Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Program pe zile Balkanik Festival 2023

Între 8 și 10 septembrie, Balkanik Festival - Home of World Music construiește în Grădina Uranus și pe Strada Uranus din București un univers multicultural bogat și divers, un veritabil melting pot interdisciplinar și incluziv, care aduce laolaltă comunități, culturi și generații. Află programul complet al evenimentului.

Publicat

pe

Balkanik Festival 10
Balkanik Festival 10 │ FOTO: Balkanik Festival

Cea de-a X-a ediție Balkanik Festival se anunță a fi cea mai mare de până acum - Grădina Uranus va găzdui numeroase concerte, expoziții, meșteșuguri, dezbateri, ateliere și gastronomie (accesul se face în baza unui abonament sau bilet), iar accesul pe Strada Uranus, la târg, delicii și DJ seturi este liber pentru public.

La ediția aniversară, pe scena mare a festivalului, din Grădina Uranus, între orele 18:00 și 23:00, vor urca Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara din Zece Prăjini (România), Extraliscio (Italia), Taraf de Caliu (România), Papiers d’Arménies cu Dan Gharibian (Armenia-Franța), SMADJ Balkan Project (Franța-Tunisia), Paulina (România), Ufuk Coșkun & friends (Turcia-România), Wernyhora (Polonia), Kristijan Azirovic Orkestar (Serbia).

Program Balkanik Festival 2023:

Vineri, 8 septembrie, accesul se realizează începând cu ora 16:00, iar sâmbătă și duminică, festivalul își deschide porțile de la ora 11:00.

Vineri, 8 septembrie

Concerte live Grădina Uranus

  • 18:30 - KRISTIJAN AZIROVIC ORKESTAR (Serbia)
  • 20:00 - PAULINA (România)
  • 21:30 - SMADJ BALKAN PROJECT (Franța-Tunisia)

DJ Set Strada Uranus

  • 16:00 - M.O.Z.A.R & BAD MIREL

Sâmbătă, 9 septembrie

Concerte live Grădina Uranus

  • 18:00 - UFUK COȘKUN & FRIENDS (Turcia-România)
  • 19:30 - TARAF DE CALIU (România)
  • 21:40 - OVIDIU LIPAN ȚĂNDĂRICĂ ȘI FANFARA ZECE PRĂJINI (România)

DJ Set Strada Uranus

  •  12:00 - PIXAR STELAR
  • 14:00 - DANIEL MITULESCU
  • 16:00 - LIGIA KEȘIȘIAN & LUCAS MOLINA

Duminică, 10 septembrie

Concerte live Grădina Urbană

  • 18:00 - WERNYHORA (Polonia)
  • 19:30 - EXTRALISCIO (Italia)
  • 21:30 - PAPIERS D’ARMÉNIES (Armenia-Franța)

DJ Set Strada Uranus

  • 12:00 - IRINA POPESCU
  • 14:00 - ABASC
  • 16:00 - MIKO

Grădina Uranus devine, la această ediție, un mare muzeu în aer liber. Publicul va avea bucuria de a descoperi numeroase demonstrații și ateliere ale unor meșteșuguri vechi - țesătură la război, ceramică, broderii, realizare bijuterii, prelucrare argint și cupru. În cadrul ediției aniversare, vor avea loc zilnic dezbateri despre comunitatea ca resursă, activarea comunităților locale, dezbateri despre slow fashion și slow design, ecosistem cultural, re-sourcing muzici locale, ecopatrimoniu, sustenabilitate etc.

Cei mici vor putea participa la ateliere și spectacole oferite de către Fundația ZI DE BINE, precum spectacol de gheață carbonică, baloane uriașe de săpun, face painting, steluțe origami și multe altele.

