian Comaroni, Radu Taca, Andrei Comaroni, David Goldcher și produsă de Andrei Comorani și David David Goldcher. "Dudadu" este parte a unui nou proiect semnat Irina Rimes, "Origini", ce va beneficia și de un concert special, la Arenele Romane din București.

"Când muzica cântă, dați-vă voie să simțiți. Muzica este refugiul meu, e acel ceva care poate suplini orice stare și sper ca asta să simțiți și voi când ascultați <<Dudadu>>", a transmis Irina Rimes.

AUDIO: Irina Rimes - Dudadu

Irina Rimes este unul dintre artiştii emblematici ai industriei muzicale actuale din România, care şi-a pus amprenta asupra publicului, topurilor radio şi TV prin stilul unic de interpretare, piese statement, peste 340 de show-uri live intense şi pline de emoţie și peste 450 de milioane de vizualizări pe YouTube.  "Despre el", "Cosmos", "Pastila" și "ACASĂ" sunt cele patru albume compuse de Irina care includ hituri precum "Visele", "Ce s-a întâmplat cu noi", "Iubirea noastră mută", "Bandana", "Bolnavi amândoi", "Nu ştii tu să fii bărbat", iar colaborările cu artişti precum Guess Who, Carla's Dreams, The Motans, INNA, Grasu XXL, Bruja sau Cris Cab, dar şi piesele compuse pentru Andra, Antonia, Nicole Cherry confirmă versatilitatea sa.

În 2022, Irina a lansat și mini seria de documentare "Pe drumul meu", ce s-a bucurat de un real suport atât în mediul online, în special din partea fanilor, cât și în offline. De asemenea, artista a redevenit unul dintre jurații show-ului Vocea României, difuzat pe PROTV și a avut, conform audiențelor Media Forest, cea mai ascultată piesă a verii lui 2022, "Ba ba ba - Inima mea bate". În 2023, Irina și-a încântat audiența cu piese precum "Neiubita ta", "Flori de mai", "Gelos", dar și cu "Stinge Luminile" alături de Theo Rose, piesă de pe soundtrack-ul oficial Miami Bici 2. Anul 2024 a început cu succesul muzical adus de colaborarea cu Dan Bălan pentru piesa "Ultima noapte".

Citește în continuare

Concerte & turnee

Big Little Festival 2024 propune numeroase activități pentru întreaga familie

Big Little Festival, evenimentul dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, anunță noi activități de familie, printre care cel mai mare castel gonflabil din Europa, un orășel magic cu 15 căsuțe tematice, ateliere, ATV-uri, labirinturi palpitante. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Activități Big Little Festival 2024
Activități Big Little Festival 2024 │ FOTO: Big Little Festival

Big Little Festival va avea prima ediție între 21-23 iunie la Cetatea Râșnov și Dino Parc Râșnov. În cadrul celor 11 hectare pe care se vor întinde atracțiile și evenimentele diverse din cadrul festivalului, Magic Parc va deschide o lume de poveste desfășurată de-a lungul a 6000 de mp ce va oferi accesul în cel mai mare castel gonflabil din Europa, care măsoară 600 de mp și în care pot intra, pentru distracții de tot felul, peste 140 de adulți și copii în același timp. Cu etaje, pasaje și poduri, cu zone de cățărat, două tobogane înalte, un air jump de la aproximativ 2 m înălțime pe un cub gonflabil, o arenă pentru curse cu obstacole unde se poate alerga în paralel printre diferitele elemente, castelul gonflabil din Magic Parc se anunță a fi un punct de interes pentru distracțiile părinți-copii din cadrul Big Little Festival.

Pe lângă castelul-record, cele peste 15 căsuțe tematice, cu un design inspirat de cele mai iubite povești, construite de la zero de o echipă formată din sute de persoane, împreună cu labirintul de poveste vor crea în Magic Parc atmosfera unui adevărat orășel magic, cu activități variate, zone de joc și explorare, ateliere de pictură pe ipsos sau pe față, desene pe nisip, labirinturi palpitante, spațiu pentru curse cu ATV-uri și buggy-uri electrice și o terasă panoramică de unde se poate admira peisajul pitoresc al zonei.

Big Little Festival va crea pentru vizitatorii puși pe distracție memorabilă o zonă de gaming, de console, de tehnologie și mobile, unde copiii își pot învăța părinții să joace FIFA, Minecraft, Nintendo sau Brawlstars, o zona de sport care îi va provoca pe cei mari și cei mici la partide de fotbal, de baschet, zone de VERSUS pentru Competițiile Familiei unde copiii de ieri se vor întrece cu cei de astăzi pentru supremația în distracție la șotron vs. Dance Revolution, țeavă cu cornete vs. Nerf, Baba Oarba vs VR, "șapte pietre" vs. Lego, V-ați ascunselea vs. Treasure Hunt.

Activități muzicale și concerte live la Big Little Festival 2024

HaHaHa Production va deschide în cadrul Big Little Festival două studiouri de producție muzicală în care părinții și copiii își vor putea produce și înregistra piesele preferate și vor învăța ce presupune industria muzicală. Studiouri de video production și multimedia, spații colorate pentru ateliere de slime, de yoga, de cooking, de pictură, de dans, de aerobic, de tatuaje, de modelaj sau de Lego vor provoca tandemul părinte-copil la atingerea unui nou nivel în relația lor.

Main stage-ul pentru concertele unor artiști precum Smiley, Alina Eremia, Feli, Nicole Cherry, Jo, Cabron, Andra Gogan, Jean Gavril, Bibi, Misha Miller, Mark Stam sau art stage-ul pentru spectacole de teatru, activități culturale, literare și vizionări de filme și de desene animate vor aduce variante infinite de interacțiune părinți-copii.

Bilete și acces Big Little Festival 2024:

Organizatorii pun la dispoziția familiilor amatoare de experiențe complete și palpitante alături de copiii lor un număr limitat de pachete de cazare la cort în cadrul Big Little Festival, în care vor fi incluse activități nocturne de observare a stelelor și planetelor, precum și alte provocări memorabile.

Accesul la Big Little Festival este permis doar pe baza biletului de intrare și doar împreună cu un copil în grup. Niciun adult nu poate cumpăra separat bilet la festival, ci doar împreună cu un copil, alături de care să-și petreacă timpul, să se joace, să concureze, să râdă și să se distreze, pentru că misiunea Big Little Festival este să creeze scena perfectă de joacă pentru copiii de ieri și de azi împreună. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending