Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

YouTube Music lansează Samples, care te ajută să descoperi piese noi în stil TikTok

YouTube Music vrea să concureze serios cu TikTok şi tocmai a lansat o funcţie numită Samples. Ea apare sub forma unui tab în aplicaţie, care te va ajuta să descoperi piese noi.

Publicat

pe

YouTube Music Samples
YouTube Music Samples │ FOTO: YouTube

YouTube Music vrea să te ajute să descoperi piese noi într-un mod care să facă experienţa cât mai... adictivă. Tab-ul Samples e practic o clonă de TikTok, un flux scrollabil vertical de sample-uri muzicale, mai precis de bucăţi din piese şi clipuri. Publicul actual are atenţia limitată şi dacă nu poate consuma piese lungi, atunci se poate mulţumi cu sample-uri din ele.

Scopul este ca publicul să descopere noi piese care i-ar putea plăcea, fără să fie nevoie să dea multiple click-uri sau tap-uri într-o melodie 3-5 minute. Feed-ul de video-uri "short form" îşi preia conţinutul din "cel mai mare catalog de clipuri din lume", conform celor de la YouTube Music. Fiecare clip e gândit pentru a fi cât mai imersiv şi oferă o privire asupra operei artistului, asupra feeling-ului clipului şi a miezului experienţei.

Poţi face swipe vertical pentru a trece la următoarea piesa şi apoi la următoarea şi tot aşa. Dacă îţi place ce auzi, atunci e uşor să adaugi piesa respectivă la colecţia ta şi să o partajezi cu prietenii. Poţi crea un playlist sau un post radio bazat pe un singur astfel de clip. Evident poţi fi dus spre video-ul complet, spre pagina albumului sau poţi folosi melodia pentru a îţi crea propriul YouTube Short.

YouTube prezice că funcţia va avea un efect pozitiv asupra engagement-ului dintre fani şi artişti pe platformă. Artiştii îşi pot creşte numărul de fani şi îşi îmbunătăţi cariera. Ar trebui să aveţi deja acest Tab activat în aplicaţia YouTube Music.

YouTube Music a debutat în 2015 şi este un serviciu de streaming muzical lansat de YouTube, după eşecul lui Google Play Music. În aprilie 2023 a primit şi suport pentru podcasturi.

Comentează

Trending