Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

iMapp Bucharest 2023: Pe 23 septembrie ai intrare liberă la 12 ore de artă, tehnologie și distracție în Piața Constituției

Pe 23 septembrie 2023, Palatul Parlamentului se retransformă într-o scenă imensă pentru spectacolul de arte vizuale pregătite la iMapp Bucharest 2023. Evenimentul de 12 ore include zone de street food, de relaxare, muzică oferită de DJ, artiști stradali costumați, culminând cu cea de-a opta ediție a concursului internațional de video mapping de la ora 20.00. Citește detalii despre program, proiectele 3D și accesul publicului.

Publicat

pe

iMapp Bucharest 2023 - cea de-a opta ediție a concursului internațional de video mapping
iMapp Bucharest 2023 - cea de-a opta ediție a concursului internațional de video mapping │ FOTO: Creart

Evenimentul va începe la ora 11.00, cu o serie de activități pentru întreaga familie - precum street food, zone de relaxare, DJ sets și artiști stradali spectaculoși prin costumele tematice. Încă de la deschidere, scena va vibra pe ritmuri electronice alături de DJ CS84, iar de la ora 17.00, playlist-ul lui KOV va cuceri publicul prin dans și entertainment.

DJ Ravin (cunoscut pentru discurile Buddah Bar) pregătește atmosfera pentru proiecțiile 3D

În deschiderea concursului internațional de 3D video mapping va răsuna muzica renumitului artist internațional, DJ Ravin. Acesta ne va fascina cu un amestec de muzică electronică, sunete unice, naturale și etnice, în cadrul impresionant din Piața Constituției.

Născut pe 11 iulie 1966 pe insula Mauritius, Ravin a ajuns în Europa unde a început să lucreze într-un magazin de discuri din Paris. A continuat punând muzică în cluburi și la evenimente private, devenind DJ de weekend la The Rex din Paris. L-a cunoscut pe Claude Challe, un susținător al fuziunii dintre muzica electronică și cea mondială, alături de care a lansat discul Buddah Bar din 1999. Materialul s-a bucurat de un succes major, fiind continuat. În 2023, DJ Ravin lucrează la compilația cu numărul 25.

Fațada Palatului Parlamentului - o scenă imensă de 23.000 mp pentru proiecții 3D

Concursul de video mapping iMapp Bucharest 2023 se va desfășura seara, de la ora 20:00 la 23:00.

Spectacolul de arte vizuale și tehnologiei 3D pe tema CONTRASTS reunește cinci echipe artistice internaționale, care au câștigat festivalurile partenere din Franța, Germania, Grecia, Japonia și Ungaria:

  • PostSignal – Jeremy Oury și Dorian Rigal (echipa câștigătoare a Premiului Publicului la Video Mapping Festival Contest din Lille, Franța)
  • John Tettenborn și Kourtney Lara Ross (câștigători ai Genius Loci Weimar Festival din Germania)
  • Panagiotis Tomaras (câștigătorul ediției de anul trecut al CosmoLights Projection Mapping din Grecia)
  • MultiScalar creat și condus de Reinaldo Verde (câștigătorul Marelui Premiu al ediției din 2023 al Zsolnay Light Festival din Ungaria)
  • Julia Shamsheieva (câștigătoare a Marelui Premiu la 1minut Projection Mapping din Japonia)

Aceștia își vor prezenta lucrările pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului, iar juriul format din importanți specialiști internaționali în artele audiovizuale va decide marele câștigător al Premiului ediției 2023.

Un MC virtual generat prin AI va interacționa cu spectatorii

În premieră la iMapp Bucharest, publicul îl va cunoaște pe PIXEL, noul MC virtual, generat prin AI, care se va adresa spectatorilor chiar de pe suprafața de proiecție, asigurând o experiență interactivă. Acesta folosește algoritmi avansați și tehnici de învățare automată, pentru a analiza modelele de vorbire, mișcările faciale și gesturile umane, fiind mai apoi redate într-un mediu fictiv.

iMapp Bucharest este organizat de Primăria Municipiului București prin CREART - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București. Este cel mai important proiect de New Media Art din România - o întreagă zi dedicată artei, tehnologiei și distracției.

Evenimentul va fi transmis live pe site-ul iMapp Bucharest și pe canalele de social media ale evenimentului.

Informații despre acces la iMapp Bucharest 2023

Evenimentul este gratuit și deschis publicului larg.

Accesul se va realiza doar pe porțile amenajate de organizator pe Bulevardul Libertății în proximitatea intersecțiilor cu Calea 13 Septembrie și cu Bd. Națiunile Unite.

Participanții vor trece printr-un control de securitate. Copiii mai mici de 14 ani pot intra doar însoțiți de către cel puțin un reprezentant legal (părinte, tutore). În fața scenei, zgomotul produs poate fi cu mult peste nivelul suportat de cei mici, prin urmare organizatorul recomandă folosirea căștilor speciale pentru protecția auzului copiilor. Totodată, spectacolele la scenă includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

Nu se recomandă venirea la eveniment cu animale de companie.

Comentează

Trending