Participanții la eveniment vor putea vizita, de asemenea, numeroase expoziții de fotografie, colaje și ilustrații. Printre acestea, se numără: „Poloneze și românce care au schimbat lumea”, oferită de Institutul Polonez, „Excelențe italiene. Noua generație de ilustratori pentru copii”, oferită de Institutul Italian de Cultură, „Mystical Muses” – vernisaj Andreea Retinschi, „Dadestar Chaveste – poveste lăutărească” – vernisaj și lansare de carte Iulian Ignat, „Armenia, tărâmul dintre munți”, expoziție de fotografie semnată de Karapet Karo Sahakyan și Andreea Tănase, „Origini” – expoziție de colaje semnată de Cristiana Bucureci, „Cartooning for Peace”, oferită de Institutul Francez, Expoziție colectivă de colaje ale artiștilor Ada Moisa, Andrei Stan, Ruxandra Nicolae, Art Machine, Celula de Artă Pop-Up.

Bilete Balkanik Festival 2023

Abonamentele sunt disponibile online, la prețul de 120 lei, iar biletele pe zile pot fi achiziționate la prețul de 50 lei. Pentru cei care doresc să vină cu prietenii la Balkanik Festival, există promoția 5+1 (din 6 abonamente cumpărate, unul este gratuit). Copiii sub 9 ani se bucură de intrare liberă în toate zonele festivalului, însoțiți de adulți.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte vineri, 8 septembrie 2023

Balkanik Festival 2023

Loc
Grădina Uranus

Concerte & turnee

Balkanik Festival lansează seria de petreceri Descântec

Balkanik Festival, eveniment recunoscut pentru atmosfera sa unică, artiștii inediți pe care publicul are ocazia să îi descopere, spiritul incluziv și caracterul de melting pot cultural pentru comunitățile din București, lansează seria de petreceri Descântec, ce vor avea loc o dată pe lună, în București, și vor aduce pe scenă artiști dintre cei prezenți la Balkanik Festival, dar și alți muzicieni din țară și din străinătate.

Publicat

pe

Primele două petreceri Descântec
Primele două petreceri Descântec │ FOTO: Balkanik Festival

Primele evenimente anunțate vor avea loc pe 1 decembrie, cu Taraf de Caliu, și în noaptea de Revelion, cu Paulina.

Primul Descântec va avea loc pe 1 decembrie, odată cu venirea iernii. Cântă și descântă la nJoy Club & Garden Taraf de Caliu (live), împreună cu Ligia Keșișian, poeta și curatoarea Balkanik Festival, (DJ set balcanic, world music și disco) și producătorul de film și fondatorul festivalului Daniel Mitulescu (DJ set world music și lăutăresc).

Foștii membri de la Taraf de Haïdouks, premiați în 2002 cu Premiul BBC World Music pentru cea mai bună trupă din Europa și Orientul Mijlociu, s-au reunit sub numele Taraf de Caliu și vor încânta publicul în prima zi de iarnă pe scena Balkanik Festival #Descântec, alături de Viorica Rudăreasa.

Muzicienii, originari din Clejani, sunt ultima generație de lăutari autentici care fac cunoscută, în întreaga lume, tradiționala muzică lăutărească specifică sudului României. De câțiva ani, acești artiști talentați au revenit în atenția publicului meloman, participând la evenimente culturale de prestigiu din întreaga lume.

Al doilea Descântec începe pe 31 decembrie, la 20:00 și anunță un Revelion memorabil, cu muzică live, cu un concert Paulina, împreună cu trupă live, și DJ seturi ale Ligiei Keșișian și Daniel Mitulescu, plus alte surprize care vor fi anunțate pe parcurs.

Paulina a urmat lecții de pian, de canto și de vioară, însă este tipologia de artistă care se lasă ghidată de intuiție. Crescută printre casete, aproape de lăutari și oameni creativi, provine dintr-o familie de muzicieni în cadrul căreia a învățat să iubească viața prin artă, printre metaliști și printre lăutari. Prin întreaga lume, Paulina caută frumusețea din neconvențional, cu inocență și blândețe. Paulina a devenit cunoscută odată cu lansarea pieselor "Fetița ta de milioane", "București" sau "Cântec de dor", compuse în stilul de început al anilor '90.

Prețuri bilete petreceri Descântec

  • Bilete pentru concertul Taraf de Caliu se găsesc online, la prețul de 80 de lei + taxe. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.
  • Bilete pentru concertul Paulina se găsesc online, la prețul de 139 de lei + taxe. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending