Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Fanfara Ciocărlia ia România la pas cu un turneu național - PROGRAM CONCERTE

Pe harta turneului susținut de Fanfara Ciocârlia au fost confirmate patru orașe pentru această toamnă: București, Cluj-Napoca, Brașov și Iași. Găsești în articol mai multe detalii și informații despre bilete.

Publicat

pe

Fanfara Ciocărlia
Fanfara Ciocărlia │ FOTO: Asphalt Tango Records

Legendara formație de muzică balcanică Fanfara Ciocărlia, formată din 12 lăutari de origine romă din satul Zece Prăjini, nord-estul României, a aniversat 25 de ani de activitate în anul 2021, pornind apoi într-un turneu extensiv de promovare a albumului "It Wasn’t Hard to Love You", pe care îl continuă anul acesta în orașe din România astfel:

Biletele sunt disponibile online. Apasă pe evenimentul dorit pentru mai multe detalii și pentru a putea achiziționa tichete de acces.

Povestea Fanfarei Ciocărlia a început în urmă cu peste 25 de ani, când 12 muzicieni au pornit să cucerească lumea cu sunete profunde de tube și cornuri tenor, amestecate cu note din trompete și saxofon, totul pentru a transmite muzica de alamă est-europeană către întreaga lume. Seriozitatea misiunii lor a fost parafată odată cu lansarea primului album, în 1998, cu o vorbă a seniorului trompetist, Rădulescu: "Așteptați voi și vedeți – la un moment dat vom ajunge să cântăm pe Marte!". Și, din acel moment, trupa a călătorit milioane de kilometri, în turnee fără de număr, în încercarea de a ajunge pe Planeta Roșie.

Un sfert de secol mai târziu, după nouă albume lansate și nenumărate spectacole, nu a rămas nimic de rescris legat de muzica lor. Talentul ireal al celor din Fanfara Ciocărlia de a face alămurile balcanice să atingă note de jazz, pop și rock, toate executate cu o precizie nebună de tempo-uri nestăpânite, le-a oferit statusul cultural și i-a pus permanent pe scena muzicii, de la punk, la clasic.

Albumul "It Wasn’t Hard to Love You" (lansat în 2021) - odă muzicală adusă ascultătorilor Fanfara Ciocărlia din întreaga lume - reprezintă cel mai recent capitol din povestea marii trupe din micul sat, o trupă ce dorește să readucă zâmbetele pe fețele oamenilor, o trupă ce tânjește către un viitor plin de concerte palpitante ce se prelungesc până târziu în noapte.

De-a lungul anilor, muzica Fanfara Ciocărlia s-a auzit pe coloana sonoră a filmelor "Borat - Subsequent Moviefilm", "Hotel Beograd", "Becoming Bond", "Borat - Cultural Learnings of America" și "Head On", iar trupa a avut apariții și în documentarele "The New Gypsy Kings", "Gypsy Caravan" și "Iag Bari - Brass On Fire".

Au colaborat, printre alții, cu Eugene Hütz - Gogol Bordello (USA), Adrian Raso (Canada), Socalled (Canada), Bassement Jaxx (UK), Transglobal Underground (UK) Erran Baron Cohen (UK), Boban & Marko Markovic (Serbia), Esma Redzepova (Macedonia), Dzambo Agusevi Orchestra (Macedonia) și Dunkelbunt (Austria) și au primit numeroase premii: Top of the World Music Charts Europe pentru albumele "Baro Biao" (1999), "Iag Bari" (2001), "Gili Garabdi" (2005), "Queens and Kings" (2007), "Balkan Brass Battle" (2011), "Devil’s Tale" (2014) și "It Wasn’t Hard To Love You" (2021), Best Worldmusic Album pentru "Iag Bari", dar și premiul BBC Radio 3 pentru Best World Music Act from Europe.

Trending